PASTA MED GRÖNKÅL

Tack till Karolin i vår fb-grupp som delade detta! Var sugen på något gott till lunch så testade receptet 🙂 Jag och Lou käkade tillsammans och hon gillade det supermycket. Så kul med maten nu, hon äter typ ingen barnmat längre eftersom hon kan äta det mesta vi äter och det gör mig peppad på mer matlagning. Jag tycker grönkål är helt magiskt och det är ju så sjukt näringsrikt så det kändes som en bra grej att lära Lou att gilla 🙂 Hon älskar allt som smakar lite mer, gärna lite starkt. Så roligt! Hoppas hon blir en foodie och lagar massa god mat hemma sen haha.

Det man behöver för pastasåsen är: Syrad grädde, soltorkade tomater, lök, vitlök, chili, grönkål, fetaost och grönsaksbuljong.

Stek först löken, vitlöken och chilin. Koka pasta. Tillsätt allt utom grönkålen (skär upp soltorkade tomater) + lite vatten. När det är några min kvar av pastan – i med grönkål. Jag köpte färdigskuren. Man ska ha MYCKET grönkål. Blev så sjukt gott! Perfekt vego lunch här hemma.

4 reaktioner på “PASTA MED GRÖNKÅL”

 • Lissel skriver:

  Gud please kan du laga mat till mig haha… allt ser så enkelt ut?! Ändå är jag så lat.. speciellt nu som höggravid …

  • Alexandra Bring skriver:

   Säger bara en sak: köp fryst hackad lök, fryst hackad vitlök och hackad grönkål så behöver du typ inte ens göra nåt. Ha i hela soltorkade tomater så är det inte ens nåt att skära!!!

 • Sabrina skriver:

  Snälla mer reeeecept som Lou också gillar. Har en 13 månaders som bara gillar torsk i burkmat eller macka/gröt/frukt. Än så länge har han inte alls varit i förtjust i min mat. Han hatar ägg och korv????? Konstig unge haha.

  • Alexandra Bring skriver:

   Hahaha! Absolut. Men det som hjälpte med Lou var att krydda maten lite mer i alla fall! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.