DADLAR MED MANDELSMÖR

God morgon babes! Hoppas ni har en bra start på veckan? Jag har lämnat Lou för en stund sen och bockar av lite jobb. Funderar på att göra en smoothie strax. Sugen på det?? Med kakao, banan, dadlar och havremjölk tänkte jag. Kändes gott. Får se hur det blir haha! Men på tal om dadlar. Detta är verkligen så gott. Dadlar med mandelsmör, mandlar, havssalt och in i frysen. Åt flera st igår innan läggdags. Jag har läst att dadlar (6 st om dagen) ska vara superbra sista 4 veckorna i graviditeten och nu är jag ju snart i v 37 🙂 det ska bl a stärka livmodern, påskynda återhämtningen av livmodern efter förlossningen och minska risken för blödningar. Vet att det finns hallonbladste som ska ha ungefär samma effekt dock utan lika bra studier bakom sig men också för att stärka livmodern. Har inte vågat mig på det än, trots att det verkligen står klart att det inte kan sätta igång själva förlossningen haha. Har dock kvar 2 påsar hemma som jag beställde förra graviditeten men aldrig hann börja med. Har någon av er druckit det?

Har också varit lite lugn med dadlar sen nån skrev att det kan starta allt. Vet inte om det stämmer men ni ska veta allt jag undvikit pga inte vill starta förlossning. Allt folk har skrivit har jag köpt till hundra procent utan nån källkritisk sida haha. Vill inte gambla med nåt. MEN nu är det ju faktiskt bara mindre än 1.5 vecka kvar innan hon räknas som klar så nu kan jag ju slappna av och njuta av dadlar.

Idag kommer Jampan hit med Leon <3 Så mysigt att dom stannar i Sverige länge denna gången. Blir ju inte lite taggad på att träffa bebisen när man ser den lilla gullisen!!! Nu ska jag bocka av lite måsten. Puss

5 reaktioner på “DADLAR MED MANDELSMÖR”

 • Elisabeth skriver:

  Jag drack hallonbladste både förra graviditeten och även denna.
  Förra hann jag dock bara dricka i 1v för sen ville lillen ut så vet väl egentligen inte om det gjorde någon nytta. Men hade en enkel förlossning, och mådde väldigt bra även direkt efter, inga problem att sitta, kissa själv osv. Blödde inte alls mycket heller, efter ca 10 dagar var all blödning helt borta. Vi låg på BB 1v då han kom 4v tidigt, och vet inte exakt när smärtan var helt borta men någon enstaka dag iaf.

  Nu har jag druckit några veckor 1 kopp om dagen, man ska dock öka till 2 men jag tycker verkligen inte att det smakar gott så nöjer mig med en haha.

 • Johanna Grahn skriver:

  Goooodaste snackset, tar jag en kan jag inte sluta sen haha.

 • Sara skriver:

  Jag drack hallonbladste varje dag från graviditetsvecka 37 i hopp om att försöka få igång en förlossning, men det fungerade tyvärr ej på mig ?

 • Åh vad gott:) Min favorit!

 • Melina skriver:

  Har också tänkt äta dadlar men gillar inte riktigt det… får väl göra dadelchokladbollar haha! Ska köpa hallonbladste imorgon. Har bf 6 mars så känns ändå helt okej börja med såna grejer lite haha! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.