BILDBOMB FRÅN HELGEN

Insåg att jag hade sjukt mycket bilder från helgen så försökte skala ner det lite haha, ibland är helgerna helt händelselösa men ibland då jäklar, hinner man med mycket OCH minns att fota det. Varning för långt inlägg!

I fredags var Lou ledig från förskolan och jag svepte en kopp kaffe på morgonen (dricker ju inte kaffe i vanliga fall) och WOW vilken fart det blev på mig haha. Jag ville vara supertaggad och ge 100% energi till Lou och mission complete. Vi började dagen med att lägga pussel, måla och skriva. Lou älskar att måla nu men vill också att jag ska skriva olika ord = skitbra träning tänker jag. Jag älskade att läsa när jag var liten så självklart hoppas jag att L också kommer inse magin med böcker.

När Lou sov så passade jag på att ta lite selfies med lillasyrran. Hade på mig helvitt snön till ära (det var första morgonen med snö! var så lycklig) men fick såklart byta brallor innan vi skulle fortsätta vår dag tillsammans.

När Lou vaknade så var jag orimligt peppad på att vi skulle dra ut och leka i snön. Tog på henne massa kläder och hon var väldigt bestämd med att ha med två kaniner ut. Hon börjar bli lite besatt av sin snutte så försöker att lägga undan den när hon inte ska varva ner eller sova men ibland orkar man inte ta tjafset. Sen vettefan vad den andra kaninen skulle med för, hon har aldrig ens brytt sig om den haha. Ja, ni ser ju också mössan där på golvet. Det här med varma kläder är en kamp.

Men ut kom vi!!!! Och jävlar vad kul vi hade! Lou tyckte snön var så spännande och  det fanns även massa fåglar at kolla på. Succe! Slängde på Lou hennes vinterkängor och overall från Kuling. Det fick bli tumvantar eftersom vi inte skulle vara ute så länge och jag seriöst inte orkade med dom där jääääävla vantarna haha. Hatar vantar. Nu så lägger jag alltid på vantarna med högt skaft innan overallen och tummen åker fan aldrig in i hålet men dom sitter fast i alla fall när hon är på förskolan haha.

När vi hade lekt klart i snön frågade jag L om hon ville ha en bulle och det ville hon (såklart) så vi gick ner till Lillebrors och köpte. Dock gillade hon pepparkakor mer än bullarna så vi köpte även med en pepparkaksdeg hem. Min kille kom och mötte upp oss så promenerade vi hem tillsammans.

Det här var alltså kl 15.30 och solen gick ner. Varje år samma visa och samma chock haha. Men sålänge snön ligger på marken och vi har lite ljus är i alla fall jag sjukt nöjd. Tycker det är riktigt härligt väder nu!!!

På lördagen drog vi fram våra täckbrallor och alla varma kläder och packade en stor bag i bilen. Nu jäklar skulle vi ut i naturen haha. Slutade dock med att vi drog till Hagaparken men hittade en bra spot att göra en brasa på. Vi gjorde varm choklad, pinnbröd och grillade korv. Det låter väl sjukt idylliskt?

Minus att L inte hade sovit och var så sjukt less hela tiden och det hände massa saker, haha. Jag ska berätta om vår dag i podden men det gick typ ut på att jaga Lou och jävlar vilka sammandragningar jag fick + fortfarande foglossning. MEN nästa gång ska vi åka på morgonen när energin är på topp. Vi har inte gett upp vår vision än haha.

Kolla dom här vinterhundarna…. Haha!!!  Loki och Mani. Jag hade ju även en vision av att Loki skulle leva livet men glömde tyvärr att han hatar kyla. Kenza, Nikola och Aleks kom förbi och sa hej till familjen natur på en korv!

Sen drog vi hem! Det blev en snabb jävla korv.

När vi kom hem fick jag en notis i min mobil av SOS att det brann i närheten. Tryckte på kartan och den visade hemma hos oss typ! Fick lite panik så ringde in till deras informationsnummer men det visade sig vara i huset bredvid där en tv brann, men det verkade löst sig snabbt. Ändå tajmat med Black Friday tänkte jag!

På kvällen drog vi till min killes brorsa på middag och massa gott, kolla vilket drömmigt bord! Dom är bäst på att göra fruktfat.

Söndagen började med risgrynsgröt och julkalender. Första advent och jävlar vad peppad jag var haha. Jultröjor var obligatoriskt och även julmusik. Även om det inte syns på bilden så gillade Lou gröten skitmycket och älskade att få hälla på kanel själv. Hon har fått börja hjälpa mig lite med matlagning t ex att krydda och hon tycker det är så kul.

Min kille fick leta rätt på jullådan i förrådet (har fortfarande aldrig varit där så vet inte ens vart det ligger haha) medan jag och Lou började pynta lite med det vi redan hade uppe i lägenheten. Försöker förklara allt för henne om julen men tror det kanske är lite tidigt hehe. Hon gillar stjärnor i alla fall så denna var ”wow snyggt” som hon säger.

Pepparkaksbakning var en jävla succé däremot! Man har ju alltid en vision av hur saker ska bli med barn och oftast blir det ju verkligen långt från den visionen, men det här var faktiskt lyckat. Kavla och äta deg var det L tyckte var roligast och sen lät vi henne måla med kristyr på pepparkakorna. Så sjukt mysigt faktiskt <3 Revansch från våran skogsutflykt.

När Lou somnat hade jag och min kille julmys, kollade på Solsidan och See (ny favvoserie) för att avsluta veckan. Bullarna bakade vi inte själva haha men pepparkakorna var hemmagjorda. Den där pepparkaksburken packar jag alltid ner bland julpyntet för tycker den är så fin. Dom har olika varje år tror jag, för jag har köpt hem en annan som vi också sparat. Älskar fina burkar man kan återanvända!

Så – det blev ett jävligt långt inlägg, men nu har ni fått en summering på helgen om ni fortfarande orkar läsa 😉

13 reaktioner på “BILDBOMB FRÅN HELGEN”

 • Johanna skriver:

  Men huuuur mysig helg, ååh <3

 • Vs skriver:

  Hahaha du är lika illa som mig med att svära , jävlar vad många jävlar det blev i ett inlägg 🙂 underbar läsning iaf 🙂 de e bäst!

 • Tilde skriver:

  Ett tips i all välmening. Googla ”övergångsobjekt barn” så kan du läsa om att vara vad som liknar besatt av sin snutte. Ur ett barnpsykologiskt perspektiv är det nog mest positivt att Lou vill ha med sin snutte. Nu verkar Lou vara väldigt trygg och fin oavsett så det är absolut ingen kritik jag vill framföra.
  Ha det fint!

 • Sandra skriver:

  Så fina kort!! <3 Väldigt roligt bokstavsspel! Vart har du hittat det?

 • Lisa skriver:

  Så mysig helg!! Och så fina bilder! Trevlig helg på er ☃️✨

 • Ellinor skriver:

  Vart är din snygga jacka ifrån och är den varm? Mvh på jakt!

 • L skriver:

  Alltså wow, ser så härligt ut! Drömdagar! En sak jag funderat på, hur är ni/Lou med mobiler och ipads osv? Hur mycket får hon sitta vid det, uppskattningsvis? Min syster har en niomånaders hemma och sen flera månader märker man hur hon dras till dessa trots att hon knappt suttit framför skärmarna, antagligen för att alla vuxna ofta tittar på sina telefoner och det både lyser och händer grejer.

  Jag är absolut inte ute efter nåt rätt eller fel utan tyckte att det vore intressant att veta, tänker att det inte är vad du vanligtvis väljer att lägga upp bilder på. Blir väldigt spännande att se hur tekniken kommer påverka barnen när de blir större eftersom det inte riktigt varit så för tidigare generationer ?

  • Alexandra Bring skriver:

   Vi har verkligen inte noll skärmtid hehe 🙂 Lou lär sig sjukt mycket från det men vi försöker att undvika strötittande så gott som det går!

 • Sofia skriver:

  Vilken storlek hade Lou i den fina rosa overallen från Kuling?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.