GRAVID 2 – VECKA 37

Hej babes! Idag gick jag in i vecka 38 vilket innebär att bebisen är klar 🙂 Ska sluta tjata men herregud vad härligt att få prova på en hel graviditet! Nu börjar jag bli så pepp på att träffa lillan, när jag vet att hon är färdig <3 20 dagar kvar till BF. Låt oss gå genom vecka 37 som varit.

Magen: Enligt appen ska bebis vara 46 cm och nästan 3 kg. Vi får se vad hon väger när hon kommer ut! Magen växer i alla fall på så jag hoppas att det även gäller henne. Min livmoder är nu under revbenen konstaterade min barnmorska och hade lite svårt att se men den hade blivit större än senaste mätningen, toppen!

Har haft det ganska lugnt i magen, vissa dagar inte känt något och sista dagarna känt lite mer. Förvärkarna är ganska starka nu och det är ju för att det närmar sig helt enkelt. Men lillan är pigg och glad och visar att hon har det bra många gånger per dag. Så skönt 🙂

Alex: Var hos barnmorskan i tisdags för att få besked från specialistmödravården. Eftersom jag låg precis på gränsen för vad som är normalt (22%) i viktkurvan bestämde dom att vi ska avvakta tills nästa veckas ultraljud. Skulle hon inte ha växt i takt med vad hon ska så blir jag nog igångsatt. Spännande! Hoppas såklart att hon lagt på sig lite hull men känner ingen stress för något av det faktiskt. Så lugn i allt som kommer nu! 🙂 Inte ens googlat igångsättning för jag tänker att jag tar det som det kommer ifall det nu skulle bli det. Vi har ju även pratat om eventuell planerad igångsättning pga snabb förlossning med L, men det blir isåfall närmare BF. Vi får se helt enkelt!

Sover toppen otroligt nog, men behövt kissa någon gång på natten. Inatt vaknade jag också av att det ilade som fan mellan benen, kändes som att hon pressade sig neråt för benen stack liksom ut samtidigt? Hos barnmorskan var hon fixerad men ruckbar så vet ej kanske bara gled runt lite nere haha!

Energin är på topp hela dagen och på kvällen blir jag helt över. Det är en så skön känsla så jag har faktiskt lagt mig vid 22 sista dagarna vilket jag aldrig brukar kunna annars!!! Det enda jobbiga är ifall vattnet skulle gå på kvällen eller när jag just somnat haha. Jag hade typ låtsats som inget i sömnen och sovit en stund. Ne skoja bara men sitter här nu och tänker fyfan om det skulle ske såhär sent. Lous vatten gick ju vid 15 typ, helt perfekt tid om man får välja 😉

Hjärnan har i alla fall börjat checka ut och det känns som stora projekt med små mail. Jag trodde jag skulle vara introvert nu men tvärtom får jag sjukt mycket energi från att träffa folk? Väldigt olikt mig men kul att kunna planera in mycket så dagarna går!!!

Mina cravings i veckan har varit toblerone (fan vilken god klassiker) och gräddig sås med potatis/ris. Så sjukt gott. Ätit det varje hemmalagad måltid i olika varianter!

Nej hörrni nu måste den här tröttisen lägga bort telefonen och tänka på vad jag ska orka ta fram för snacks haha. Vi hörs sen <3

9 reaktioner på “GRAVID 2 – VECKA 37”

 • Mia skriver:

  Hej.
  Vill bara skicka pepp om du blir igångsatt. Jag blev det förra året (pga barnet va litet, han vägde 2545g när han föddes dagen efter bf) och hade nog världens bästa och smidigaste förlossning. Fick känningar kl 06.00 på morgonen och sen kl 15.50 kom han. Super bra upplevelse och va verkligen så positivt överraskad då man typ bara hör negativt med igångsättning. ?

 • Marlene skriver:

  Vill bara skicka massa pepp och berätta att en nattförlossning inte behöver vara jobbig. Jag har fyra barn och det har gått ganska fort med alla. Längsta förlossningen var igångsättning som tog 7-8 timmar. Tre av barnen är födda på em mellan 12-17. Men bästa och lättaste förlossningen startade 22.30. Vattnet gick då, värkar direkt. Barnvakt kom 23.30. Inskrivna på förlossningen 00.30 och 03.31 kom hon. Jag var också rädd för att inte få sova innan, men adrenalinet gör att man inte ens känner av den där tröttheten. Har nog aldrig varit så pigg efter en förlossning som den. Så oroa dig inte, man orkar mer än man tror ❤️

 • Hannah skriver:

  Kan du visa vart du köper alla fina kläder du har under graviditeten?? Behöver tips!!?

  • Alexandra Bring skriver:

   Allt på bilden är från min vanliga garderob! Byxor från Nelly och skjorta från Zara. Har inte köpt så mycket specifikt för gravida!!! ?

 • Amanda skriver:

  ​Hej!
  Jag tycker att du har sån himla fin klädstil! Jag tar examen nu i juni och har redan börjat titta lite på examenskläder, som man kan ha till ” ceremonin” inte balen. Undrar därav om du har något tips på vad man kan ha på sig då? KRAM!

  • Alexandra Bring skriver:

   TACK! Jag ska köra en haul i det temat ganska snart hehe. På ig story <3 Men kan tipsa om zara, tycker dom har så mycket fint och stilrent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.