NÄR SKA HON SÄGA MAMMA?

God morgon från en numera kaffedrickande Alex. Eller ja, den här veckan i alla fall. Min kille har jobbat sent varje dag så fått träna vid 19 = inte optimalt för en som vill ligga i sängen SENAST 23 🙂 Så – för att ta mig iväg har det blivit en och annan slurk. Inatt bökade Lou mellan 04-7.30 när vi gick upp. Puhhhh.. Inatt får min kille ta henne så jag får vila lite. Men det känns helt ok nu, bara SJUKT svårt att få upp ögonen imorse. Kände mig som när jag var tonåring och envisades med att somna så sjukt sent varje natt trots att jag skulle upp 07, så fick jag duscha en evighet för att ta mig till skolan haha! Men imorse blev duschen istället kramar med lillan. Aldrig har jag haft sån uppskattning för sömn som nu, det är ändå kul att en bra natt kan göra en så sjukt lycklig. Jaja, fick ändå sova ostört till 04. Det är så konstigt det där med sömnen, även fast tröttheten kan vara så påtaglig vänjer man sig på något sjukt sätt. Drömde dock en mardröm igår att vi fick ett till barn och mardrömmen var att jag fick vakna massor på natten hahaha. Dvs verkligheten.

Igår efter gymmet poddade vi så min dag var slut vid 22. Vickan är ju i Miami nu så det är lite tidsskillnad. Men kändes som att det blev ett riktigt bra avsnitt. Vi pratade om ångest, PMS, självutveckling och jag pratade om en brist jag vill jobba på hos mig själv. En riktig girl talk/psykologi session/nånting-podd haha! Ser framemot att det släpps.

Såhär ser det ut just nu. Tvätthögen har hängt med ett par dar men idag ska den bort. Städade lägenheten igår, vi brukar alltid göra det tillsammans men eftersom jag haft sån ångestklump blir jag städsugen. Mår alltid lite bättre när jag städar om jag har ångest? Min kille tyckte synd om mig som hade sån PMS och var jättegullig men vet att han i smyg blev glad över min städnoja 😉

Hur som. Lou har bara sprutat ur sig ord idag. Hej, titta, där, hejdå, tack. Men mamma då? Näää. När fan ska hon säga mamma undrar jag. Kommer säkert ångra mig sen när hon har det ordet på repeat men just nu vill jag inget annat haha!

Hon försöker kommunicera. Igår smaskade hon och sa ”äta” när hon var hungrig. Det har dock bara hänt en gång men det var ändå kul att hon börjar komma dit. Nyss kom hon med min juice för att hon ville ha. Så söt! Och när min kille kommer hem (som folk tycker ser roligt ut när jag skriver eftersom ”min kille” låter som att det inte är hennes pappa ;P men om jag skriver hennes pappa känns det som att vi är separerade, så känns bättre att skriva min kille haha) säger hon ”DADDAAAAA!”. Men det hon verkligen fattar innebörden av är nog tack. Hon säger det varje gång hon får något typ. Iofs varje gång hon ger något också haha!! Men det är jättekul att hon försöker kommunicera och allt blir bara lättare när vi kan förstå varandra bättre, så ser framemot utvecklingen 🙂 Hon förstår i alla fall väldigt mycket mer nu både på svenska och arabiska. Vi övar på att be henne hämta saker och ge till oss med lite blandade resultat. Och när hon är någonstans hon inte får vara, så kollar hon på oss och skakar på huvudet och tar upp ”ajabaja”-fingret. Ser så kul ut.

5 reaktioner på “NÄR SKA HON SÄGA MAMMA?”

 • Busra skriver:

  Hej Alexandra 🙂 Var kommer kaffekoppen ifrån? =)

 • Maria skriver:

  Hej!
  Så kul med två språk! Min dotter (6 år) har svenska och albanska. Vi fick tipset att när vi var tillsammans alla tre så pratade vi svenska och när hon och pappan var ensamma var det albanska som gällde. Detta ska hjälpa barnet att ta till sig två språk på ett enklare vis eftersom ”uppdelningen” blir så tydlig för barnet 🙂 Jag var rädd att hon skulle bli sen med talet pga två språk men det blev hon inte heller. Bara värsta lyxen att få två språk med sig från början 🙂

 • Karin skriver:

  Vilken jättemysig text! Minns hur det var?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.