GRAVID 2 – VECKA 38

Heeeej på er!!!! Idag gick jag in i vecka 39. Första gången jag inte räknat dagar eller kollat i massa appar osv. Känns som man borde vara som mest otålig just nu (ok kanske om 2 veckor haha) men jag har fan inte haft tid att tänka i veckan! Ganska skönt 🙂 Det enda jag har tänkt är att jag förnekat att jag är gravid och att jag fan inte ska föda när Lou är supersjuk haha. Det funkade iaf och på hennes födelsedag. Nu är det bara skottdagen kvar att checka av sen finns inga fler fel datum 😉 96% färdig står det i appen i alla fall men skulle inte säga att jag är mentalt redo ännu, fast förra veckan kände jag verkligen det. 13 dagar kvar iaf, så det är ju ett tag. Behöver vila upp mig lite innan nu. Tänkte i alla fall uppdatera er lite om veckan som gått, dvs vecka 38.

Magen: Enligt appen ska bebisen vara ca 3.2 kg i slutet av veckan men då jag gjorde nytt tillväxtultraljud igår så räknade dom på ca -15% och hon vägde 2.7 kg enligt deras beräkningar 🙂 Och enligt appen 48 cm. Så nice för var lite nervös inför igår. Hade det visat något mindre tillväxt eller nåt roligt med flödet, så hade det blivit igångsättning. Tror det var därför jag hade lite panik kring att föda NU och inte kände mig redo antar jag. Nu vet jag att lillan har det toppen inne och växer som hon ska! Då får hon gärna bakas lite till..

Bebisen har också fixerat sig! Sjukt för jag känner fortfarande mycket uppe i magen så trodde inte hon hade glidit ner men tydligen. Mindre förvärkar i veckan eller så har jag helt enkelt kopplat bort det helt?

Alex: Så sjukt för förra veckan ville jag verkligen föda men känslan är bortblåst nu. Googlade igår igångsättning (ville inte göra det innan jag visste om jag skulle bli det) och idag träffade jag min barnmorska. Skulle diskutera eventuell planerad igångsättning men jag kände bara att nej, jag vill fan inte ha det. Håller tummarna att hon kommer lite långsammare nu när hon är större än Lou istället och att vi hinner till BB. Ska göra en hinnsvepning runt BF och om jag går över tiden kommer jag propsa för igångsättning innan vecka 42 men annars inte. Sjukt i alla fall för har varit helt säker på att det är vad jag vill, men nu när det kom till kritan gjorde jag en tvärvändning.

Veckans sömn har inte varit på topp men det är pga sjukstugan hemma. Känner mig sjukt trött just nu men en bra natt är jag nog åter på topp!! Har lite sura uppstötningar men det är nog min enda krämpa just nu?

Jag har cravat McFlurry som vanligt och det känns som det hjälper mot halsbränna haha! Vet inte om det kan stämma men det tar bort den brännande känslan i alla fall. Vet typ inte ens vad jag ätit i veckan, har bara hivat i mig känns det som. Sjukt sugen på calzone igår men det blev vegobollar i tomatsås vilket också var supergott.

Nästa vecka tänkte jag använda för att göra massa sista saker. Ni vet sånt man inte lika enkelt kan göra när bebisen kommer sen! Fotmassage, gravidmassage, nåt spa, ett café och lite andra grejer står på checklistan. En sväng på stan utan vagn också tror jag. Så bra att min syrra kommer hem för hon ska med mig haha!!!

Det var allt för den här veckan 🙂

6 reaktioner på “GRAVID 2 – VECKA 38”

 • Ida skriver:

  Vart är de underbara setet ifrån? ?

 • Linn skriver:

  men så mysigt! heja er, vad långt ni gått! Snart är hon här!!

 • Evelina skriver:

  Själv skulle jag tycka det var ascoolt att vara född på skottdagen. Men jag är inte ens i närheten, är född i augusti haha

 • Louise skriver:

  Skulle det bli igångsättning så kan jag iaf varmt ”rekommendera” det. Hade det nu med andra barnet i oktober. Bästa upplevelsen ? jag kände mig förberedd, det gick ”lagom” fort (ca 4h från att de tog vattnet). De sa att igångsättning med andra barnet generellt går bättre än om de skulle vara med första för kroppen ”vet” och är mer beredd på vad sen ska göra. Men ingen förlossning är ju såklart den andra lik så därav ”rekommenderar” ? lycka till iaf!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.