MIGRÄN

Hej fina! Hur mår ni? Själv mår jag bra om än lite trött (Lou har börjat vakna innan 07, idag 6.30 jämfört med förut då hon vaknade mellan 8-8.30). Vet att det är lyx för vissa men liten omställning för mig. Hon somnar vid 20.30 och brukar i vanliga fall sova 12 h på natten, men antar att ljuset och sommaren gör att hon vaknar. Har både rullgardin och mörkläggningsgardiner men det blir ändå inte helt kolsvart. Hur gör ni med barn? Jag älskar ju att somna sent. Att somna innan kl 22 för mig känns som döden, haha!

Igår fick jag dock en lätt migrän. Hade mycket migrän när jag var liten. Började må så illa på kvällen också. Fick lägga mig i sovrummet redan kl 21 i totalt mörker. Ni vet när det gör sådär ont att man inte ens kan kolla mobilen eller lyssna på nåt. Men idag är det bra i alla fall. Jag tror att min värk kom från att jag biter ihop med käkarna för mycket, för när jag la tryck på käkmusklerna lättade det lite. Ska verkligen försöka att inte spänna dom. Många tipsade om bettskena eller botox. Är så rädd att man ska bli helt slapp i käften (haha) om man gör botox i käken? Och jag tror jag biter mest på dagen för vaknar aldrig med huvudvärk. Jaja, får försöka bara tänka på det först!

Hade helt glömt att det är fredag idag? Har ingen riktig fredagspepp idag haha! Ikväll kommer en kompis hit på middag men utöver det har vi en väldigt lugn helg. Vi får se vad som dyker upp! Jag la Lou med hennes välling i sängen, tänkte att hon kanske skulle somna om men hon ropar att hon är vaken så ska hämta henne nu. Ha en fin fredag <3

14 reaktioner på “MIGRÄN”

 • Mikaela skriver:

  Jag behandlas med Botox mot min kroniska migrän och får i bland annat käkarna. Det är ingen risk att dina käkar slappnar av för mycket om du går till någon som är duktig och har koll 🙂 Mina käkar är dock fortfarande alldeles för spända trots botoxinjektionerna, käkarna är riktigt starka!

 • Raluca skriver:

  I clench my teeth during the night (and get pretty bad jaw/headaches as well) so if you find a good way to solve this problem, please share

  Hugs,

  Raluca

 • J skriver:

  Mina barn har alltid vaknat mellan 05.30-06.30. kanske hon behöver lägga sig tidigare på kvällen nu som hon blivit lite större? Kan hända hon är en morgonmänniska i stället för kvälls ? Här är det natta kl 19.00-19.30 så att dom får sina timmar. Och natta för mig mellan 21.00-22.00 så att jag får mina ?

 • Alexandra skriver:

  Min frisör sa att hon hade jättemycket problem med spänd käke. Hon testade massage, där de masserar huvud och t.o.m. in o munnen. Hjälpte henne iaf! Tror det heter Voice well-massage, typ? Annars kan också osteopater hjälpa mot spänd käke har jag hört! Hoppas det löser sig för dig!

 • lissel skriver:

  Svårt , hört att man ska försöka vänja de med ljuset ?

 • Sonia skriver:

  Hej! Jag hade samma problem och fick instruktioner hur man gör olika övningar från min tandläkare på folktandvården. Såg att de har dessa övningar på deras hemsida som jag kan länka. Detta hjälpte mig jättemycket och jag gjorde dessa varje kväll i flera dagar. Sov även bättre när jag gjorde dessa övningarna. Hoppas det hjälper dig med.

  Här är länken: https://folktandvarden.vgregion.se/fakta-och-munhalsorad/undersokning-och-behandling/rorelsetraning-for-kaken/

  Kram

  • Alexandra Bring skriver:

   Googlade fram dom för några dagar sen, har gjort dom varje dag så hoppas det hjälper!!! <3 Tack!!

 • Lovisa skriver:

  Hej, har också haft problem med huvudvärk och spändkäke, förstör ju hela dagen!
  Denna övning har hjälp mig:
  https://qigongakademien.se/slapp-djupa-lasningar-i-kakarna-nacken-och-halsen-pa-en-minut/

 • Martina skriver:

  Jag har googlat spända käkar i snart ett år?Har nog alltid haft besvär men inte att jag mått dåligt över det dock så blev det så illa att jag fick söka hjälp. Botox är ofta en tillfällig lösning men kan säga att jag övervägt det många gånger men har äntligen fått en remiss till bettfys. Enligt min tandläkare som är specialiserad på just bett så ligger orsaken oftast där. En människa med ett bra bett har 16 punkter som håller käkmusklerna vilande. Jag hade 2 punkter efter 2 lagningar jag gjorde. Jag hade verkligen kontaktat tandläkaren i första hand för att se om problemet ligger där. Mina käkar ger ett starkt tryck i ansiktet, känner mej stel och har fått flera migränanfall på senaste tiden. Hoppas det löser sig men ring så att det inte blir värre?

  • Alexandra Bring skriver:

   Åhh det är säkert så för mig med!! Hur gick ni tillväga? Kram!

   • Martina skriver:

    Allt började egentligen efter att jag lagat en tand så när jag fick ont i vänsterkäke där man gapar kontaktade jag tandläkaren direkt. Först menade de på att det kunde vara träningsvärk men allt eskalerade ganska så fort och smärtan spred sej i ansiktet. Fick bettskena men jag biter inte ihop på nätterna utan det är på dagen värken kommer. Men när det är som värst har jag även den på dagen när jag e ledig. Är arbetsnarkoman och tränade nästintill varje dag innan men fått lägga det på is lite då det bara blir värre. Tandläkaren påbörjade en bettslipning och det är bättre än var det varit men ännu inte så jag känner att jag klarar av att ha det såhär. Tillslut skickade de en remiss (efter 8 månader) då jag verkligen sa att nu räcker det behöver hjälp. 15 månaders väntetid när jag kollade med bettfys men efter ett telefonsamtal med dem så kommer jag redan få komma dit den 14 maj..Så ag längtar och hoppas verkligen de kan sin sak. Om.inte tandläkaren kan hjälpa dej så begär en remiss om det inte blir bättre. Har oxå varit i kontakt med vården och där gjorde jag en röntgen för att utesluta andra saker. Har aldrig varit sjuk innan och det här känns som det varit en lång resa för att få hjälp. Alvedon och Ipren biter inte på smärtan men blev rekommenderad Voltaren som är mer muskelavslappnande och det fungerar lite bättre och det är receptfritt. Har även fått paraflex utskrivet men har inte vågat testa än…kram på dej och stort lycka till?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.