TIDEN ÄR INNE

Den här bruden sov nästan 10 h inatt. Så skönt!!! MEN sen vaknade jag upp till en notis. Hade stjärnmärkt Stockholms stad så notisen var direkt på skärmen. FÖRSKOLEPLATS! Woooooow vad sjukt??? Vi hade turen att få en av dom vi valt (vårt sista val men ändå) och den ligger extremt nära oss. Någon minut bara! Lou börjar i slutet på augusti. Tackade ja men behöll köplatsen ifall det inte känns 100. Ska ringa dom och be om att få komma dit och kolla, men av vad jag läst verkar den bra 🙂 Var så orolig att hon skulle hamna jättelångt från oss, känns lite bättre i mammahjärtat. Men alltså fatta att vi aldrig haft barnvakt ens så ska vi lämna henne med helt okända människor??? SÅ knäpp känsla! Jag har känt mig så cool och pepp på det här men nu funderar jag på att låsa in henne här tills hon är 25. Nä skoja bara det är såklart jättebra för henne och hon kommer ha superkul, men känns så jävla sjukt. Av vad jag hört av andra utvecklas dom och har jättekul så jag håller tummarna att det kommer kännas så. Jag och min kille får verkligen tygla oss för att visa något annat för Lou i alla fall. Kommer bli solglasögon påväg hem och smyggråta tror jag.

Hur fungerade det när era barn började förskola, ni som har? Ge mig lite pepp nu!!!! <3

16 reaktioner på “TIDEN ÄR INNE”

 • Emma skriver:

  Min dotter började skolas in för lite mer än två veckor sen (ett år och tre månader gammal) och hon har älskat varenda dag där! Än så länge är hon jäkligt tuff, vinkar hejdå till mamma och pappa och går sen in och härjar ?.
  Däremot åkte hon ju på förkylning lagom tills inskolningen var klar men sånt hör väl till ?

 • Lisa skriver:

  Min lilla tjej har precis avslutat sin inskolning. Idag skulle vara hennes första ”riktiga” dag, men självklart blev hon sjuk. Som ett brev på posten!

  Jag har varit rätt cool innan, men ju närmare starten kom desto jobbigare blev det. Hon har noll separationsångest så det har gått bra för henne. Det enda som inte funkat än är sovstunden. Hon vägrar somna på förskolan, så förra veckan fick jag hämta hem henne. Hoppas det ordnar sig, men har ångest inför fredag. Då ska hon vara där hela dagen…

 • Julia skriver:

  https://sethandsally.com/dermaceutic-k-ceutic-5/?utm_source=google_shopping&gclid=EAIaIQobChMIpO_6_5uq4gIVQdiyCh0xsQqvEAQYAiABEgKMcPD_BwE

  Du måste testa den här produkten Alex! Har typ samma hud som dig och den här är rena drömmen! Hörde er prata om pigmentfläckar i podden och den här är grym mot även det. Värt att testa? ? kramar ?

 • Caroline skriver:

  Vår 2,5-åring började förskolan när hon var 1 år och 5 månader. Jag var lite orolig för att hon skulle vara för liten men hon tyckte verkligen att det var jättekul med alla barn och pedagogerna har varit jättebra. I början var det tufft att lämna och hon kunde vara jätteledsen men vi fick höra att hon släppte det så snart vi hade gått så det kändes ändå ok. Det är så roligt att se hennes snabba utveckling och hjärtat smälter när hon får egna kompisar. Det kommer att gå jättebra!

 • Alice skriver:

  Mina barn ska börja 2020..då e äldsta snart 4 år och yngsta drygt 2 ☺️ men börjar redan noja över de..
  Tror dock de blir bra oasvett hur man väljer att göra! Lycka till!

 • Karin skriver:

  Det kommer säkert att gå jättebra för Lou! När mina barn började på förskolan så kändes de båda så redo. De behövde verkligen stimulansen!

 • Ida skriver:

  Det ÄR tufft för föräldrarna att skola in sitt första barn.. vår dotter blev biten under sin första inskolning (dag 3) och jag höll på att bryta ihop. Det är också jobbigt att lämna när barnet blir ledsen, även efter inskolningen… men med tiden går det över, och att se hur mycket dem lär sig sedan! Går inte att jämföra! De är tufft, men de går också över❤️

 • StrongMama skriver:

  Jag satte in mina barn på dagis när de var nästan 2 år så vid det laget har man fått njuta av all bebistid och har börjat sakna sitt egna liv så pass mycket att det blir skönt och efterlängtat att skola in ens barn. Men självklart är det ju svårt ändå, hjärtat går sönder, man gråter, känner sig som den sämsta ever, vill gå tillbaka och för alltid vara med de, de små själarna, som knappt förstår något men en sak förstår de, att mamma går.. så va beredd på gråt, sorg och allt men från din egna del menar jag då. 😉 Allt annat lär gå bra. Det gör det oftast.
  Lycka till.

 • Joanna skriver:

  Det kommer nog gå bra.

 • Anna skriver:

  Det kommer säkert gå jättebra! Se till att ha en öppen och tät dialog med förskollärare och barnskötare och var inte rädd för att fråga massor! Som förskollärare berättar man gärna om vad verksamheten innebär och vad man gjort under dagen. Du kan ju be om att få se dokumentation av vad Lou gjort under dagen också 🙂 Och lita på de som jobbar på förskolan, de är professionella och kan ge tips på hur inskolning och resten av förskoletiden blir så bra som möjligt! 🙂

 • Emma skriver:

  Min son som nu är 2 äääälskar förskolan! Han började i samma ålder som Lou kommer börja och vi hade inte heller haft mycket barnvakt. Visst han hade lite svårt att släppa taget om pappa som skolade in men det gick bra sen när han väl gått därifrån. Jag var först skeptisk till 3 dagars inskolning men det gick toppen! Nu går han 20 h i veckan eftersom jag är mammaledig med lillasyster, men det känns faktiskt lagom för honom att gå lite färre timmar.

  Håller tummarna för att Lou kommer tycka det är roligt ??

 • Alexandra skriver:

  Bara att va stark tror seriöst att det är svårare för oss vuxna än för barnen många fall. Tror att många barn typ läser av att mamma är orolig och det påvärkar. Jag hade turen att va i norge och dör får man skattefritt bidrag på 7500 i månaden om barna inte går på dagis mellan 11-23 mån så mina startade när de var 2,5 år. Dom var mer än redo och älskade det min pojke var den som var lite mammig men efter 2 veckor var det över. Min dotter var typ hejdå mamma dag ett.❤️ Det kommer gå bra jag kan rekomendera att läsa någon bok med bilder om förskola prata mycket med henne om det dom förstår mer än vad man tror även i så ung ålder så blir hon lite mer förbered. Jag har fortsatt nu är dom 3,5 år aldrig varit borta mer än 8h från dom jobb och någon kväll men aldrig en hel natt. Har haft barnvakt 2 gånger??

 • Suss skriver:

  Båda mina pojkar är extremt mammiga och har hatat att vara på förskolan för de har längtat ihjäl sig… mycket gråt. Glädjen för skolan uppstod först när min äldste pojk började årskurs 2 och han fick sin första bästa kompis. Nu vill han hellre vara på skolan än hemma ibland ?

  Min yngste är 6 år och han längtar fortfarande extremt mycket efter mig men har nu fått upp ögonen för att kompisar kan vara roliga ibland. Han leker hellre hemma med kusinerna.

  Det beror nog mycket på vilken personlighet barnet har.

 • Terese skriver:

  Hej! Vi hade haft det precis som ni – aldrig barnvakt eller någon som ens passat en timma. Var så orolig över hur det skulle gå (kunde någon annnan ta hand om mitt barn??). Men efter två veckors inskolning (och lite bakslag med sömnen) så har vi fått ett barn som är mycket mer framåt, leker mer självständigt och har vuxit oerhört mycket på bara några månader! Förskolan är toppen för barnen! Vi trivs väldigt bra där vi har vår son, och det är så mysigt att se hur han har blivit trygg med fröknarna på sin avdelning. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.