MISSION FLASKAVVÄNJNING

Hej fina ni! Hur mår ni? Jag vaknade kl 6 av Lou, somnade precis om (fattar inte varför hon ALLTID ska göra nummer 2 jävligt tidigt på morgonen) och sen var det dags att byta blöja och jag kunde såklart inte somna om efter det. Nu sover Lou gott i sängen och jag sitter här och ska snart väcka henne tillbaka 😉 Måste börja ge henne katrinplommon på dagen eller nåt, haha!

Skrev i veckan att jag skulle försöka börja vänja av Lou med flaskan och tänkte uppdatera lite. Hon har börjat fatta grejen med pipmugg så den ska få ta över mer och mer. Sen tog jag bort hennes ersättning helt. Igår och idag har hon dock fått välling som frukost i sängen eftersom hon vaknat så tidigt (mot för när hon brukar vakna). Hon sover ca 20.15-07.30/08.00 i vanliga fall utan något att äta. MEN vi har några nätter bara gett henne en sipp vatten på natten och inatt så drack hon ingenting förän vällingen. Så bra! Fick alltså sova ostört till kl 06 🙂 Trodde att nätterna skulle bli kaos av det men hon har sovit mycket bättre bara genom att hon fick mindre vatten och själv slutat vakna för det. Älskar när saker går smidigt. Nu får vi se hur framtida nätter ser ut men fortsätter det såhär har ni en lycklig mamma här haha. Om jag lyckats somna om hade jag haft en riktig pangnatt eftersom hon fortsatte sova.

Det är lite konstigt men jag gillar inte att sova för sent. Att gå upp mellan 07-08 om jag fått sova bra på natten är perfekt för mig och min egna rytm. Somnar mellan 23 och 00! Jag har lagt till lite vitaminer nu och jag känner verkligen av det på energin när jag vaknar och under dagen. Det jag lagt till är SB3 med C-vitamin (probiotika, det är THE SHIT för immunförsvaret) från Puori nu, men vet att även Holistic har en jättebra probiotika. Det är något man med fördel kan ge till förskolebarn för immunförsvaret. Nu får Lou magdroppar från Semper som också innehåller mjölksyrebakterier. Jag har även lagt till D-vitamin. Något jag alltid tänkt lite ”äsch” med men oj vilken skillnad det gör!

Nu ska jag väcka sjusovaren där inne. Vi hörs sen! Puss

8 reaktioner på “MISSION FLASKAVVÄNJNING”

 • Mikaela skriver:

  Fick rekommendation av våran barnmorska att börja med potträning tidigt för att underlätta för våran dotter vid nr 2. Strunta i pottan och satte mig istället bakom henne på toan med henne mellan mina ben, om du förstår hur jag menar? så vi sätter henne där när vi märker att hon börjar visa tecken på att hon vill bajsa, och även på kvällen innan vi ska gå och lägga oss om hon inte gjort något på hela dagen. Gjort så sen dec och våran dotter är 11 mån nu och hon verkar mer nöjd och vi med eftersom vi slipper alla bajsblöjor? men har såklart hänt att det kommer i blöjan också men det är ju ingen katastrof.

 • Bella skriver:

  Håller med om probiotica, blir så mycket piggare av det och inte sjuk lika lätt☺

 • Lisa skriver:

  Hej,

  Varför får Lou magdroppar och vilken skillnad märker du med D-vitamindropparna? Har nämligen börjat glömma/skippa dom till min 3månaders.

  • Alexandra Bring skriver:

   Aco = ont i magen men Sempers gick bra! Magdroppar har hjälpt henne sen hon var mini att inte få ont i magen (funkade SÅ bra) men nu mest för att stabilisera :)!

   • Lisa skriver:

    Okej, men vilken skillnad märker du när du ger D-vitamindroppar?:) vi började ge Semper för hon hade svårt att bajsa, trodde hon var förstoppad men man kan tydligen inte bli förstoppad av endast bröstmjölk, så de har tydligen ingen effekt där ?

    • Lisa skriver:

     Men Tror Semper ska funka för att stabilisera bakteriefloran typ precis som du säger :p

     • Josefin skriver:

      Tror hon menar att hon själv börjat ta D-vitamin. Självklart ska du ge din 3-månaders d-vitamindropparna! Det ska man göra upptill 2 års ålder för att barnet ska utvecklas normalt. Till exempel för att barnets skelett ska utvecklas normalt. Det ska alla barn i Sverige ha upptill 2 års ålder, inget du får skippa.

 • Josefin skriver:

  D-vitamindropparna har alltså inget att göra med magen utan ges för att ditt barns kropp ska utvecklas normalt som sagt. Vill inte verka hård, men blev bara rätt upprörd när jag läste att du skippar att ge dem till din bebis. Inte Ok!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.