GRAVID 2 – VECKA 39

Heeeej bloggen! Vecka 40 idag. OMG. Det är liksom 40 veckor. Hahaha (nervösskratt) jag är så inte mentalt klar med graviditeten??? När ska jag bli det? Fortsatt levt i förnekelse och är inte där. Bokar också in massa saker och har liksom ingen tanke på att lämna en tom kalender för en bebis hehe. Kanske därför hon ligger kvar. Vinnande koncept! Iaf 6 dagar kvar till BF idag så hon är väldigt snart 100% bakad. 98% nu.

Magen: Enligt appen ska barnet väga ca 3.3 kg i slutet av veckan och vara ca 50 cm lång. Jävlar vad stor hon känns nu dock? Det är liksom som att nån tagit en bebis och klistrat fast den på min mage och slängt över lite hud. Så ser det ut när hon rör på sig. Lite Alienfeeling.

Har i veckan haft mycket känningar och en dag trodde jag att det var på G men falskt larm som vanligt. Nu känner jag inte efter så mycket för det är mycket skönare att bara ta det när det kommer 🙂 Har molvärk och förvärkar nästan varje dag så obligatorisk kvällsdusch (ibland på dagen, morgonen osv) för att lindra smärtan. Funkar skitbra!

Alex: Inne på en andra omgång av förlossningsprepp. Eller tiden efter. Nya naglar på plats (snart måste jag göra om dom igen dock haha!) och imorgon ska jag på en spraytan jag bokat in. Får väl se hur många till svängar av fix man hinner med. Vet inte varför jag fått en sån fixidé men antar att det är för att jag kommer va så trött o hängig i typ minst ett år efter det här haha. Får njuta av den sista tiden med ork eller nåt.

Har sovit väldigt bra i veckan och inga krämpor förutom lite förvärkar då. Haft lite svällda fötter/vader och även lite ont i svanskotan men det är verkligen inte så att jag kan klaga. Har inte ens kvar uppstötningarna. Förstå vilken tur jag har!

Är ju också på min ”sista vecka” som jag skrev om. Kan ju vara nästa vecka också men allt är bonus som jag hinner med. Skönt att unna sig lite lyx innan. Hann ju aldrig med det sist, och minns att jag kände mig lite snuvad och ledsen på att jag inte fick avsluta min graviditet haha. Nu även fast jag lever i förnekelse är jag ju ändå realist. Kommer ju snart ta slut vare sig jag vill det eller inte.

Har sån otrolig separationsångest från livet vi lever nu. Jag kan typ börja gråta när Lou sitter i min famn pga tänker att jag snart inte kan ge henne mitt allt. Tror det är därför jag bara kopplat bort att vi snart ska bli en till i familjen. Känner mig lite hemsk både mot bebisen och mot L ibland. Tror det hör till? Försöker i alla fall förbereda mig mentalt på att det kommer bli en tuff omställning i början och att vi ska vara beredda på det, och att känna känslan av otillräcklighet.

Cravings i veckan har varit Cream cheese chips och granatäpple. Granatäpple har jag ätit nästan varje dag istället för annat snacks på kvällen. Tycker det är så SANSLÖST gott och tur är väl det!!!! Just det, DAIMGLASS ni vet sån skedglass. Satan vad gott det är???? Det ska jag fan käka till fredagsmys imorgon!

Det var allt för denna vecka. Får vi se status om 1 v! <3

4 reaktioner på “GRAVID 2 – VECKA 39”

 • Sofia skriver:

  Tror du att du kommer lägga upp på sociala medier när det drar igång om tiden finns?

  • Alexandra Bring skriver:

   Jag har inte bestämt hur jag kommer göra =) Jag gjorde det sist men allt beror på hur det känns osv!!! Tar de som de kommer! Om tid och lugn finns haha.

 • Jaana skriver:

  Tips för ont i svanskotan! Låt din pojkvän sitta på en stol medan du står nära med höften mot hans bröst. Han ska då ta armarna runt din andra höft och krama mot sig så han klämmer åt höfterna. Då trycks bäckenet ihop lite och lättar på trycket mot svanskotan. Sååå skönt!

 • Jessica skriver:

  Känner igen mig så himla mycket i det du skriver om förnekelse, hade så mkt ångest över att jag inte skulle ha tid med min son på samma sett när lillebror kom. Jag började gråta när jag fick min första värk för att jag inte kände mig redo att ge upp tiden med bara honom.. men allt blir ju så bra och när jag ser mina pojkar ihop nu så var ett syskon det bästa jag kunde ge honom här i livet❤️❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.