DOM STÖRSTA FÖRÄNDRINGARNA MED BARN

Nu är Lou 13 månader(!!) och att vara mamma känns numera som det normala. Här är några saker i vardagen som ändrats sen Lou kom:

Schema

Livet kretsar runt Lous tider. Sova och äta. Att planera in något med Lou och gambla blir ALDRIG bra.

Väskan

Minns när man kunde åka iväg med en söt handväska. Nu blir det en stor överfylld väska eller en bag beroende på hur många timmar man är hemifrån. Glömde t o m min lilla väska när jag var på Bangs pga så ovan att ha med den. Haha.

Hemgång

Att ha sena kvällar hos vänner och familj är ett minne blott. 20.00 är det hemgång senast. Visst, ibland chansar man och lägger Lou men det känns inte helt bra och ibland känner man att det var väldigt fel beslut.

Vänner

I miss you. Haha. Att hänga med vänner med Lou innebär att aldrig kunna fokusera 100% eftersom nästan inga konversationer hinner ta slut av sig själva, det blir mat, underhållning, sömn eller annat mitt i ALLT. Jag gör saker ibland men jag vill verkligen inte vara borta mycket från Lou.

Måltider och matlagning

Istället för satsiga middagar har vår ekonomi landat mycket i olika hemkörningsappar av mat. Jag som alltid älskat att laga mat gör numera nästan alltid det snabbast möjliga. Lunch och frukost blir oftast mackor hehe. Resturangbesök är inte lika frekventa som innan. Några gånger per år.

Träning

Förut var jag på gymmet i två timmar ibland. Nu är jag glad om jag är pigg nog att köra 45 min. Sen vill jag hem till familjen. Jag är i alla fall glad när jag tar mig. Nu är träningen ett pusslande och jag får ta den tiden som finns, förut kretsade hela dagen kring den perfekta träningstiden.

Jobb

Från workoholic till att göra det nödvändigaste när Lou sover. Det skulle inte kännas bra att jobba hela dagarna och låta Lou bli lidande. Sen finns inte samma energi längre.

Sömnen

Att få sova en hel natt händer typ aldrig. Även när min kille tar Lou vaknar jag också när hon vaknar. När det väl händer är lyckan obeskrivlig men också blandad med oro för att något ska vara fel. Haha. Innan jag fick barn trodde jag att alla barn sov hela nätter efter typ 6 mån. Väntar fortfarande.

Resa

Att man klagade på långa flygresor innan…. Nu är ALLA resor en chansning. Kommer hon sova i bilen? Kommer hon skrika i flyget? Kommer hon bli missnöjd av miljöbytet? Så många frågor. Så få svar. Men – När det blir bra så blir det roligare än något annat. Packningen är en helt annan story.

Mycket ändras med barn 🙂 Men mycket ändras till det positiva. Det finns inget bättre sätt att starta morgonen på än med min lilla tjej. Älskar att hänga med henne och hon gör verkligen livet till något extra! Kärleken man känner och lyckan när man ser henne glad är helt bortom något annat. Men visst var det mycket som inte blev som man tänkte! Först att hon blev prematur, visste typ inte ens vad det var innan Lou föddes och jag är glad för det. Hade inte varit lika lugn på BB annars. Men nu gick ju allt bra så jag är väldigt glad att allt blev som det blev trots vår tuffa start. I efterhand förstår jag inte hur vi klarade det så bra. Oron, alla GALNA rutiner, alla undersökningar och att den första tiden bestod av sjukhuspersonal. Väldigt tacksam att det är över. Men man klarar alltid mer än vad man tror! Sen trodde jag att alla barn gillade att åka barnvagn. Så fel man hade! Det går ju aldrig att gissa hur ens barn ska vara men jag är så himla glad att det blev just Lou <3

15 reaktioner på “DOM STÖRSTA FÖRÄNDRINGARNA MED BARN”

 • Manda skriver:

  Vilket fint inlägg! =)

 • Hanna Bennehed skriver:

  Åh! Stor igenkänning på detta!

  Med ett tvillingpar på 6 månader drar jag mig verkligen för att ge mig ut på äventyr. Och gör vi det måste det synka helt med deras tider.

  Och träning? Vad är det? Haha

 • Sofia skriver:

  Detta inlägg får mig att aldrig vilja skaffa barn ?

  • Penny skriver:

   Fast du får nog ta det med en nypa salt. Barn och föräldrar är väldigt olika. Jag har en son på 9 månader och det är inte så mycket jag känner igen mig i.

 • Jonna skriver:

  Väntar också fortfarande på att dottern (14mån) ska sova en hel natt.. haha antar man kan få vänta ett tag..

 • Maria skriver:

  Så lika och så olika det är! Vi väntar också på det där med hela nätter men annars har vi istället för att anpassa oss över lillens tider hela tiden valt att ta med honom överallt! Det betyder att hans sovstund ibland blir i vagnen, ibland hemma i sängen. Är vi hos vänner somnar han där ibland osv. Mat blir ungefär samtidigt varjedag men kan diffa lite. Han har följt med på 3 månaders äventyr utomlands och vi har semestrat mer än vanligt. Detta har känns jättebra för oss. För andra känns andra saker bra! Vill egentligen bara säga att det är olika för alla och beror på vad man gör det till och vill göra det till och vilken typ av bebis man har (och givetvis förutsatt att alla o familjen mår bra och det inte blir några komplikationer)! ?

 • Åh jag känner igen mig i allt! Trodde att det bara var att lägga ner i spjälsängen när vi kom hem från BB och att hon skulle sova där… 14 månader senare ligger hon fortfarande i vår säng och JAG kan inte sova om hon inte är nära ?

 • Sara skriver:

  Alltså omg… IGENKÄNNINGEN!! Den har nog aldrig varit så stor förut!!
  Min son är 12 månader och vi har haft det precis likadant som er på alla punkter, förutom möjligtvis träningen. Tränade inte innan och gör det inte nu heller så det är inget problem hehe.
  Jag förstår att när man läser det såhär kan det få en att typ vilja sterilisera sig, men jag måste bara tillägga att trots all den här skiten (som bara är tillfällig, småbarnåren tar ju slut någongång) så är det så stort och meningsfullt att det tar över allt. Det suger verkligen ibland, och är ganska jobbigt väldigt ofta (spec på natten…) men att få barn är ÄNDÅ det bästa som hänt mig. Låter så cheesy och kliché nu, men finner inga bättre ord.

 • Charlotte skriver:

  Hahaha! Check på typ allt ;’D / mamma till snart 14-månaders yrväder/kravmaskin/menändåminalltimefavvis <3

  På tal om något helt annat så tänkte jag kolla om jag får hijacka kommentarsfältet här för att göra lite "reklam" för min enkät? 🙂 Jag skriver nämligen just nu mitt examensarbete på psykologprogrammet, och söker folk som kan tänka sig att besvara min enkät! Examensarbetet handlar om sociala medier-användande och självkänsla, så om du som ser det här känner dig manad att bidra till min undersökning om ämnet så får du hemskt gärna klicka på följande länk: https://sunet.artologik.net/lu/Survey/23617

 • Lina skriver:

  Haha så roligt att det kan vara så olika! Själv har jag aldrig tränat så mkt som jag gör nu (har turen att kunna ta med henne till gymmet sedan månad 2, idag 10 månader)
  Jag umgås mer med vänner än tidigare eftersom jag är hemma och bokar in dejter och våra kvällar hos vänner är sig lika. Förrutom att man har väldigt mycket mer saker med ?
  Men check på sömnen! Åh vad lite fler sammanhängande timmar hade gjort denna morsan lycklig, haha inte mkt som krävs nu för tiden.
  Och som du skriver, de gör verkligen livet till det där lilla extra! :))

 • Linn skriver:

  När jag löser det här känns det som att man får säga hejdå helt till gymmet och socialt med tvillingar….?

 • MK skriver:

  Känns som att Lou, utifrån dina beskrivningar i texten ovan, är ett High Need Baby?

  • Alexandra Bring skriver:

   Läst på om det, vissa saker stämmer men vissa stämmer inte alls =) hon somnar ju alltid själv och har aldrig haft problem med det och inte så hyperaktiv, men absolut lite svårt för för mycket stimulans och väldigt bestämd!

 • Mari skriver:

  Jag tycker det är så uppfriskande och glädjande att läsa hur du vill umgås med Lou, familjen och sätter hennes behov först. Ingen pik mot någon, men när jag blev mamma kände jag faktiskt en press på att jag förväntades vilja vara hemifrån mycket, att jag skulle ha barnet med mig överallt och att barnet skulle anpassas till våra rutiner och inte tvärtom. Jag vet inte, kanske beror på vilken personlighet barner har, men jag tyckte det blev naturligt att man fick anpassa sig efter barnet och att vi alla i familjen mådde som bäst när vi planerade vårt liv efter sonens sömn- och matrutiner.

 • Maria skriver:

  Alltså så skönt med sånna ärliga ord! Känner igen mig på typ varje punkt! Och ja, trodde också ”alla” barn sov hela nätter efter 6 mån ish.. väntar också fortf.. hahahah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.