DÅ OCH NU

Tog dom här bilderna på Lou och Loki och då hittade jag en gammal bild. Fatta att Loki var större än Lou. Helt galet! Hoppas att dom kommer ha varandra genom uppväxten och alltid stå varandra nära <3

Det är ju lite av ett mission att ha hund + barn. Som tur är brukar min kille vara väldigt flexibel men att tajma utgång med mätt, ej trött och sen ett barn som inte vill åka vagn. Ja, ni fattar. Men Loki har verkligen varit så himla bra sen vi fick Lou. Han är en rätt krävande hund (dominant som bara den) och när Lou kom körde vi Loki Camp deluxe. Vi passivitetstränade honom (han var vild innan) och lärde honom att slappna av utan att hoppa på oss hela tiden, fot tränade vi tidigt med honom. När Lou var liten var vi direkt tydliga med att han skulle vara försiktig med henne, men berömde honom så fort han nosade på henne så att han inte skulle associera Lou med något negativt. Nu behöver vi inte säga till längre, Lou gör det själv haha. När Loki är för på henne (han kan gå efter henne överallt om han får) så sätter hon upp handen och grymtar typ. Då tar han ett steg tillbaka.

En annan sak vi ändrat är att Loki inte längre får sova i sängen. Alla dom sakerna gjorde honom mer dominant. Han la sig alltid högst upp i sängen och visade att han bestämde. Nu sover han på sin plats där han även vår ligga när han spårar ur. Han stressar upp sig själv så sjukt mycket och när han får varva ner i fred på sin plats blir han mycket mer harmonisk. Det enda som fortfarande är en kamp är att han är livrädd för hundar. Han skäller direkt en hund går förbi om han inte måste ligga och vi säger åt honom att inte skälla. Vet inte riktigt hur man ska träna bort det? Har seriöst försökt ALLT som går att hitta men han kanske aldrig kommer vara lugn mot hundar. Han blev förmodligen väldigt biten som liten när han var instängd med alla hundar och var den enda hunden som inte ville vara med dom andra. Han har en hundkompis som det går bra med, men han dominerar alla hundar han träffar och har ingen aning hur han ska bete sig.

Loki är också sjukt smart, han testar alla han träffar och ser om han kan bestämma. Om man låter honom bestämma så är han en riktig vilde. Tror inte att det kommer vara Lou som rastar honom på VÄLDIGT många år men vem vet 🙂

Jag är så himla glad att jag valde att adoptera honom, men oj vad många stressproblem vi fått jobba bort pga det. Lilla gubben, han har gjort så mycket framsteg och han hade det verkligen inte lätt sin första tid i livet. Glad att vi kunde ge honom ett tryggt hem <3

14 reaktioner på “DÅ OCH NU”

 • Johanna skriver:

  Åh vad kul att höra om hur det går mellan honom och Lou!

 • Emelie skriver:

  Åh, förstår vad du menar. Har själv bebis och en hundvalp. Det är ett pussel att få dagarna att gå ihop!

 • Lilly skriver:

  Jag skulle nog kolla några avsnitt ”mannen som talar med hundar”, alla håller kanske inte med i hans metoder men har har flera bra tips och verkar ju kunna lösa det mesta!

 • Emma skriver:

  Vilken tur att han har kommit till människor som förstår honom. Det kunde ju gått illa om han hamnat hos någon som inte lagt ner tillräckligt med tid för att få honom trygg och harmonisk. Jag har själv en klurig hund som är väldigt självständig samtidigt som han har ett ovanligt kroppsspråk. Han är liksom ”rak och på” när andra hundar är mjuka och floppar runt i kroppen. Så andra hundar uppfattar honom som argsint trots att han bara vill leka. Det blir ofta väsen men eftersom han ser så väluppfostrad ut kan en del andra hundägare inte förstå varför vi inte vill låta honom leka (för din pudel kommer att missförstå och därför bita honom, liksom). Dessutom är han liten och söt – precis som din Loki – så hade han inte kommit till mig så hade han garanterat hamnat som förstahund hos någon familj utan hundvana. Man hör alltid om större aggressiva hundar som blir omplacerade men jag tror att det är precis lika vanligt med mindre hundar – särskilt dem här små kluriga djuren som inte alltid kan göra sig förstådda.

  • Alexandra Bring skriver:

   Ja det är verkligen något man måste jobba med! Känns som många (inklusive jag i början) är dåliga på själva passivitetsträningen. Åh känner igen det där!! Men man får fortsätta klura och kämpa på!

 • Emma skriver:

  Min ena hund är inne i pubertet-deluxe haha och har börjat testa och utmana i allt möjligt nu. Han kan göra utfall mot hanhundar ute på promenad så det enda som jag tycker fungerar är att man själv agerar innan hunden. Jag kan läsa av honom direkt när han spänner sig och flyttar fram sina öron, då säger till. Han ska se mig inte den andra hunden för den är inte intressant. Sen berömmer jag med lek eller godis eller efteråt. Svårast är att lära sig veta när exakt man ska gå in och avbryta innan beteendet slår in men det lär man sig! Min andra hanhund är inte lika dominant och mer rädd av sig med andra hundar han inte känner så där är det ett helt annat språk att läsa av..

  • Alexandra Bring skriver:

   Jaa jag försöker också det, men så fort man ens närmar sig Loki för att korrigera skriker han som att jag slår honom/lägger sig ner och darrar som ett asplöv hehe. Hade ibland önskat att han var lite större pga alla blickar jag får vid minsta tillsägelse ?

 • Hanna skriver:

  Heeej snälla kan du inte berätta hur du gjorde för att få honom att inte sova i sängen? Jag vill också avvänja min 9 månaders cavalier, men hon älskar att sova där såklart och är rädd att grannarna ska klaga om hon skäller i typ flera nätter som det tar att avvänja typ :/ heeeelp

 • Elin skriver:

  Vill tipsa om Hundpodden – med Kicki och Fanny, deras avsnitt ”hundmöten”, ”passivitetsträning” etc har hjälpt oss att förstå att det är känslan i hunden som behöver ändras, och att beteendet oftast ändras som en bieffekt. Har en vovve som också blir väldigt stressad vid hundmöten, och svårt att vara passiv, men han har blivit bättre sen matte började lyssna på podden?

 • Bibbi skriver:

  Hej! Ett tips angående Loki, är att säga till direkt när han gör fel ex skäller på andra hundar elr visar dominansbeteende.
  Allstå att ex dra i kopplet eller säga ”schh”. För om man tar det tidigt hinner det aldrig utvecklas till något mer, och det blir bara jobbigare ju mer man låter det beteendet ta över!

  • Alexandra Bring skriver:

   Det gör jag alltid men han är en svår hund! Alltså jag är VÄLDIGT tydlig tidigt men det känns typ som att han blir mer spänd då??? Så svårt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.