GRAVID 2 – VECKA 30

Hej finisar! Hur mår ni? Jag sov 13 h så är lite piggare äntligen 🙂 det jobbigaste nu är bihålorna och locket för ena örat som gör svinont!!! Hoppas trycket på slemhinnorna minskar snart. Idag gick jag in i vecka 31 och bara 69 dagar kvar. Sjukt! Imorgon är det 3 v tills dagen Lou föddes i förra graviditeten. NEDRÄKNING! Blir glad för varje dag som närmar sig det datumet 🙂

Magen: Har känt att min mage står lite stilla? Idag kändes den lite större iaf. Var hos barnmorskan i måndags en sväng (svinsjuk, så känslig och trött haha) och då mötte hon min mage. Förra mätningen låg den lite i underkant och samma nu. Därför ska jag tillbaka på fre för att ta nya SF mått. Det är fortfarande inte kaos men ändå något dom verkligen ville följa upp. Ska även på ultraljud och kolla tillväxt samtidigt som tappen etc. Dock så såg dom på förra UL att bebisen är normalviktig men på den undre delen av normalt, så det passar ihop med mina SF mått. Får se vad dom säger helt enkelt! Kändes dock inte så kul att höra när jag var där, vill verkligen inte oroa mig för mer grejer. Från att ha varit ascool så har mitt cool tagit slut. Nu vill jag bara slappna av sista tiden.

Alex: Nej det har fan inte varit livet att vara gravid senaste veckan haha. Influensa, ögoninflammation, lock för örat, ont i ryggen ja ni fattar. Har typ inte kunnat sova något pga hostan och den har även gett mig sköna sammandragningar 🙂 Min mage var stenhård hos barnmorskan så hon sa att nä, nu är det bara vila som gäller framöver. Ska verkligen vila januari ut. Bokat av allt jag tänkt göra (en sak haha) så blir det soffan för Alex. Så nu hoppas jag att bebisen växer som hon ska och att jag är gravid minst januari ut. Sen när det börjar närma sig BF kan jag ju göra mer om jag känner för det!

Den värsta hostan är över nu iaf och förutom att jag sover med helöppen mun och har torrare läppar än Sahara sover jag faktiskt riktigt djupt nu. Inte ens kissa behöver man på natten. Har heller inga som helst problem att hitta en bra sovposition utan blir direkt jag lagt mig som en klubbad säl. Inatt vaknade jag bara en gång på hela natten. Lyxxxxx!

Även fast magen inte känns så superstor kan jag säga att jag är sjukt osmidig i övrigt. Böja sig ner – nej tack. När jag går förbi en spegel blir jag lite chockad varje gång att det är jag. Nu har jag iofs varit sjuk, helt jövla röd runt näsan och ingen BUS (lovar, bus gör mig ungefär 4 steg fräschare) men jag känner inte mig gravidfin för fem öre. Känner mig verkligen bara…gravid. Kan tänka mig att det hör till sista trimestern för jag har för mig att det kändes lite samma sist också.

Cravings då? Njaaa jag vet inte om det är en rättvis vecka för den frågan. Har haft noll aptit och det enda som gått ner utan tvång är frukt och juice. Ingen mat är jag sugen på. Har ändå ätit både pasta, pizza och annat kaloririkt eftersom jag blivit stressad att jag går ner i vikt av att vara sjuk. Nu när jag tänker efter äter jag gröna äpplen varje dag så det får bli det hehehehe… hoppas på mer aptit i veckan och tillfrisknande!

12 reaktioner på “GRAVID 2 – VECKA 30”

 • Ida skriver:

  Vart är dina fina shorts och tröja ifrån? ?? kram

 • Evelina skriver:

  Så fin mage! <3

 • Maria skriver:

  Hej! Jag hade bihåleinflammation lite tidigare i graviditeten men gick till läkare och fick både kortisonspray och avsvällande tabletter, så ville bara tipsa om att det gick att få hjälp! (Dock ej via nätläkare för mig, var tvungen att gå till vårdcentral..

  Krya på dig!

 • Johanna skriver:

  Hade också utplanande SF mått hos BM i måndags och var och gjorde TUL igår.. (v32) visade helt normalstor bebis bara att hon har glidit ner långt i bäckenet redan så behöver inte betyda så mycket alls. SF är trotts allt ett ganska grovt mått med många möjliga felkällor. Håller tummarna för att bebis vill stanna i många veckor till! Kram kram

  • Alexandra Bring skriver:

   Hon låg där och chillade haha!! Min bebis ligger typ under mina revben så kanske det då ? kram och tack!!!!!

 • Emelie skriver:

  Hej! Tänkte bara säga att mitt sf-mått hade stått stilla under 3 mätningar (vecka 35 nu) och det i kombo med att magen är rätt liten gjorde mig väldigt orolig… På tillväxt-UL såg dock allt normalt ut, tror säkert det kommer göra det för dig också! Tror bara de vill kolla upp det en gång för mycket än för lite. UL är trots allt ett säkrare mätverktyg än måttbandet.

 • Hej, tråkigt att vara sjuk när man är gravid, allt blir så mycket tyngre.. Hoppas du slipper det framöver! Kika gärna in på vår nystartade blogg mammatankarmedpedagogerna.vimedbarn.se för att läsa mycket om tankar, tips, våra egna erfarenheter, barns utveckling och mycket mera!

 • Karin skriver:

  Mitt magmått mättes för litet i v 37, då var måttet samma som i v 31. Jag fick åka in till fl i tron om att ett specialteam skulle plocka ut en för liten bebis ? TUL visade en normalstor bebis men på den mindre skalan så inget gjordes. Jag födde sedan 55cm lång och 4.1kg bebis ?? Visserligen några veckor senare men bebisen kan knappast ha typ tredubblat sig på några veckor ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.