GRAVID 2 – VECKA 31

Hej fina ni! Idag gick jag in i v 32 och det är dags att summera vecka 31 som passerat 🙂 imorgon är det 2 v kvar tills Lou föddes då.. mitt första delmål!

Magen: Tjena stenhårda badbollen hehe. Haft en hel del sammandragningar non-stop typ förutom någon bra dag. Vilar vidare i vanlig ordning. MEN bebis är 37 cm och ca 1.8 kg och magen växer på som aldrig förr (denna grav kanske är mer korrekt att skriva). Nytt SF mått har jag tagit och magen växer i alla fall. På måndag är det dags för att göra nytt vaginalt ultraljud för att checka tappen, se hur hon har det och nu även fokusera på tillväxten. Är alltid tacksam men nervös inför dom undersökningarna, är så rädd att dom ska säga att min tapp är påverkad och att något är på G. Hoppas inte sammandragningarna drar igång något helt enkelt.

Alex: Nu är det som sagt 2 v kvar tills mitt mål dvs att gå längre än förra graviditeten hehe. Varje vecka fram tills dess känns så viktig. Typ allt jag tänker på. Kollar varje dag hur många dagar det är kvar fast jag redan vet. Inte till mitt bf på samma sätt. Det får fokus sen efter 24/1! Känns i alla fall jättebra att hon är kvar i magen. Tror jag varit mer nervös för det än vad jag erkänt för mig själv 🙂 Drömde att jag skulle föda 14/2 för några veckor sedan och jag tror inte ni fattar hur glad jag skulle bli isåfall. Att få gå så långt.

En annan sak nu när det närmar sig är att jag pratat lite amning med min barnmorska. Sa att som det känns nu så är det inte ett alternativ för mig, men om bebisen kommer för tidigt känner jag att jag inte har nåt val än att pumpa i början eftersom tarmarna är omogna. Hoppas vi får en stark bebis och att det funkar med flaska. Tror det skulle göra den första tiden med bebisen ungefär 799392 gånger bättre för mig med tanke på sist. Började liksom gråta när barnmorskan frågade pga så känsligt hehe. Men för mig känns det bäst att ställa in mig på att inte göra det och om jag ändrar mig är det ju bara att köra.

Min senaste craving är…. iskall oboy eller varm! Oboy kanske är mer lämpligt att skriva haha. Inte druckit det på seriöst över tio år förutom när vi varit i skogen nån gång. Så gott mmm. En annan sak är ost. Mozarella och fetaost är jag så sugen på just nu.

Har också i veckan tvättat alla bebiskläder, ok inte alla bara vita so far haha! Tar en sak i taget. Har också packat bb-väskan inatt typ klart (fullt normal nattlig aktivitet) och fått hem vagnen. Nästa vecka ska jag fortsätta fixa lite med kläder osv i 44/50 samt tvätta upp sängkläder mm till bebisens säng. Vi tänkte att den väntar vi med att hämta ur förrådet tills vi kommit hem från BB. Det som är sjukt skönt är att vi bor 3 min från BB och tänkte ta vår bil dit så om det behövs något kan min kille bara dra hem fort och fixa. Han sa att han t o m skulle kunna dra hem och laga mat haha!! Tror inte jag kommer va så sugen på det men alltid skönt o veta 😉 Han har också satt in babyskyddet i bilen osv så vi är fan förberedda i tid den här gången! Om det kan få mig att slappna av mer så varför inte. Eller ja, oss båda. Hoppas vi kan skratta åt vilken bra framförhållning vi hade om typ 6 veckor, men tills dess kör vi säkert före osäkert. Biologiska behovet av att boa är i alla fall hör!

8 reaktioner på “GRAVID 2 – VECKA 31”

 • Amanda skriver:

  En grej jag läst för att inte starta igång produktionen för den som inte vill amma är att ha en tajt sportbh på, tips till väskan alltså!

  Har varit så nära att kommentera att du borde försöka med amningen, iaf de första dagarna för att det kan bli bättre andra gången och bla bla bla. Men alltså nä, du bestämmer över din kropp och du (och bara du) ska bestämma detta! Jag som haft en bra upplevelse av amning kan aldrig i hela världen sätta mig in i hur det var för dig förra gången.

  • Alexandra Bring skriver:

   Jamen det sa min barnmorska också!!! Måste komma ihåg det. Tack för påminnelsen 🙂 Och nej det är verkligen så olika för alla hur man uppfattar det!! För mig var det bara ångest. Kram

 • Emilia skriver:

  Så mysigt med bebis snart! Hur har du redigerat dessa bilder? ? kram!

 • Caroline skriver:

  var tänker ni att lou ska vara när det är dags för förlossning? 🙂

  • Alexandra Bring skriver:

   Hemma med sin farmor förhoppningsvis!!! 🙂 eller på förskolan om man är riktigt snabb haha (skoja lite).

 • Caroline skriver:

  Hej!
  Tack för att du delar med dig! Tycker att det är superkul att följa din resa – både här och på Instagram 🙂
  Du kanske har skrivit om detta innan men i så fall har jag missat det – varför vill du inte amma? Man får såklart göra hur man vill men blev nyfiken på hur du tänker gällande amning. 🙂

 • Ida skriver:

  Jag fick tipset om att inte ha babyskyddet i bilen innan dess att man åker till förlossningen. På grund av att ifall de skulle hända något, tex er bil blir påkörd så kan babyskyddet bli oanvändbart.. kanske en dryg sak att skaffa tätt inpå förlossningen ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.