EN LITEN UPPDATERING

Hej gullisar! Åh vad glad jag är just nu. Hör kommer en liten UPDATE.

Igårkväll när jag tvättade bort sminket och kissade upptäckte jag att det kom rosa blod. Fan. Jag kollar alltid av vana så kände ba nejjjjjj. Såhär var det. Sist jag var gravid med Lou började allt med en blödning likt denna en tisdag, sen tror jag att jag sipprade lite vatten några dagar, sen gick vattnet på riktigt på söndagen och ut kom Lou. Märkte inte av några förvärkar så därför litar jag inte på att jag kommer märka av nåt förän det är too late och bebisen typ hänger ut hehe.

Ringde i alla fall in till förlossningen igår som sa att jag skulle avvakta och se om de avtog. Innan jag somnade var de inget. Bad min kille väcka mig på natten (han sover aldrig hela nätter typ) för ville se att jag inte blödde mer eller hade ont men det var lugnt. Sen imorse fanns mer blod och jag ringde förlossningen igen. Eftersom jag hade läkartid i förmiddags med ultraljud så bestämde vi att jag skulle avvakta tills den. Var så sjukt rädd att jag skulle få besked att jag var typ 2 cm öppen och började måla upp scenarier i huvudet. Har ju varit väldigt cool hittills men imorse var jag riktigt nervös och började googla massa.

Kom i alla fall till läkaren och berättade om min blödning och hon var verkligen så bra. Hon kollade direkt på magen med ultraljud och konstaterade att bebisen mådde toppen och att allt såg bra ut utifrån. Hon tog mått på bebis etc. Sen var det dags för ett vaginalt ultraljud och hon kollade tappen direkt som var sluten. Hon testade också att trycka till den lite för att se att den reagerade som den skulle mot bebisens huvud (låter mer vulgärt än vad det var haha) och allt såg bra ut. Hon mötte också tappen som hade helt normala mått för denna v! Yes! Inget jag hade räknat med men såklart hoppades på. Nästa check var moderkakan. Hon sa att jag var ett exempel på varför man ska ha lite is i magen för den hade på några veckor gått från att vara helt täckande och för, till att ha flyttat sig HELT. Dvs jag har inte längre Placenta Previa. WOW! Så kul och inget jag hade räknat med alls. Haha inser att jag inte har räknat med mycket men är bara så tacksam.

Den här dagen började helt underbart med andra ord. En annan sak är att jag hade rätt ont i magen i helgen som spädde på min oro, men just där och då sa jag till min kille att jag trodde bebisen vände sig för det kändes verkligen så. Jag hade rätt! Nu ligger hon med huvudet nedåt vilket jag är superglad över för nu har jag i alla fall fina förutsättningar för att få föda vaginalt vilket är min dröm. Inget jag räknat med heller. Bebisens mått var också bra och även fast jag trodde att jag hade en monsterbebis verkar hon ligga lite längre ner på normalkurvan men inget konstigt alltså. Drygt 1 kg är hon nu!

Läkaren sa i alla fall att det är superviktigt att jag åker in om det blir liknande saker i framtiden så det har jag med i ryggen. Håller tummarna att jag får slappna av lite igen nu.

3 reaktioner på “EN LITEN UPPDATERING”

 • Dalia skriver:

  Så skönt att allt ser okej ut och att det inte var något allvarligt! Jag har själv fått veta att jag har Placenta Previa så ska få tid till extra ultraljud om ca 10-12 veckor. Men sköterskan som kollade mig sa att jag skulle vara uppmärksam på blödningar för tydligen kan det förekomma när man har Placenta Previa och moderkakan flyttar på sig. Men hon sa också att om det kommer rikligt med blod så ska jag ringa till förlossningen. Vet inte riktigt om det är samma i Sverige (bor nämligen i Danmark) men kan förstå din oro kring det hela. Dock är detta mitt första barn, så är själv extra nervös varje gång jag går på toa haha..

  • Alexandra Bring skriver:

   Jag fattar det!! Hoppas din också flyttar på sig. Om inte annat kommer dom ha stenkoll och då får man hålla sig i närheten av ett sjukhus bara <3 Hoppas allt går bra för dig!

 • Linda skriver:

  Hej! Hur många ultraljud gjorde du under din graviditet? Jag önskar att göra ett extra, tidigt ultraljud men är nervös över att det ska orsaka nån skada.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.