GRAVID VECKA 1 till 18

Ok nu ska jag försöka gå genom min graviditet dom veckorna som varit. Har inte antecknat så jättemycket men ni ska få en liten summering i alla fall 🙂 den 4/7 hade jag en plåtning på dagen, kom hem, öppnade jeansen och andades ut. Little did I know…. Jag slutade käka p-piller innan sommaren för att vi ville ha barn så det var verkligen välkomnat!!!

Kissade ”på skoj” på första stickan eftersom det inte var morgon + egentligen lite tidigt att testa så jag var ändå oförberedd men blev SÅ jävla glad, blev några tårar där! :’))) Ringde min kille på FaceTime pga har no chill (hade beställt hem en tröja med ”Big Sister” ifall jag skulle bli gravid som jag då tänkte använda, men den hade inte kommit) och stackarn satt mitt i gymmet och blev helt överlycklig haha!!!! Vi har firat detta sen dag 1 och varit överens om att inte oroa oss i onödan.

En kebab med Pucko fick bli vår mat för att fira haha! Riktigt gott. Tbt till när kött var så gott……

Så då började min gravidresa! Då kände jag inte mycket mer än lite PMS, svullna ömma bröst (fotbollarna är tillbaka) samt lite mensvärk.

Sen försvann alla symptom och jag tog ett nytt test varje vecka med veckoindikator för att se att hormonet ökade. Kände mig ca 0% gravid och bara väntade på att veckorna skulle gå. Hade redan berättat för mina nära vänner och hela familjen direkt. Vi kände oss lite lugnare men också att om det inte skulle funka hade vi ändå velat att dom visste om det.

Vecka 6-10

Sen kom det med besked från vecka 6. Illamående och konstig aptit/sug. Faktiskt har jag inte alls något att klaga på, har haft illamående-attacker som denna hos min killes brorsa (låg på golvet 30 min innan jag kunde andas typ) och lite vagt illamående som kommit och gått men skulle ändå säga att det varit 100 gånger bättre än med Lou. Jag har kunnat äta hela tiden och det har hjälpt mig mot illamåendet. Läste ett tips om att ta en suggodis i munnen och ha kvar där under illamåendet. Hjälpte mig skitmycket iaf! Har dock antecknat ”galet illamående” vecka 8 så jag har nog mått ganska illa fast under korta stunder haha eller så lever jag redan i förnekelse.

Var också EXTREMT trött nu, det var jag inte sist. Höll på att somna sittandes överallt i några veckor.

Gjorde även ett tidigt ultraljud som jag bokade in privat, för att se status i magen och lite lugn fram tills vecka 12 som jag tycker är en pina. Tyckte det var jobbigt denna gången också! Försökte dock att inte oroa mig så mycket men det är ju lättare sagt än gjort..

Jag hade även en del små blödningar även denna graviditet men inte alls i samma mängd som med Lou så faktiskt höll jag mig rätt lugn, men det är ju aldrig kul att se blod på pappret.

Vecka 10-18

Från typ två veckor efter graviditetstestet har min mage gått mellan platt som fan och en ballong. Tarmarna ba helloooo. Såhär såg det ut i somras när jag skulle göra en haul med träningskläder haha! Lyckades få till det iaf 🙂

Ursäkta mina naglar men i vecka 11 gjorde vi KUB och kände HALLELUJAH! Det var så himla kul att se h*n köra race där inne och den här ungen är livlig ska jag säga er haha. Men det är en stor milstolpe för mig och här kände vi väl att nu andas vi ut… för någon vecka i alla fall för sen hände det här.

Vaknade med extrem mensvärk, typ. Och den bara eskalerade under dagen! Tog en lång dusch och då kände jag att nej, jag måste kolla upp detta. Smärtan steg och tillslut kändes det precis som värkar som kom och gick. Luften gick ur mig totalt. Min kille var på kontoret och jag ville inte ”oroa honom i onödan” dvs Classic Alex. Om jag mår riktigt dåligt/orolig över något jag inte kan styra så håller jag det gärna själv. Men jag ringde vårdguiden som bad mig åka in till gynakuten vilket jag gjorde. Där blev jag väl omhändertagen och berättade även om att jag haft blödningar.

Dom tog alla tester så fick jag smärtstillande och en brits i väntan på läkare och ultraljud. På ultraljudet grät jag när jag såg hjärtat slå för jag trodde det värsta. Det visade sig att bebisen är vild där inne och min livmoder hade blivit väldigt irriterad och därför dragit ihop sig och ”krampat”. Dom sa även att om det händer igen ska jag åka in för säkerhets skull, men det har inte känts så sedan dess = skönt. Fick också svar på att mina blödningar beror på blodkärl som är känsliga och brister när livmodern växer. Väldigt skönt att veta! Den här gången har jag lovat mig själv att kolla upp saker direkt om något inte känns bra.

NU kunde jag andas ut! Vecka 12 long gone, check. Bebis mår bra, check. Dagen efter fick vi även samtal att vårt NIPT-test kommit (jag gör gärna allt man kan och kollar ALLT) och då fick vi även veta vad det är för kön på vår bebis :’))))) det var så himla fint och allt kändes så verkligt då.

Efter det har allt faktiskt bara flutit på med magen! Helt otroligt skönt att ha det så problemfritt.

Vecka 15 kände jag första tydliga pickarna i magen (kände fladder direkt efter KUB typ) men i vecka 16 kände både jag och min kille små sparkarna. Så kul! L var vääääldigt lugn där inne och nu verkar vi fått en buse.

Eftersom jag varit gravid förut (tror det beror på det) har jag inte kunnat ha jeans från start nästan. Så jag gjorde en fet beställning från ASOS med kläder där mina tarmar och livmoder ryms haha. Lyckan att äntligen ha jeans att ha på sig! Ps ASOS har så sjukt bra utbud. Sist sket jag typ i att köpa gravidkläder men jag är mycket mer bekväm nu så jag vill verkligen inte ha något som sitter åt.

En annan sak som skiljer sig är att jag inte kan lukta på kött, rosmarin eller kaffe denna graviditet. Sist var det bara kaffe. Så vi har ätit väldigt vego här hemma sen ett tag tillbaka, och även min kille är med på det = så kul att han också gillar!

Har också försökt att äta lite bättre sista veckorna för bebis och min kropp. Min kropp reagerar så dåligt på en del mat. Det kom även det SÅ mycket tidigare denna graviditet! Känner mig mycket mer gravid nu. Var också väldigt mycket mer tränad sist. Nu har jag inte kunnat träna något pga mående i början och sen min operation på magen (tajmat med växande mage haha!) samt var inte så tränad innan jag blev gravid. Så jag är både lite extra känslig för vad jag stoppar i mig samt hur jag belastar och försöker lyssna på kroppen. Har inte heller samma support från muskler denna gång helt enkelt. Hade önskat att jag hade det men skitsamma, jag tänker att worst case får jag säkert ordning på allt efteråt. Jag är lite osäker på träningen framöver nämligen. Ska berätta mer om det nedan.

Förra veckan var jag besviken på att kulan nästan var obefintlig. Ni som följde mig sist vet ju hur mycket jag längtade efter den där kulan, haha! Nu tror jag dock den är här för att stanna. Så JÄVLA kul att få känna sig gravid???? Klappar magen hela tiden. Älskar att vara gravid denna gången! Känns helt underbart och jag har inte alls samma stress. Jag mår mycket bättre psykiskt också. Har känt mig väldigt stabil generellt, förutom några dippar pga hälsofrågor etc. Annars väldigt tacksam och lycklig!

I veckan gjorde vi äntligen RUL och det var efter det jag kände mig redo att dela med mig med världen! Nämen visste faktiskt inte som jag skrev ifall någon ens ville läsa om min graviditet igen, men där hade jag ju så fel. Hade hur som inget tålamod att vänta längre med att dela med mig oavsett ni ville eller inte 😉

Vi fick i alla fall reda på att allt var bra där inne! Sen kom hon som gjorde ultraljudet till livmodertappen och där låg moderkakan och chillade, över den öppningen. Haha. Är så glad att detta är min andra graviditet pga mycket mindre nervig. Jag kanske har placenta previa, dvs att moderkakan täcker livmodertappen. Det såg ut så iaf. Men nästa vecka ska jag besöka min barnmorska (första ggn! hello andra graviditeten) och boka in kontroll. Om jag skulle ha det blir det inga tunga lyft eller mycket action denna graviditet. Vi får helt enkelt se vad som sägs! Och om den inte flyttar sig så går det heller inte att föda vaginalt. Men det är bara 1% som har så. Vi får helt enkelt se vad som sägs 🙂 Jag är bara glad att vår bebis mår bra och sen får vi ta det som det kommer! Samma med risken att föda tidigt. Den kombon med moderkakan kanske inte är en drömmig kombo men är det så får man bara gilla läget! Allt annat blir bonus. Just nu känner jag mig så himla lugn och harmonisk sjukt nog? Underbar känsla iaf!

Det var kanske lite rörigt i det här inlägget men har så mycket att skriva om så det var svårt att få det sammanhängande. Det här är väl mina stora händelser sista veckorna skulle man kunna säga 🙂

26 reaktioner på “GRAVID VECKA 1 till 18”

 • Sofia skriver:

  Åh alltså så roligt!! STORT GRATTIS till er alla!!! (Och fortsätt uppdatera om graviditeten, tycker det är så roligt trots att jag inte har barn eller ens är nära att skaffa!!)

 • Ninni skriver:

  Såååå kul att läsa detta inlägg! Taggad på fler graviditetsuppdates!! Kommer ni avslöja könet på bebisen snart! Är ju så nyfiken ???

 • Felicia skriver:

  Gud vad roligt! Stort stort grattis till er!! Ska bli så roligt att följa din gravidresa även denna gång. <3

 • Erica skriver:

  Stort grattis till hela familjen! 🙂 <3
  Ska bli så roligt att följa din resa eftersom jag själv har beräknat till 9.3.2020. Precis som du hade jag också blödningar (fram till vecka 16), och jag hade också moderkakan över öpnningen då (vilket dom sa till mig antagligen var orsaken till blödningarna). Hoppas du får ha en riktigt fin graviditet!

 • Emelie skriver:

  Åh så himla roligt att få följa din andra graviditet, speciellt eftersom jag också väntar mitt andra barn, har precis gått in i v 12 och väntar på en tid till kub ultraljud
  Kraam och stort grattis till dig och din familj!!♡♡

 • Lisa skriver:

  Åh så roligt att följa dig i din graviditet!
  Är själv gravid med andra (första född 2018) och här BF i februari!
  Jag hade också blödningar i början, men ingen ville ta emot mig och kolla upp (pga brist på personal under sommaren…) så bokade in ett privat ultraljud och där kollade hon även gärna om hon kunde se varför jag blödde, vilket kom som en lättnad och bebisen mådde bra!

  På RUL tyckte de att moderkakan låg lite långt ner men inte såpass att jag behöver oroa mig, skulle få en kallelse längre fram så de kan hålla koll 🙂

 • Danni skriver:

  Grattis! Men du ska nog ta bort dina fyra sista på personnumret som syns på ul bilderna. 🙂

 • Lotta skriver:

  Hi! Love your instagram and your posts! It would be so amazing if you can write also in english!

 • Josefine skriver:

  Hahaha vad fan, jag har pms och började grina av detta inlägg för tycker det är så FINT!!!!! ?? grattis ❤️❤️

 • Linnéa skriver:

  Så kul ❤️❤️❤️

 • Anna skriver:

  Hej!
  Grattis till er, och underbart med ett till barn. ? När jag väntade mitt första barn hade jag också moderkakan iför öppningen, men fick göra ett nytt ultraljud i v32 för att kolla om den hade flyttat på sig. I regel gör det de då livmodern växer och det flyttas uppåt. I få fall som du skriver gör den inte det och då blir det planerat kejsarsnitt. Önskar er all lycka till och vad kul att få följa en ny graviditet med dig. Kram

 • Josefin skriver:

  Så himla kul att följa. Väntar själv mitt första barn (v 14) och har varit lite sad över att alla influencers redan varit preggo så har hållit tummarna för att våg nummer 2 ska börja skölja in hahaha. Man vill ju inget hellre än att läsa om andra i samma sits!
  Jag har en önskan och det är om du ville tipsa om specifika plagg du köpt som är gravidvänliga och stilrena? Tycker det är svårt att navigera i det redan ganska så ynkliga utbud som finns…
  Stor kram och det största av grattis, längtar efter att se Lou som storasyrra <3

 • Emma skriver:

  Åååh, jag tänkte direkt när du nämnde det om köttet att du säkert är gravid igen! SÅ roligt, stort grattis!! <3

  • Emma skriver:

   ….kanske ska tillägga att jag lyssnar på gravisavsnittet på podden just nu och med ”det om köttet” menade jag när du sa i ett tidigare avsnitt att köttet luktade dööööd, haha 🙂

 • Malin skriver:

  Grattis till er! 🙂 Så himla roligt med ett litet syskon. Min moderkaka satt också för öppningen när jag gjorde mitt första RUL så jag fick göra ett till runt vecka 30. Då hade den flyttat sig uppåt så det var inga problem att föda vaginalt. Lycka till med allt, ska bli så roligt att följa

 • Emelie skriver:

  Så roligt att läsa ❤️

 • Anna skriver:

  Åhh ❤️❤️❤️❤️

 • Milla skriver:

  Så roligt – stort grattis!
  Kanske för privat fråga, ignorera bara i så fall <3 Men jag undrar hur du/ni resonerat kring det faktum att du födde prematurt med Lou och risken att det händer igen? Jag födde min son i v.30 (allt har gått bra, tack och lov!<3) och skulle såå gärna vilja ha ett syskon till honom – men är livrädd att födda för tidigt igen.

 • Rebecca skriver:

  Åhhh!!! Det pirrar i hela kroppen av att läsa det här inlägget! Stort grattis och lycka till. Wow!!! Kram! ❤

 • Nathalie skriver:

  Såå fantastiskt att du kan känna lugnet denna gång☺️ känns så roligt att följa din graviditet, särskilt när jag själv är gravid för första gången! Heja dig❤️

 • A skriver:

  Grattis till er?! Lite löjligt att nämna kanske men vi sågs på din träningsresa i marbella för några år sedan nu, då hade jag fått mitt första barn och ville komma igång. Nu har jag själv fått en 2:a i somras. Har haft moderkakan i nederkant med bägge barnen. Nu med senaste fick vi gå på flera kontroller för att se läget på moderkakan. Den flyttade sig uppåt – sakta men säkert??☺️. Gick bra att föda vanligt (riktigt fort, men bra?).
  Grattis igen – Så kul för er?? Verkligen!

 • Sandra skriver:

  Så kul att få följa! Väntar själv första och går in i vecka 24 imorgon ?

 • Lisa skriver:

  Kul med sådana här uppdateringar! Lyssnade på podden idag och det är så himla olika gällande bm-besök. Jag är gravid med nr 2 i vecka 10 och har varit på ett inskrivningsbessök. Nästa är om 4 veckor. Hos oss är det alltså lika många besök med nr 2 som med sitt första barn =) västra götaland kanske jag ska nämna att jag bor i haha.

 • Jenni skriver:

  Så himla kul att följa! Jag är i vecka 12 med min första (hemligt för de flesta fortfarande) men har känt mig förvånansvärt lugn och är så positivt överraskad av hur jag mår. Var väldigt yr och mådde illa i ca 2veckor och sen har det varit helt ok, bara trött. Väldigt tacksamt! Har dock en familjehistorik med massa problem kring graviditet och födsel så innan jag blev gravid var jag livrädd men nu känner jag mig konstigt nog rätt lugn, märkligt det där!
  Hur som helst, riktigt kul att få följa en till graviditet ☺️❤️

 • i skriver:

  Hej! Vill först och främst säga att jag är så glad för din skull!! Tycker du verkar vara en så himla fin och sympatisk människa, önskar dig allt gott. Men det är tufft, livet är så orättvist. Jag har försökt skaffa barn i fyra år utan framgång. Jag är ung, yngre än dig. Jag följde dig under din förra graviditet, och redan då hade jag försökt länge. Men jag älskar ju barn, tycker graviditeter är fantastiskt och så vackert och är sjukt intresserad av det. Jag är ju besatt. Så jag har ändå klarat av att lyssna på barnpoddar och följa personer som är gravida eller har barn, som snackar mycket om det. Men tiden går och det blir allt jobbigare att hålla ihop det. Att vara glad för alla andras skull och vara så insatt i livet med barn men samtidigt stå så himla mycket utanför och aldrig släppas in. Nu blir det bara så absurt att du går igenom en till graviditet samtidigt som jag inte kommit någon vart. Jag kommer få se er familjelycka om några månader men själv stå kvar på samma värdelösa plats. Det blir bara så tydligt hur tiden går och allt man faktiskt missar. Jag har gjort flera IVF, och är egentligen under behandling just nu men fick min mens idag. Behandlingen som jag gått igenom de senaste fem och en halv veckorna lyckades inte denna gång heller. Den käftsmällen.. Jag vill egentligen inte säga någonting speciellt med den här kommentaren utan bara berätta hur det är för folk som mig. Jag tycker aldrig du pratat olämpligt om detta ämne utan tvärt om alltid respektfullt och du berättar ju hur tacksam du är och att du inte tar det för givet osv, jag lyssnar på eran podd också. Och du ska veta att de små kommentarerna uppskattas verkligen. Att man inte skojar om hur lätt man blir gravid etc. utan verkligen tänker på dem som inte har det lika lätt. När du förklarade hur besatt du blev eftersom du inte blev gravid första månaden, tänk dig att den upplevelsen har upprepat sig för mig de senaste 47 månaderna :'( Vissa månader är tuffare än andra, men det blir svårare och svårare ju längre tid det går. Det är så hemskt. Kram

  • Natalie skriver:

   Du är inte ensam. Jag vet själv hur tufft det är att längta efter barn. Vi försökte i fyra år, vi gjorde IVF som fick avbrytas pga jag inte svarade alls på sprutorna. Tillslut sa läkarna att enda alternativet var äggdonation. Vi bestämde oss för att göra äggdonation på hösten 2017, men på sommaren blev vi gravida av oss själva! Nu har vi en kille på 19 månader. Nu är vi tillbaka i samma karusell med syskonförsök sedan 11 månader tillbaka, men vi får nog inse att det är kört. Jag hoppas att det löser sig för dig och kom ihåg att det finns fler därute som är i din situation!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.