SOL OCH SNÖ

Äntligen sol! Och snö! Jag dör ut lite mellan varven av mörker haha. Men gud vilken energi jag fick idag 🙂 Hann ut flera svängar innan det blev mörkt igen. Tvingade Vickan att fota mig lite! Idag har jag varit på några ärenden plus ett stort möte för ett samarbete jag och Vickan har för podden. Ska bli SVINkul och stort! Mer om det i början av nästa år. Tror ni kommer gilla.

Imorgon ska det bli sämst väder igen men ska i alla fall på julbord så tänker att man kanske glömmer bort mörkret utanför då. Var så stressad över att det knappt blivit något julbord men nu har jag två st framför mig. MYS! Passar på att maxa sociala aktiviteter nu när det är så enkelt med ett barn. Lou somnar ju typ 18.30 varje dag så hon märker inte ens av när man drar iväg på äventyr.

En annan sak jag måste styra upp är julbak! Vi ska ju vara hos oss på julen och jag älskar att baka. Jag försökte komma på vad jag ska baka och jag tänker göra snickerskakor, saffransbiscotti, oreobollar med vit choklad och polka. Har ni något helt brutalt gärna lite enklare julrecept ni brukar göra? Anledningen varför jag inte tagit tag i det än är pga jag kommer ha sjukt svårt att hålla mig från att äta upp allt innan haha.

8 reaktioner på “SOL OCH SNÖ”

 • Emma skriver:

  Chokladbollar med krossade pepparkakor i är riktigt gott och enkelt. Även pepparkakskladdkaka är supergott och riktigt enkelt att göra. Tänk dig pepparkaksdeg fast i kladdkakeformat ?

 • Malia skriver:

  YOU have to try ”Spitzbuben” sooo fucking good. with rasperry jam its so refreshin yet still a treat ofc but so good to eat besides all this quite heavy orv chocolate based cookies. i have found a recipe for you in englisch.

  2/3 cup (150g) butter
  2/3 cup (75g) confectioner’s sugar

  1 3/4 cups (225g) all-purpose flour
  1 egg yolk
  pinch of salt
  1 jar (12 oz.) raspberry jam

  and here is the website of this recipte with pics and how to do it. 🙂 its a must in germany and to be honest my fav cookie. i not a fan of traditional
  vanilla crescents or cinnamon stars (is this the right englisch word haha i just translated it litterly – but google zimt sterne). what also is good is rumkugeln (basically like the swedish chocolate bollar but with rum in it) the rum in it gives it some really nice flavor.

 • Kristin skriver:

  Rocky road och fudge! Fudge kör jag alltid recept fr jennys matblogg https://www.jennysmatblogg.nu/?s=Fudge

  • Mathilda skriver:

   Yes rocky road fudge är det absolut bästa!! Slår alla julgodis och man kan ta i i princip vad man vill 🙂 1000 gånger godare än vanliga rocky road om man gillar fudge dvs.

 • Sofia skriver:

  Rocky Road är ju brutalt gott och rätt så enkelt 🙂 har fått en beställning av min svägerska att göra det till jul, så den är poppis 🙂

  2 påsar dumle kola (dela dessa i lite mindre bitar)
  ca 2-3 dl mini marsmallows
  3 dl salta jordnötter (hacka grovt)
  1 dl pistagenötter (hacka grovt)

  Blanda ihop ingredienserna och häll rör ihop med smält mörk choklad (600 g blockchoklad typ). bred ut på en plåt, låt stelna, och skär sedan upp i lagom stora godisbitar. Sött och salt och supergott 🙂
  God Jul 😀

 • Sara skriver:

  Baka chokladfudge! 400 g choklad + 1 burk kondenserad mjölk + 50 g smör. Häll allt i en stor skål och över vattenbad och rör tills chokladen smält och smeten är glansig. Häll det i en ca 20 x 20 cm form klädd med bakplåtspapper och låt stelna i kylen. Skär sedan i fina fyrkanter. Recept från Jennys matblogg! Jag brukar ta 200 g mörk blockchoklad (Icas) + tex 200 g minchoklad (Marabou Premium) eller deras havssalt. Har även testad med deras chili-choklad. Går att strö över lite extra chili eller havssalt eller tex krossade polkagrisar om man endast tar vanlig mörk choklad 400 g. Snabbt, enkelt och suuupergott! Går att variera hur mycket som helst beroende på val av choklad och tillbehör. 🙂

 • mmm skriver:

  .. alltså alla jävla vita ankelstrumpor.. man blir så trött..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.