PACKLISTA BB-VÄSKA

Hej finisar! Igår var det dags för lite pre baby fix hör hemma! Jag har liksom glömt helt vad vi hade första tiden och bad min kille ta upp allt det minsta så vi kan komplettera lite om de behövs. Igår fick han även hämta vagnen som passade så bra i vår hiss. YES! T o m ståbräda fick plats på!!! Hade inga förväntningar och var väldigt nervös för det här momentet eftersom flera vi känner inte ens fått in sin vagn i en del i vår hiss hehe. MEN mer om det sen, tänkte att jag kan visa upp den här eftersom så många är peppade på veta hur man tänker med val av vagn. Den står inne i matsalen nu och bara väntar på att bli fotad 😉

Till bb-väskan då! Har ju lite rutin på det här redan haha och nu gick jag efter min egen lista men med erfarenhet. I veckan ska jag packa den så har nu lagt beställning på det som behövs. Jag vet ju inte riktigt när vi ska åka in så kommer packa lite extra kanske än för bara någon dag 🙂

PACKLISTA:

Pyjamas med knäppning. Perfekt att glida runt i om det känns lite naket med landstingets nattlinne hehe. Jättebra när man ska sitta hud mot hud och bekvämt!

Mjukisbyxor hade jag inte förra gången men vet att jag saknade det. Mitt vatten råkade gå i dom jag skulle packa med haha. Så denna gång kommer jag packa ner ett par och inte röra dom innan. Med plats för förlossningsbinda! Dvs inga små söta tights typ.

Lång kofta är skönt att ha för att man går runt i typ en blöja och det kan vara lite kyligt om man t ex ska ta en tur ner till kiosken eller annat.

Bastoppar jag kommer bara ta något bekvämt och packa ner ett par st ifall man blir kvar!

Godis var ett måste sist men nu känns det inte lika viktigt? Rekommenderar dock att ha med något tillgängligt på rummet. Vet att Vickan kom och kompletterade för oss men vi stannade ju 8 dagar. Finns oftast möjlighet att köpa något på plats också. Ska oavsett packa ner nåt snacks men det är inte på liv och död som sist haha! Var typ inte ens hungrig sist. Besvikelsen..

Bodies för bebis. Kommer packa 2-3 st i både stl 44 och 50.

Onesie till bebis pga så gulligt och smidigt när man ska åka hem! Onesie är mitt favoritplagg på bebis. Kommer ta en utan fötter så också ett par strumpor. På BB är bebisen mest hud mot hud och behöver inte så mycket kläder.

Tunn mössa använde vi direkt sist och det är bra att ha eftersom att dom kan ha lite svårt att kontrollera kroppstemperaturen i början.

Filtar för bebisen. Kommer packa med 2-3 st. Perfekt att ha i babyskyddet när man ska åka hem och slippa dränka bebisen i nån overall!

Sminkborttagning kommer ta småflaskor till allt sånt som man kan ha liggandes i väskan. Samma med schampoo, inpackning, balsam, egen duschcreme, deodorant och intimolja. Alla dom sakerna är lyxsaker som jag uppskattade DELUXE! Allt som inte känns sjukhus haha. I små förpackningar bara. Alla kanske inte prioriterar att tvätta håret men jag tyckte det var skönt.

Hudvård kommer jag ta med några burkar som håller på ta slut. Man blir sjukt torr tyckte jag? Samma gäller läpparna. Packar med något bra cerat för läpparna!

Torrschampo kommer jag också ta med en liten resesize av. Hårborste ska också med samt hårsnoddar.

Intimservetter uppskattade jag deluxe sist. Skrev även intimolja. Allt som gör att man slipper vara och torka med toalettpapper efter att ha fött var livets gåva!

Förlossningsbindor och kalsonger är den perfekta kombon. Köpte 3-pack kalsonger i S från h&m sist och eftersom man inte har något paket passar en fet jövla binda perfekt i haha.

Tofflor har man varit smart att ta med sig såna engångs från ett hotell redan hehe. Sist köpte jag ett billigt par bara! Väldigt skönt att ha inne på rummet.

Alvedon tog jag med egna och det var himla tur för eftervärkarna var vidriga och efter jag fött kände jag att fokus gick från Alex till Lou och jag fick typ ingenting haha.

Dator och laddare om man kommer ihåg det i sista minuten. Vi såg massa serier och eftersom vi stannade ett tag var det så skönt att ha! Annars stirrade vi bara på Lou. Asså stirrade verkligen. Så läskiga.

Mobilladdare väldigt viktigt. Man fotar ju inte lite första dygnet….

Flaska och ersättning vet jag inte hur det funkar med på BB men kommer ta med det i alla fall. Skönt att ha eget! Har inga planer på att amma så kommer inte packa ner något speciellt för det. Om det blir aktuellt löser det sig nog då.

Vattenflaska under förlossningen och efter.

Smink kommer jag packa ner nån gammal ögonbrynspenna och nån slutt smink haha! Jag tyckte det var skönt att i alla fall kunna dra på mig ögonbrynen. Vissa tycker att det är helt onödigt och det är ju så olika.

Så! Jag tror det var det mesta 🙂 påminn mig gärna om jag glömt något hehe.

28 reaktioner på “PACKLISTA BB-VÄSKA”

 • Maja skriver:

  När och hur användas intimolja?

 • Petra skriver:

  Smart med kalsonger haha!
  Det finns flaska och ersättning på bb men rekommenderar att ni tar med både två flaskor och den ersättning ni vill ge ? Och en diskborste till flaskan så ni kan diska ur lätt på rummet! De löser disk också såklart men ibland har de mycket så om det blir syskon åker diskborsten med.

 • Fia skriver:

  Grymt bra lista! 🙂 min dotter föddes i mars och vi hade en åkpåse anpassad till babyskyddet. Var guld värt att ha när man åkte hem. Kan ju va rätt kallt där under sen vintern. Använde den jämt sen med så fort vi åkte nånstans så den kom verkligen till användning och man slapp pälsa på overall.

 • Sanna skriver:

  Eget mjukt toalettpapper 🙂

  • Alexandra Bring skriver:

   Tycker typ inte det gjorde nån skillnad sist?? Gjorde fan lika ont haha! Men ska nog slänga med en rulle just in case 😉

   • Sanna skriver:

    Haha ja ont som fasen. Jag ville knappt komma emot med pappret. Men vill inte ens tänka på hur ont det hade gjort med sjukhusets hårda toapapper ?

 • Tilde skriver:

  Bra lista!
  Jag födde strax efter du fick Lou och kommer av flera anledningar inte skaffa fler barn men jag är så pepp på att följa dig en gång till! Tillfredsställer helt den lilla lust som ändå kan komma smygande ibland på att vilja göra om. Den dyker mest upp för att det skulle vara så mycket lättare att fatta nu när man redan gjort det en gång. Och då räcker det med att någon annan gör det. Stort lycka till! Du verkar vara en underbar mamma 🙂

  • Alexandra Bring skriver:

   Åh men kul att du ändå tycker jag är rolig just nu, kanske kan du också gotta dig i lite gravidkrömpor haha!! 🙂 Tack snälla <3

 • Nahren skriver:

  Bra lista! Håller själv på att packa min väska också 🙂 får man förlossningsbindor på BB eller förväntas man ta med egna? Vart köper man det ifrån då?

  • Alexandra Bring skriver:

   Man får på bb, men finns ej på neonatalavdelningen! Behövs oavsett hemma om man blöder mycket. Finns på apoteket!!! 🙂

 • Sara skriver:

  Jag är snittad med mina två barn, så har bara erfarenhet av hur kroppen reagerar efter det..
  Med tanke på ömhet i buken uppskattade jag sugrör, tuggummi och katrinplommonjuice väldigt mycket hehe ☺️ Man kan bli sängliggande länge efter förlossning med snitt.. Och stödstrumpor för att förebygga blodpropp!
  Tänkte också på att du nog ska ha med amningsbh och amningsinlägg också kanske?
  Lycka till, kram ?

  • H skriver:

   Varför det? Hon ska ju inte amma! Läs inlägget innan du besserwissrar något som kan vara känsligt.

   • R skriver:

    Jag ammade inte på grund av mediciner, men mina bröst läckte i 2 månader.. Så amningsinlägg och bh behövdes för min del i alla fall..

   • Nina skriver:

    Men lugn din foliehatt. Brösten kommer ju läcka ändå.

   • Sara skriver:

    Okej, jag hade missat att hon inte skulle amma ☺️ Dessutom, som andra skriver, brukar brösten läcka ändå så amningsinlägg kanske kan vara en bra idé!
    Ha en fin kväll☺️

 • Frida Hansson skriver:

  Jag packar med det du gör men skickar också med eget toalettpapper, Redbull och en proteinbar till sambon under förlossningen samt en vattenflaska.

 • Carolina Jonsson skriver:

  Mitt bästa var sån ansiktsmist. Så jäkla skönt att svalka ansiktet lite under värkarna och sen för att känna sig lite fräsch. Jag hade köpt en utan parfym sist?

  • Petra skriver:

   +1 på den!! Snabb förlossning och väck pga smärta så det enda som användes innan bb var otippat nog mist och läppsyl haha

 • Malin skriver:

  Xylocainsalva (bedövande). Helt perfekt att ha där nere inför toabesök eller bara om det smärtar.
  Lycka till!! 🙂

 • Nina skriver:

  Blöjor!! När sonen föddes på sös så fanns det där. Den här gången packade jag inte med det så jag fick gå till apoteket och köpa 🙁

 • Emmelie skriver:

  Åh, behövde verkligen denna lista för håller själv på göra en inför packningen! Tack<3

 • P skriver:

  Jag födde på karolinska (där du ska föda?) i somras och under förlossningen fick jag vatten och juice så tror nog inte du behöver vattenflaska, men kan ju vara bra att ha med fall att ändå 🙂

 • Charlotte skriver:

  Do you know why Lou came early? And why there’s a chance it might happen this time too? Have you ever written anything about this anywhere or talked about it in your podcast? Wondering because I am going through something similar (bed rest, short cervix) and would be nice to hear about your experiences too. 🙂

 • Kicki skriver:

  När jag födde fick vi ersättning på bb. Personalen kom med uppvärmd ersättning i flaska när vi bad om det. Vet dock ej hur det är i sthlm då jag bor i Småland.

  Våran dotter föddes 15 nov men bf va 10 dec. Vi köpte iaf inför detta en åkpåse till Babyskyddet. Det bästa köper. Rekommenderar verkligen att kollaupp detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.