HOS DOKTORN

Tjena babes! Såhär såg jag ut idag i mysiga kalla vädret. Direkt jag såg sol ute blev jag så satans taggad!!! Duschade, tvättade håret (mitt hår är så mycket finare här hemma? Fattar inte hur folk kan ha snyggt hår utomlands. Det håller sig typ 1 sek innan de blir kaos haha) och slängde på sminket. Efter det hade jag läkartid hos en grym läkare.

Vi gick genom alla tester jag gjort, alla journaler osv. Vad skönt att få ställa frågor till någon kunnig. Vi pratade även om ifall jag har placenta Previa och vad det kan innebära för mig som har risk att föda tidigt. Min moderkaka ligger just nu heeelt för utgången så det positiva med det är iaf att mitt vatten inte kan gå, haha! Men jag hoppas att den flyttar sig och jag får föda vaginalt den här gången med. Min livmodertapp är helt normal vilket också var skönt att få veta 🙂 Ska göra en ny undersökning i vecka 26 och då ska dom kolla både moderkakan och tappen. Hoppas verkligen på en okomplicerad graviditet! Fick också veta att min förlossning troligtvis hade stoppats om jag åkte in när jag hade en blödning innan Lou föddes. Den här gången kommer jag inte chansa med nåt. MEN han sa att om han får gissa kommer det inte bli som sist. Så vi får väl se när jag föder denna gång och hur jag ska föda. Någon av er som har varit med om liknande?

4 reaktioner på “HOS DOKTORN”

  • Fred skriver:

    Hej! Jag hade placentia previa förra graviditeten, men det ordnade dock sig av sig själv då moderkakan hade flyttat på sig på återbesöket i v 32. Meeeen, pga att den låg ”fel” så länge så vände aldrig min bebis på sig. Enligt läkarna så ”trodde” han den låg kvar och därför inte hade plats till att lägga sig med huvudet neråt. Jag fick ett planerat kejsarsnitt i v 38, eftersom jag inte ville föda honom i sätesbjudning. Allt gick jättebra 🙂 Hoppas det ordnar sig för dig!

  • Mina skriver:

    Hej!
    Jag har också en föreliggande moderkaka. Det upptäcktes ganska tidigt. Jag fick en kraftig blödning i vecka 13 (vilket är tydligen väldigt vanligt). Jag hoppas att den flyttar på sig. (Läkaren sa att den oftast gör det, typ 95%). Återstår att se när jag gör ur. Hoppas det går bra för dig med. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.