MIN HELG

Hej hjärtan! Har ni saknat mig? Jag har saknat er i alla fall 🙂 Helgen gick i ett och det fanns liksom inte tid till datorn. Men jag antar att det är ett bra tecken. Nu är jag i alla fall tillbaka och tänkte visa vad jag hållt på med i helgen.

I fredags vaknade Lou på toppenhumör. Hon har varit helt underbar sista dagarna. Bara skrattat och busat. Vi är i en sån bra fas just nu och min lilla 1-åring börjar förstå så himla mycket. Hon har dessutom (!!) börjat leka lite själv. Lou har inte velat vara ensam typ någonsin förutom när hon sover. Igår hann jag t o m tömma diskmaskinen när hon satt och lekte själv. WOW säger jag bara. En helt ny värld för mig haha!

Mamma kom hit efter lunch i fredags. Hon hade utbildning här i Stockholm och direkt den var klar kom hon för att hänga med oss. Lou skulle ha sitt kalas för familjen under helgen så det blev en himla bra tajming. Kan vi prata om hur nice livet vore om mamma bodde här. Det var nog första gången jag kände att vi hade hjälp med Lou eftersom hon tidigare varit väldigt mammig och blivit ledsen om jag försvann ur hennes syn. Nu var det helt annorlunda och hon ville knappt hänga med mig. Det var så kul att se henne och min mamma ihop <3

Lou var inte alls så tillbakadragen som hon kan vara med andra än mig och min kille. Hon busade, garvade, lekte med mamma och gjorde alla hennes nya tricks och fick oss att skratta som bara den. Lou har sedan hon var liten varit väldigt selektiv med det och mamma sa att jag också var väldigt reserverad som liten.

Hela helgen såg ut typ såhär 🙂 Lou med mamma och vi fixade inför kalaset haha!

På kvällen när Lou somnat gjorde jag och mamma pizza med färdig surdeg. Det blev så himla gott! Min kille var och firade hans pappa (alla fyller typ år samtidigt) men jag ville hänga lite solo med mamma eftersom vi skulle ha kalas dagen efter. Vi hade en helkväll bara jag och mamma, drack vin och snackade tills natten. Inte ens tvn satte vi på. Det var så himla mysigt och vi konstaterade att det inte hänt sen när jag bodde i Umeå för många år sedan. Kändes så lyxigt och vi tog vara på kvällen. Älskade mamma <3

Livets kvinna! Hon är så klok och duktig på allt med barn. Mamma jobbar som förskolechef så passade på att bolla allt kring Lous framtida förskola och frågor kring det.

Lördag och dags för kalas! Lou var gladare än hon såg ut haha. Vi hade kvar ballongerna från hennes kalas på födelsedagen. Så skönt att slippa blåsa igen.

Lou hade på sig en så himla söt jumpsuit från H&M. Dom hade 20% förra veckan så la en stor beställning på allt som behövs bytas ut i hennes garderob. Beställde i 86 så kommer hon nog kunna ha det fram tills sommaren! Äntligen slipper man byta kläder varannan vecka. Måste dock säga att H&M har väldigt bra saker för sitt pris. Hennes pyjamaser har vi använt i 6 mån (köpte dom lite för stora) och tvättat efter varje gång utan att det ens syns. Men nu är dom kortare än 3/4 och jag kände att det var dags för ett byte =)

Min 1-åring! Helt sjukt! Dock blev det ett ombyte för oss båda innan kvällen haha. Livet med kiddos 🙂

Kolla vad min kille gjorde för tårta! Han är så jävla duktig. Trodde faktiskt inte att det skulle bli så bra men han är ju en sån som tänker att om man vill lära sig något så går det. Han beställde hem olika verktyg för att göra tårtor på en sida jag hittade (lyckasmedmat) och sockerpasta bland annat. Hur fin?

Hela min killes familj kom och Lou fattade inget när alla sjöng för henne. Hon fick så himla fina presenter och massa kärlek från familjen. Det var jättekul att mamma äntligen fick träffa allihopa 🙂 Ett perfekt första kalas för lillan.

Igår vaknade vi upp till snökaos. Var tvungen att fota alla med paraplyer till mamma för det är inget man ser i Norrland. När det snöar alltså. Blir fortfarande lite fnissig när jag ser det. Tycker ni det är normalt? Haha!

Mamma och Lou hängde sista stunden innan mamma skulle åka hemåt. Jag brukar alltid gråta en skvätt men den här gången gjorde jag inte det, för om två veckor kommer mamma igen med min yngsta lillebror + sin man! Så kul att veta att vi ses snart igen!

Min kille gjorde piroger igår som vi snackat om länge. Han gjorde tre olika sorter, en med kalkon/ost, en med nötfärs, och en vegetarisk med ost. Han hade massa saker i dom bl a creme freiche med smak, pesto och annat. Så saftiga och perfekta! Nu har vi fryst in dom så vi kan ha lunch hemma. Både paj och piroger i frysen. Hur perfekt! Älskar att ha en kille som är duktig på mat.

Efter en helg utan träning ville jag gå och träna för att inte tappa rutinen. Det gick åt helvete. Först kom jag till gymmet och fick veta att det stängde om 15. Sen skulle jag gå till ett annat gym i snöstormen och alla vägar var stängda. Men jag kom tillslut fram och kände mig så duktig som tog mig.

Jag gillar inte det gymmet så mycket men struntade i det och körde mitt benpass. Var så sjukt trött som ni kanske ser i ansiktet hehe 🙂 men väldigt glad att jag gick. Skyndade mig allt jag kunde för att inte missa att säga godnatt till Lou och kom hem 2 min innan hon somnade. Perfekt!

På kvällen åt jag och min kille piroger, kollade Big Bang Theory och bara hängde.

Haft en underbar men intensiv helg, så imorse fick jag sovmorgon och den var välbehövlig. Nu vaknar Lou så ska gå och hämta henne! Puss

21 reaktioner på “MIN HELG”

 • A skriver:

  Skulle du vilja dela med dig av dina funderingar om förskola och din mammas svar? ☺️ Är i samma sits, allt känns så stort och osäkert så skulle vara skönt att höra en så kunnig svara ☺️

  • Alexandra Bring skriver:

   Åhh det var allt från läroplan till barngrupper, men mest av allt hur jag ska förhålla mig till det! ❤️??

 • Emelie skriver:

  Såg en man i Falun för några år sedan gå med paraply, han var säkert stockholmare, och tyckte att det såg så kul ut för det är inget vanligt där heller. Men nu när man bor i sthlm så man det lite oftare ;D

 • Bella skriver:

  Vilken härlig helg! Du är lik din mamma☺

 • Linnéa skriver:

  Hej! Grattis till Lou i efterskott, ser ut som ni haft en härlig helg! 😀 Så himla fin tårta, vad duktig han är din sambo. Jag undrar om han kanske vill dela med sig av receptet på piroger här på din blogg? Hade varit kul att prova göra dem hemma!

  • Alexandra Bring skriver:

   Tack snälla!! Ska fråga honom (dom blev sjukt goda) men tror tyvärr han mest körde på känsla ?

 • Josefine skriver:

  Vilken härlig helg ?
  Åh lyckasmedmat är så bra, finns även en butik i Luleå då grundaren är därifrån.

 • Diana LaMadre skriver:

  Alltså världens sötaste bebis. Så snabbt tiden gick också, vad då ett år liksom?! 🙂
  Gosing.
  Kul att ha mamma där ett tag och att hon även kommer tillbaka snart igen, underbart. Mammor är bra att ha nära med barnen, så att bebisarna får massa kärlek från alla håll och kanter. Den bästa gåvan man kan ge sina barn är ju kärlek och en familj/släkt.

  Kram fina du, ta hand om er. <3

 • Sara skriver:

  Vilken underbart söt tårta till en underbart söt bebis ?

 • Elin skriver:

  Mysig helg 🙂 Vart är de svarta byxorna ifrån? Ser helt perfekta ut..!

 • Rebecca skriver:

  Blir lika förvirrad varje gång när jag läser ”min kille” i sammanhang som gäller Lou, tänker att du träffat någon ny som inte är ”Lous pappa” ?

 • Karla skriver:

  Alexandra your home is divine. May I ask you – is this sofa Innovation, Old School? And please tell me is this velvet, or some other material, and the colour? Thank you so much!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.