SÖMNPROBLEMSFAS

Den här lilla damen har äntligen börjat sova sig genom natten sen några v tillbaka. Eller, vi ställer in en flaska när hon går och lägger sig sen på morgonen är den borta och vi har fått sova hela natten. Kanske mer ärligt att säga att vi börjat sova hela nätter :)) Det har i alla fall funkat bäst nu. Avvänja flaska på natten för 8289 gången får vi ta en annan gång haha.

MEN på slutet har det hänt något. Lou har börjat få panik för att sova!? Hon brukar ju vara en dröm att söva. Lägger bara ner henne i sängen så nattar hon sig själv. På sista tiden har hon börjat få PANIK av att hon ska sova. Spelar liksom ingen roll hur hon somnar, om det är i sin säng med mig bredvid, om hon är ensam, om hon ligger i vår säng etc. Hon börjar gråta när jag säger ”sova”. Det känns så jävla jobbigt! Det jobbigaste av allt är att det tar upp till flera timmar om vi är med henne men några minuter om hon är själv och ostörd, oftast. Men det känns så sjukt hjärtlöst att lämna henne i panik. Hon gallskriker verkligen. Klarar inte av det. Ju mer jag har henne hos mig ju mer panik får hon av att sova och ju längre tid tar det + hon blir övertrött och det blir bara kaos. Det har blivit en ond cirkel. Har någon av er varit med om något liknande? Min tjej som alltid älskat att sova. Om ni har några tips så tar jag tacksamt emot dom! Varje sovstund är förknippad med ångest just nu pga det gör så sjukt ont i hjärtat att höra henne så. Och några nätter i veckan har hon även vaknat i samma panik. Har liksom tagit flera timmar att få henne att sova igen. Hon har ingen fas eller nåt annat. Varje gång hon vaknar oavsett när hon sovit vaknar hon med samma panik 🙁 Tycker så synd om henne.

Hoppas verkligen det går över snart innan förskolan och all förändring som kommer! Svårt att se att hon kommer somna på deras vilostund ändå dock? Men vi får väl se! Typ 2 v kvar nu. Känns HELT galet!!!

9 reaktioner på “SÖMNPROBLEMSFAS”

 • Julia skriver:

  Min son fick precis samma i typ samma ålder (då han började på dagis vid 15 mån). Jag löste det med att ta honom bredvid mig och sova och där sover han ännu också nu två år senare 😀 jaja tycker att det e lite mysigt samt att vi ju inte ses så mycket då han går på dagis 9h per dag så jag ”tankar” gärna närhet på natten…

 • Emma skriver:

  Mitt dotter (som också är 7 veckor prematur förresten) fick precis samma panik-känsla ifm. sömn när hon var 1,5 år gammal…det kom ifrån ingenstans..Det senaste året har jag bara lagt henne i sängen och hon har somnat själv. Jag provade att vyssja, ligga bredvid och vara nära etc men det slutade med att hon låg och sparkades, ställde sig upp och kom inte till ro förrens 2h senare.. tillslut provade jag att lämna henne och lät henne skrika (gallskrika! ?).. i 5 låååånga min, sedan somnade hon, nästa natt tog det lite kortare och efter en vecka max 1min av gnäll.. det jag märkte hjälpte var att inte vela 1sek utan säga nu ska du sova, här är gosedjur, oj vad mysigt du har det i sängen, mamma kommer och titta till dig och stoppar om dig när du har somnat bla bla..det gjorde henne mycket lugnare…

  • Alexandra Bring skriver:

   Men asså TACK för din kommentar. Den gav mig lite självförtroende och trygghet. Provade utan att vela och försökte vara lugn. Hon grät knappt ens en stund. Åh så skönt <3 hoppas det håller i sig!

 • lissel skriver:

  Tur att hon är söt ??

 • Nathalie skriver:

  Min son är lite yngre men han blev också svårare att natta helt plötsligt och inget hjälpte. Till slut blev det den hårda vägen och jag lät honom skrika några minuter, gick in och lugnade, gick ut och han skrek igen. Höll på så tills han till slut somnade och efter några nätter så blev det bra igen. Kändes svinjobbigt och jag var osäker på om jag gjorde rätt eller gav honom trauma för livet men det verkar ju ha funkat. Man får känna efter vad som funkar bäst men blir det inte bättre snart kanske det är vört att testa. Lycka till!

 • Conny Holm skriver:

  Finns det något tystare än barn som sover?

 • P skriver:

  Vi har så med vår 7månaders ? Han har sen han var ca 3månader fått total panik varje gång han ska sova. Varje. Dag som natt… Börjar tappa det helt eftersom inget hjälper, det blir bara värre av att ta upp honom. Efter ett samtal med en sömncoach så kör vi hennes ”schema” nu men det är skrik varje sovstund ändå. Vad gör man!?

 • Therese skriver:

  Vad ger ni i flaskan? Välling? Hur länge håller den sig ”bra” ? Funderar på att testa samma..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.