INKÖP TILL BEBIS!

Frågade om inlägg ni ville att jag skulle skriva på min blogg och ett som många önskade var inköp för bebis. Eftersom vi redan har rätt mycket tänkte jag skriva om vilka grejer jag tycker är bäst i början 🙂

Lilla kanin <3 Från Livly!

Kläder: många sa att newborn går att skippa då det är så kort period, men jag har bunkrat upp denna gång! Dels har vi ju mycket från sist som jag ska hämta ur förrådet och tvätta men också lite nya saker. I början tyckte jag det var sjukt smidigt med onesies med dragkedja/få knappar och ENKLA knappar haha. Vi har kläder från 38 och 44 så jag får väl helt enkelt rodda lite eftersom att veckorna (förhoppningsvis) går 🙂 Utöver onesies tipsar jag om omlottbodies (allt som ska träs över huvud är sjukt obehagligt i början), byxor med fot är smidigt precis i början men måste ändå säga byxor utan fot så det går att använda mycket längre och reglera allt eftersom, både om dom är lite stora och lite små. Små tunna mössor användes hela tiden även inomhus i början. Vi föder ju i vår så jag ska kolla status på overall etc men är ganska säker på att vi hade såna mysiga lurviga overaller i åkpåsen. Annars blir det att skaffa. Dom är smidiga om dom går att fälla över händer och fötter! Jag tyckte att skor var det mest onödiga men det är ju otroligt gulligt att ha. Utöver vanliga kläder så tipsar jag om filtar i alla dess former! Vi har mjuka, tjocka, muslinfiltar, små och stora. Använde så mycket filtar i början och får man en kräkis är det väldigt skönt att inte behöva tvätta sjutton ggr per dag. MEN måste tillägga att vi tvättade varje dag och hade inte så mycket kläder i början med L och det funkade jättebra. Några olika upplagor av allt! Det är väldigt korta perioder på varje storlek första veckorna.

Onesie från Petit Bateau

Vagn är nu beställd och vi kommer köra på en nättare cityvagn fast med luft i hjulen. Visar när den kommer! 🙂 Och hoppas den funkar med hissen haha. Har också lagt till en bräda till Lou som hon kan stå på. Och en åkpåse!

Andra prylar som behövs inför första tiden: jag har köpt en babylift!!! Har inte haft det innan men tänker att det är praktiskt när man har två kids om jag t ex ska lämna L på förskolan så kan jag lämna vagnen nere och bara ta med babyliften. Det är som ett nest med handtag och hård botten. Tror att den kommer komma till stor användning.

Babyskydd känns som en självklarhet och det har vi ju sedan innan.

Vi har ju en resevagn från Babyzen sedan tidigare men känner att det inte är någon stress att skaffa någon till bebisen första tiden. Det får bli sen! Vi använde faktiskt Lous rätt mycket men först senare, smidigt att använda babyskyddet direkt på. Ska kolla om det går att synka vårt babyskydd med vår nya vanliga vagn.

Bärsele har jag sedan innan men har nu också införskaffat en bärsjal. Fick aldrig riktigt till det med Lou så vi får se hur det går denna gång. Känns iaf väldigt smidigt!

Babynest har vi två stycken. Först Cocoonababy till första tiden som vi använde med Lou efter hennes prematurtid och sen ett nest från Voksi som höll så bra. Vi hann testa 2-3 stycken men Voksi använde vi nästan hela tiden och lite för länge 😉 L var en riktig kräkis så vi tvättade nest så mycket och det var det enda som fortsatte hålla utan att bli noppigt. Tips! Det var också lite större och om man köper ett nest som är lite stort så kan man rulla handdukar/filtar på insidan för att det ska bli mysigare för bebisen. Det lärde vi oss på Neonatalavdelningen.

Säng till bebisen har vi också. Vi kommer köra på Stokkes säng som vi hade till Lou första tiden. Den har hjul vilket är otroligt smidigt i början då man kan flytta runt den i lägenheten + gunga den. Vår tanke är att bebisen ska sova i egen säng men sen får vi såklart se beroende på hur allt går och hur bebisen är. Den ska i alla fall stå bredvid vår säng sen ser vi 🙂

Ett lite finare set från Livly! 

Babysitter var ju en del av överlevnadstekniken i början så den åker upp snabbt. Här köpte vi en extra klädsel till vår så att vi kunde tvätta dom mellan. Också ett tips!

Lekmatta är bra att ha tidigt för att börja öva på magträning. Ska försöka vänja barnet tidigt att vara på mage för motoriken men också för huvudet. Eftersom L inte fick göra av med energi i början fick hon väldigt platt skalle av allt vilande och sovande hehe. Också bra sätt att skydda mattor och sånt + enkla att tvätta för bebis känsliga hy i början. På tal om saker för platt skalle så har vi kvar vår Mimos-kudde. Hoppas dock att vi slipper tänka på det =) Den var verkligen så bra och löste problemet.

Babygym behövdes inte alls i början och kommer inte stressa upp med det men vi hade en stomme som vi hängde på saker. Bebisar följer inte trenderna hemma, utan gillar färgstarka skrikiga leksaker. Vårt babygym var superfint men behövde lite färgklickar för att L skulle tycka att det var spännande. Kan va bra att tänka på! Man kan dock köpa såna hängen och fästa lite allt möjligt på dom så det är superenkelt att lösa.

Hygien etc är vi kittade med badkar från Stokke (använder det fortfarande med Lou, så smidigt), nagelklippare och tops och sånt, små handdukar för kräks och allt möjligt, badhandduk, babyolja och andra snälla produkter, termometer, flytande alvedon och pysventiler. Säkert glömt massa men det kommer jag på nu!

Undrar ni över något annat? Tror jag summerat det mesta men jag kan såklart ha glömt något! Får se vad som dyker upp ur förrådet helt enkelt haha! Ska bli så mysigt. Den tiden med förberedelser inför ens barns ankomst är ju det gosigaste.

2 reaktioner på “INKÖP TILL BEBIS!”

 • Sofia skriver:

  Jag äääälskade sjalen! Ett tips är att kolla youtube och lära sig att knyta och sen bara öva, öva, öva!
  Jag minns att jag gjorde ett steg, pausade, gjorde nästa och pausade. Tills det satt!
  Barnet kommer närmare på något sätt och jag tyckte bättre om den än sele.

  Skriver sällan, men kul att följa dig då vi har barn i ungefär samma ålder och båda har en till på väg! 🙂

 • Penny skriver:

  Det där med babygym är så spot on! Köpte ett i fina dova ljusgula/grå färger. Min son tyckte det va SÅ tråkigt. Sen hade vi ärvt ett gammalt i plast med världens skrikigaste färger som jag tänkte att, ”det där kommer aldrig upp i vårt hem”. 😀 Som han älskade det sen såklart. Pastell är inget för bebisar. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.