VAGNPARKERING

Tjena babes!!! Hur mår ni? Velat blogga men verkligen känt mig helt tom på saker att skriva om haha! Ibland får man lite skrivkramp. Kollade genom min telefon och såg att mina senaste bilder var på Lous rum och bebisens vagn. Ungefär som mitt fokus nu. På mina två.. På tal om vagn, man får ju inte ha vagn i trapphuset, har ni alla era vagnar hemma i hallen eller? Två st blir liksom en hel hall haha! Inte för att jag räknat med att nåt ska vara smidigt med flera barn men fan vad sånt kan störa mig.

Sjukt nog brukar vi lyckas hålla det rätt cleant hör hemma. Får väl se hur det blir med två, men vi har så bra förvaring för Lous leksaker (såna stora jävla korgar) så man snabbt kan plocka undan allt. Försöker också att plocka lite eftersom medan hon leker och röja varje station när hon är klar. T ex om hon målat och vill leka med sitt kök tar vi alltid bort kritorna först. Säger alltid att vi ska städa som att det är superkul och ibland hjälper hon till och tycker det är en lek. Hoppas det håller i sig hehehe. Nåt av våra barn borde iaf ärva sin pappas pedanthet. Förstå hur lyxigt det hade varit. Jag är inte pedant men blir stressad om det är mycket kaos. Bryr mig inte om nån enstaka grej och behöver inte ha ordning i t ex garderoben.

Vad är era hacks för att ha det städat hemma? En sak vi har som jag tycker är drygt som fan ibland men bra i långa loppet är att vi har en väldigt liten tvättkorg som är monterad under tvättmaskinen. När den är full måste man tvätta. Då blir det aldrig ett stort ångestmoment för tvätten går relativt snabbt om man jämför med stora korgar som slukar halva garderoberna. En annan sak är att vi i alla skåp använde mycket boxar och korgar för att dela upp saker. I linneskåpet har vi korgar för små handdukar och för våra tygservetter. I ett annat skåp har vi lådor för glödlampor, batterier, sladdar etc. Det är min kille som har en grej för IKEA Tjena-lådor haha! Och i Lous rum har vi lådor på garderoben, i hennes kök för alla matgrejer etc. Har också tjena-lådor i min garderob där jag lägger undan t ex sommarskor och sommarjackor under vintern och vice versa. I skafferiet har vi flera utdragbara lådor för att lätt kunna få en översikt på vad som finns.

Vet inte hur det här inlägget kom att handla om organisering och städande men kul o veta hur andra har det haha! Jag är verkligen långt från ordningsam men det mesta har min kille fixat så det är enkelt att underhålla. Bara följa det han förberett 😉 Önskar jag var en sån som älskade att organisera och alltid hade perfekt garderob men jag har det liksom inte i mig. Eller, alla kan väl, men jag antar att jag inte bryr mig tillräckligt.

10 reaktioner på “VAGNPARKERING”

 • Sanna skriver:

  Hallo! Ja, här står vagnen i hallen men angående din tvättkorg. Finns det ingen smart utrymme någonstans för en tvättkorg i tyg? Vi har en klämd mellan vägg och garderob (syns ej pga dörren) in till sovrummet där jag tex lägger sängkläder om msn inte vill eller kan tvätta de med en gång.

 • Elin skriver:

  Heeej! Ni har så fint golv och jag har själv varit inne på att ha likande i nästa lägenhet. Men har en fråga! Är det jobbigt att det är glipor i golvet? Fastnar smuts och liknande? Vet att det finns en del äckliga kryp i en del gamla hus i stan, har ni märkt av något sådant ? Sen vill jag också bara säga tack för en jättebra blogg och podd!! ?

  • Alexandra Bring skriver:

   Vi har fogat mellan alla plankor pga hygien och städning! Så vi har inga glipor mellan våra längre 🙂 Inga äckliga kryp hos oss ?

 • Johanna skriver:

  Men hur smart med tvättkorgen????

 • Hanna skriver:

  Vi har barnvagnsförråd vid entrén, vilket är en jäkla tur för vi bor på tredje våningen utan hiss…

 • Matilde skriver:

  Har vår i trapphuset fast vi inte får ? vår son är drygt 1,5år och ingen har klagat hittills. Och innan oss hade en annan granne (får plats med en utan att störa) men sen fick vi minst barn så då var det som att dom bara flyttade bort sin självmant. Men vi blev bestulna på akpåse en gång då en tog sig in i porten. Och vi har inte vagnen låst med lås så nån kan ju lätt sno den. Jag tänker att om vi inte hemma måste alla kunna ta ut vagnen (alltså om den står i vägen inte för att rädda den) så tar risken att den blir snodd. Men vi köpte begagnad vagn så det skulle heller inte bli jordens ekonomiska förlust.

 • Sara skriver:

  Jag undrar vart kroken som ser ut som en rosett kommer ifrån? Superfin

 • Augusta skriver:

  Har en son på snart 1 år och här hemma är det bara kaos. Vi har varken disk- eller tvättmaskin så högarna med disk o tvätt växer sig enorma på bara någon dag… Har skaffat lite korgar för leksakerna som vi gömmer i ett skåp i vardagsrummet, nu fick det räcka med att vada sig igenom högar med leksaker i vardagsrummet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.