SKILLNAD PÅ TRÄNING OCH TRÄNING

Hej fina! Hoppas ni haft en bra dag!? Jag var så himla trött när jag skulle träna idag men tog mig ändå dit. Sen satte jag in hörlurarna och PUMPADE musik som aldrig förr. Jag har lärt mig en sak med alla träningsfaser jag gått genom. Att träna och träna är två olika saker. Mina träningspass är kortare än innan men jag ger 100% i allt jag gör nu. När jag började träna efter graviditeten så svarade inte kroppen, jag fick inte kontakt med musklerna på rätt sätt och behövde ta det långsamt framåt. Läste att det tar 1 år för musklerna att återhämta sig efter en graviditet, och bara någon vecka innan Lou fyllde ett sa det bara POFF och kroppen kändes precis som vanligt när det kommer till den delen. Hur sjukt? Så – nu kan jag verkligen köra på lite hårdare!

Träning för mig handlar om att få balans i kroppen, ha kontakt med rätt muskler och jobba på mina brister och ojämnheter. Vet inte om det är någon slags mognad men träning för mig handlar nu om att investera i min kropp och bygga upp den igen. Jag är så glad att jag inte hetsade om att börja träna igen och att jag alltid lyssnar på min kropp. Såklart inget fel med att börja köra tidigare men jag för några år sedan hade varit lite stressad för att tappa allt.

Jag är i alla fall så himla glad att det känns bra och att jag får ut mycket av att träna. Jag tänker att jag nu har en chans att bygga upp mig ”rätt” med all kunskap jag har med min kropp sedan innan. Det har varit SÅ bra att plugga träning + gå till bra personer (som en grym kiropraktor) för nu har jag verkligen gjort en analys av kroppen och vet vad jag ska göra.

Nu fokuserar jag på mina inre magmuskler för att det ska vara grunden till hela min kropp tillsammans med rygg och ben för att jag tycker det är kul. Jag ska försöka fota/filma lite mer av träningen för jag vet att man kan känna sig så himla lost. Har världens bästa övning som passar min mage perfekt som steg 2 efter att ha jobbat väldigt lätt och byggt en liten grund efter graviditeten. Hade ni velat se olika ”steg”? En sjukt rolig sak är att pga min skolios har jag aldrig kunnat använda mina magmuskler på höger sida, men nu när jag jobbat på mina inre magmuskler på rätt sätt så helt plötsligt funkar hela magen. Tror seriöst att min kropp kommer må bättre nu än innan graviditeten! Och ifall jag blir gravid igen vill jag ha en bra grund för att undvika smärta så gott som det går och det tar ju sin tid att bygga upp. Skulle faktiskt säga att folk borde lägga mer fokus på träning innan och under graviditet (om det går) än efter. Känns generellt som att så många stressar upp sig efteråt istället för att vila och låta kroppen läka lite först. Det funkade i alla fall jättebra för mig (nu snackar vi inget ytligt för det motiverar inte mig utan känslan i kroppen).

Det enda som jag känner är jobbigt är min 50/50 risk att föda prematurt (hello ta ut oro i förskott vet inte ens om/när jag blir gravid) och att man kan behöva vara sängliggandes då. Vet inte om mitt psyke skulle palla det. Det är faktiskt något som på riktigt tynger mig när jag tänker på syskon till Lou. I efterhand känner jag inte att jag vågade ta ut min oro tillräckligt och jag är rädd att bemötas av ”äsch oroa dig inte” som dom gånger jag kontaktade BB för t ex blödning som högst troligen var min första hinna som sprack. Haha, typiskt mig att sitta och grubbla på sånt en onsdagskväll kl 23 när jag borde ligga i sängen och försöka sova….. 😉

9 reaktioner på “SKILLNAD PÅ TRÄNING OCH TRÄNING”

 • Mjölk2 skriver:

  Jag förstår att du kan känna oro och rädsla. Samtidigt så finns det ingen mening att oroa sig för saker som man inte kan påverka. Det är ju bara slöseri med energi. Som du säger du vet ju inte ens när/om du får ett till barn. Det blir i slutändan som det blir, och det finns förmodligen inte så mycket saker som du kan göra. Utan det får tiden visa. Om du väljer att skaffa ett till barn så får det bli en risk du får ta. Samtidigt så gick det ju hur bra som helst med Lou 🙂 så håller tummarna på att det blir bra

 • Tilde skriver:

  Jag bor i gbg så det här kan ju skilja från landsting till landsting. Men här är det rutin att man ska följas av specialist mödravården vid graviditet om man tidigare fött prematur (eller haft andra komplikationer). Du ska definitivt tas på allvar om du blir gravid igen och är orolig. Jag hade en traumatisk förlossning och fick gå till psykolog via mvc efter och en fråga som både psykolog och barnmorskan på mvc var noga med var om jag vill ha fler barn. För att dom redan nu skulle kunna prata med mig om hur jag skulle vilja ha det för att känna mig trygg en nästa gång. Så en tanke är att kontakta den mvc du fick hos under förra graviditeten och säga att du funderar på att bli gravid igen men är orolig. Kanske kan ni lägga upp en plan tillsammans redan nu. För oavsett om du blir gravid eller ej så är ju oro tärande. Lycka till!

  • Alexandra Bring skriver:

   Åh vad skönt att dom har en sån rutin. Vet faktiskt inte vad som gäller här men läst att det verkar skilja sig mycket. Tack snälla för dina tips <3 kram!

 • Cecilia skriver:

  Tycker det vore jätteintressant att höra lite mer om hur du kommit tillbaka till träning. Fick själv mitt första barn förra året och har börjat träna lite försiktigt och skulle gärna få lite tips!

 • E skriver:

  Det är så skönt att läsa dina kloka resonemang om att ta hand om kroppen. <3

 • Amanda skriver:

  Min dotter föddes i v 34+0 och blir ett år nu i slutet på mars. Jag känner precis samma som du skriver, vi vill gärna ge henne ett syskon men jag är rädd att föda tidigt igen. Har funderat mycket på det men inte pratat om det.
  Men i måndags ringde jag min barnmorska och förklarade mina tankar, så hon bokade in en tid till mig så vi kan sitta ner och prata.
  Får hoppas att tankarna blir bättre efter det samtalet och att jag får svar på mina frågor (får jag extra kontroller mm)!

 • Johanna skriver:

  Varför menar dem att du har 50/50 att föda prematurt igen? Vad var anledningen till att du födde för tidigt? Infektion? Om det känns för privat så behöver du inte svara. ☺️ Jag födde också för tidigt i Skåne och här menar läkarna att det inte finns något särskild utsatt risk för mig att göra det igen, något jag inte tror på och definitivt inte när andra regioner säger annat. förstår vad du menar med syskon, jag tänker exakt samma, vågar man igen? Min son föddes vecka 31+6 men mitt vatten gick i v 24 så blev inlagd då, det var 8 låååånga veckor…

 • Therese skriver:

  Vi har tre barn varav två är prematurfödda. Vår mellersta son föddes helt plötsligt i vecka 29 och med lillasyster var vi inställda på att föda prematurt igen och helt riktigt blev det så. Helt plötsligt i vecka 32 föddes hon. Det har gått bra för båda men jag hade önskat att mödravården haft bättre koll när man fött prematurt. Stå på dig om extrakoller hos specialist mödravården! Vet man varför du födde för tidigt? Syskon är en gåva och det kommer gå bra så oroa dig inte för mycket?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.