MÅNDAG OCH NY PODD

Hej gullisar! Äntligen måndag eller nåt?! Solen sken ute i alla fall vilket var härligt. Blir så mycket enklare med lite tidigare morgnar då 🙂 Igår gick jag med Lou på en promenad och testade att vända vagnen bort från mig. Det är något jag inte tänkt göra på länge, men eftersom Lou hatar att åka vagn och alla längre turer slutar i att jag måste bära henne kändes det som ett alternativ för att vi ska kunna komma ut. Hon blev lite nöjdare i alla fall. Ska prova det mer i veckan. Det är ju himla tur att jag inte har så stort behov av att strosa runt med vagnen, men också lite trist eftersom det sällan blir lyckat. Men men, vi får väl se om det blir bättre nu 🙂

Igår släppte vi i alla fall ett nytt poddavsnitt. Det jag pratade om tidigare! Nu finns det ute så om ni missat det borde ni lyssna. Är det något ni skulle önska att vi tog upp som ämne i podden? Vissa saker är ju mycket enklare att snacka om än att skriva. Tycker podden är superkul att göra även fast det är en hel del pusslande för att få ihop det med två barn 😉 När Lou börjar förskola tänkte vi börja ha en stående tid varje vecka i studio och spela in det. Men det går ju inte riktigt nu!

Förövrigt så fick Lou inte plats på vårt första val – så tråkigt. Undrar när man får besked om vart man kommer in? Verkar rätt kört på alla våra val så då hoppas jag man får veta i god tid så det finns möjlighet att kolla upp förskolan. Om man blir missnöjd måste man väl tacka ja, skola in och sen vänta kvar i kön? Hoppas det blir bra. Kommer inte kännas bra för mig annars men om man tackar nej tappar man väl sin köplats som jag förstått det?

10 reaktioner på “MÅNDAG OCH NY PODD”

 • Freja hatade också vagnen till en början, först var det liggdelen, blev bättre när vi bytte till sittdelen. Sedan ännu lite bättre när vi bytte från silvercross till bugaboo och sedan när hon fick åka framåtvänd vid ungefär 8 månader så släppte det helt och nu är hon oftast helnöjd däri och sover bra med. De kan vara luriga de små liven ?

 • Sanna skriver:

  Hej, jag ringde faktiskt och frågade förskoleförvaltningen (tror jag det heter?) om just detta. Såhär sa dom: om jag tackar ja har jag garanterat DEN platsen och kan sen ansöka om byte, detta är som en egen kö med dom som önskar byta och såklart öppnas det upp en del platser här eftersom vissa flyttar, byter eller av annan anledning släpper en plats. Om jag tackar nej: får jag ansöka på nytt och då är det på samma förutsättningar som första gången, jag ställer mig helt enkelt på nytt i kö för att från plats (inga garantier att det blir vad jag sökt). Detta kan ju då bli både bättre och sämre. Du kanske fick ditt 3 val som du tackat nej till och ”börjar om”, nästa gång kanske du får ditt första val eller inget du ens har sökt.

 • Hej skriver:

  Hej Alexandra! Jag hoppas verkligen du kan svara på det här för det eller nån annan som känner igen sig i kommentarsfältet!

  Jag läste om att din amning strulade och likaså min, min dotter är 7 veckor gammal och hittils har jac pumpat ut måltid efter måltid och försökt ge ersättning i det minsta mån det går. För mig (jag vet inte varför det känns så) men så känns det stt ge ersättning är som ett misslyckande för mig som mamma. Men med en dotter som bara skriker om kvällarna och brist på sömn så börjar detta pumpande ta kål på mig. Jag kan inte amma pga indragna bröstvårtor och att min dotter har svårt med sugtekniken. Och jag mår så fruktansvärt dåligt över detta o som grädde på moset så testar jag all ersättning o hon blir ii princip förstoppad sv allt. Det enda som hon mår bra av är bröstmjölken. Detta sätter sån press på mig. Det jag vill veta är andra som knr igen sig och vad för typ av ersättning dem testade och vad gjorde du och alla andra som kan känna igen sig i detta? Jag mår så fruktansvärt dåligt över detta.

  • S. skriver:

   Har du testat NAN Sensitive? Den är ju mer skonsam och snäll mot magen. Min son va också känslig och fick lätt ont i magen. Men den sorten funkade bra för oss. Annars får du prata med BVC om detta eftersom det ändå är något som påverkar henne så pass mycket och man kan få vidare hjälp med detta med tanke på att amningen strular så pass mycket för dig. Kämpa på, det kommer att bli bättre även om det inte känns så just nu. Kram

  • I skriver:

   Har du testa amningsnapp? Skulle rekommendera dig att testa det om du fortfarande kan tänka dig att amma. Funkade för mig och jag använde den med mitt första barn under hela amningsperioden. Nu med tvåan har bröstvårtorna ändrat form och jag har inte behövt amningsnapp. Mot förstoppningen kan du testa laktulos som du kan blanda i flaskan eller ge med spruta i munnen. Det använde vi till vårt första barn och det hjälpte, hon har fortfarande problem med hård avföring så nu kör vi på movicol som också funkar toppen.

   Känner så igen mig i det du skriver och jag vill bara säga att du är så stark som kämpar på. Du ska inte behöva må dåligt över detta, försök be bvc om hjälp.

  • Alexandra Bring skriver:

   Vad bra att så många svarat! Men vet du vad, släpp pressen på dig. Och jag måste verkligen tipsa om Semper magdroppar (använder även dom d-vitaminerna). Vi körde på Nan 1 tillsammans med det, funkade jättebra. Och i början spädde vi ut ersättning med pumpad mjölk. Jag vet verkligen ångesten kring pumpen, så fort du fått ordning på ersättningen så släpp det bara. Det är INTE värt det. <3

 • lisa skriver:

  Hej Alexandra!
  Jag fick mitt första barn för 5 månader sedan. Jag har aldrig varit en person som tränar (jag har ett aktivt jobb och älskar att gå/cykla dit jag ska men har aldrig ägt ett gymkort/gått på pass om du förstår). NU efter graviditet och förlossning och kånkandes på bebis känner jag att min kropp förtjänar träning. Men jag vågar inte gå till ett gym själv och jag har inte råd med en pt, bor också en bit utanför stan så det känns som ett stort projekt med bebis. Eftersom jag inte har tränat innan kan jag INGENTING om träning, skulle du kunna tänka dig att ge lite tips på övningar man kan göra hemma som är ok efter förlossning? 🙂 Jag skull uppskatta det jättemycket!

  • Alexandra Bring skriver:

   Kolla min ig på ”exercises” så finns det lite. Men jag kommer lägga upp mer!! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.