TRÄNINGSRUTIN

Vet ni, jag är så sjukt stolt över mig själv! Att jag hittat tillbaka till träningen och att jag tar mig dit fast det blir sena kvällar och energin är låg, Lou är gosig och vädret är kallt. Haha! Många undrar vad jag gör med Lou när jag tränar. Min kille brukar träna direkt efter jobbet, komma hem och sen drar jag iväg. Många kvällar har det gjort att jag missat Lous nattning (det väääärsta jag vet, sen vi var små har nattning alltid varit speciellt, man somnar aldrig ovänner, säger alltid godnatt etc) men jag vet att jag mår så bra i kroppen av det och ibland blir det så + att jag hängt med Lou hela dagen och det känns viktigt att min kille får sin tid med henne när han varit borta på dagen. Försöker träna tidigare om det går men tycker ändå att det funkar bra! Har även minisats men är inte där mentalt att lämna Lou till någon random som jag inte vet något om hehe 🙂 Är ju trots allt en hönsmamma som aldrig ens vågat mig på barnvakt. Min kille är exakt som mig dessutom.

Nu tränar jag ca 5 pass i veckan. Ibland faller något bort men det gör inget, kör allting rullande bara. Jag tränar så mycket för att annars tappar jag drivet att gå dit. Måste ha det som rutin. Så fungerar jag.

Pass 1: Ben

Pass 2: Rygg

Pass 3: Armar/mage

Pass 4: Ben

Pass 5: Rygg

Så ser det typ ut för mig. Men jag fokuserar alltid på bålen varje pass + mycket fokus på mina brister i kroppen. Förut hade jag mycket mer specifikt på muskelgrupper etc, men jag vad jag behöver jobba på. Ryggen har mycket fokus pga min skolios + kånka runt på Lou varje dag + sitta framför datorn och hållningen blir kaos. Benen för att mina höfter är som dom är, och för att det är det roligaste jag vet att träna. Bålen för att det håller upp hela kroppen och den varit med om en graviditet 🙂 Jag har inga specifika mål med vikter etc just nu, jag försöker bara bli starkare genomgående. Vissa övningar som jag alltid körde förut t ex squats i alla dess former är inte på schemat. Varför? Jag har så mycket ojämnheter i kroppen och jag är väldigt dålig på att belasta försiktigt i basövningar. Vill bygga upp en bra grund innan jag ger mig på lite tyngre träning.

Jag är glad att jag gav min kropp tid att läka, att överleva prematurtiden och den extrema sömnbristen i början. Det tog mig ett långt tag innan jag kände mig redo för gymmet igen och jag tror det är viktigt att lyssna på sin kropp och inte känna någon stress. Jag började dock med bålaktivering väldigt tidigt för att försöka hjälpa till på ett snällt sätt. Det är så häftigt att från att magen inte fungerar alls till att det faktiskt börjar kännas som ens kropp igen. Fick lite panik när jag började träna och allt kändes annorlunda. Men jag läste att det tar upp till ett år för musklerna att återhämta sig efter en graviditet och det stämde verkligen i mitt fall! Vips så fungerade det helt plötsligt att få kontakt. Kroppen är SÅ häftig.

Skillnaden nu är att jag inte alls orkar samma tempo som innan. Mina pass är ofta max 45 minuter för sen DÖR jag. I början var det bara 30 min. Det går framåt och övningar läggs till. Jag kör väldigt basic:

Rygg: Latsdrag, enarmsrodd maskin, stående stångrodd, enarmsrodd hantlar, gummiband etc.

Ben: Utfall (yes vad jag saknat det!), bulgariska utfall, sidosteg med gummiband, ”musslan”, benpress, benspark, lårcurl, raka marklyft etc.

Mage: Bålaktiveringar och väldigt lite yttre magmuskler.

Mitt gym är tyvärr typ alltid fullt när jag är där, men lovar att fota när jag har möjlighet. Kan dock rekommendera er min kategori ”Training & Exercise” där massa övningar och pass finns!

4 reaktioner på “TRÄNINGSRUTIN”

 • StrongMama skriver:

  Snygg bild på dig!
  Klart du ska vara stolt över dig själv, du är asgrym

 • Emelie skriver:

  Grymt! ? Jag vet inte om du har lagt ut det innan.. Men hur man kan stärka upp magen efter en förlossning hade jag velat att tips på! Min är verkligen helt paj efter snitt och burit på tvillingar. Jag var dock inte jätte tränad innan.. Jag har inte Instagram heller du kanske lagt upp där?

 • Johanna skriver:

  Härligt att vara igång igen 🙂

  Jag försöker att hålla igång så gott jag kan innan vår lilla knodd tänker titta ut…

 • natasa skriver:

  Vart kan man köpa nikeskorna du har på dig? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.