MÅNDAGSMORGON

Hej måndag!!!! Såhär såg jag ut imorse! Älskar denna kappan från KappAhl. Mötte upp syrran för en frulle på pom & flora. Försöker verkligen göra något varje dag så jag inte blir uttråkad här hemma 🙂 Nu ligger jag i soffan och jobbar lite med världens molvärk men det är lite av min vanliga status just nu. Inte så konstigt eftersom det faktiskt ska ske inom kort! Vädret är i alla fall HELT magiskt och det var en så härlig start på dagen med promenad i solen. Vårkänslorna är här och pirret i magen är helt galet. Så taggad på livet!!!!

I helgen kom Vickan & Ellie på fredagsmys, sen i lördags gick vi ner på kalas hos våra grannar som har ett jämngammalt barn (så kul!) och sen såg vi melodifestivalen hemma bara. Igår hängde vi och fixade massa tvätt och annat tråkigt som man måste göra, sen kom Lous farmor förbi ett tag och vi käkade asgod vegofärs till middag. Tips att lägga i svarta oliver, passade så bra ihop!

Annars är det nu väntans tider här hemma. Jag är äntligen mentalt redo för att träffa lillasyster och tur var väl det. Nu är det liksom max två veckor kvar så det är ganska lagom tid att bli taggad på. Jag är inte less på att vara gravid än men jag är pirrig varje dag för jag tänker att nu, kan det hända när som. Så passar på att vila och äta som fan haha. Är så himla hungrig. Idag ska jag på akupressur och lära mig vilka punkter som ska tryckas på för att stimulera förlossning så jag kan visa min kille sen. Sen har jag också tid hos barnmorskan imorgon och då ska jag be om hinnsvepning. Ganska säker att jag redan är öppen, så får se vad barnmorskan säger imorgon om status 🙂 Har ni provat hinnsvepning? Vet att det bara ska hjälpa 1/8 så förväntar mig inget men vill gärna göra det mesta ”naturliga” man kan göra för att undvika igångsättning. Blir det att jag skulle gå över till igångsättning blir det säkert också superbra men det är min känsla nu. Vill bli överraskad, gärna med vattnet som går som sist haha. Men vi får se vad kroppen vill!!!

9 reaktioner på “MÅNDAGSMORGON”

 • Ami skriver:

  Gjorde hinnsvepning i v 40+5 och fick lite mer förvärkar direkt efter men som gick över. Samma kväll drog det dock igång på riktigt och 1,5 dygn senare (!) kom Sixten. Tyckte inte att självahinnsvepningen var farlig alls, så lätt värt att göra om man känner sig redo. Lycka till! 🙂

 • Sara skriver:

  Jag fick hinnsvepning genomförd i vecka 41 med båda mina barn, men resultatlöst tyvärr. Men värt ett försök såklart ☺️

 • Louise skriver:

  Hej!
  Vill bara säga först att jag verkligen tycker om din blogg och insta, rolig och mysig läsning jämt 🙂
  När jag var gravid med min son så gjorde jag en hinnsvepning i v.41+2 vilket var jäkligt smärtsamt men samtidigt gick det så fort så man pallade ett par gånger tycker jag! Sen började faktiskt mina värkar på eftermiddagen/kvällen samma dag! Man vet ju inte om det var pga hinnsvepningen såklart men kanske 🙂
  Nu är jag gravid i v.10 med nr 2, magen lika stor som i v.20 förra gången, undrar hur det ska sluta 😀

 • Malin skriver:

  Gjorde hinnsvepning med första barnet då jag gått en vecka över tiden, fick molvärk på den eftermiddagen o på natten började de riktiga värkarna. Med tvåan litade jag helt på att hinnsvepning skulle funka direkt pga kroppen visste ju vad den skulle göra, men första som jag fick några dagar innan bf gav inget..fick en till en vecka över tiden och då drog det igår efter några timmar bara. Den var rätt rejäl, sa åt bm att köra på ? så jag säger kör på hinnsvepning, helt klart värt att prova o för mig funkade det ju två av tre ggr. Be bm att inte vara så försiktig bara ?lycka till! ?

 • V skriver:

  Gjorde en hinnsvepning på eftermiddagen v. 40 + 4 med första barnet och hon föddes dagen efter.
  Med andra barnet gjorde jag en v. 39+6 men inget drog igång efter det. Gjorde en till hinnsvepning v. 40+2 (hade då i alla fall öppnat mig mer sen hinnsvepningen innan, så ngt hjälpte det kanske) och morgonen därpå föddes hon. Vet ju inte om det drog igång på grund av hinnsvepningarna, men skadar ju inte att prova ?

 • J skriver:

  Bf + 4 gjorde jag hinnsvepning kl 11.00. Var tölpen en knapp cm. Gjorde inte så ont som jag föreställt mig! Lite värre sammandragningar än vanligt hela dagen, kl 19 kom första ”riktiga” värken vilket kändes helt annorlunda. Från första värk kom resterande värkar regelbundet med 2-3 min mellanrum hela förlossningen. Bebben kom sen 04.02! Ska definitivt göra om hinnsvepning om blir aktuellt igen! Lycka till fina du:)

 • Rebecca skriver:

  Hej! Ingen erfarenhet av hinnsvepning, däremot älskade jag din kappa. Hittar den på Kappahl, är den ny?

  Tack för en härlig blogg och lycka till med bebisen!

 • Mikaela skriver:

  Hinnsvepning har satt igång båda mina förlossningar :). Första barnet hade jag gått 11 dagar över tiden, var 4cm öppen när BM gjorde den och direkt efter satt allt igång. Nu med andra barnet gjorde jag nån dag innan bf, var öppen 3 cm och mjuk och dagen efter gick slemproppen och sen vattnet. Tror man ändå måste vara lite redo down there för att hinnsvepning ska ha effekt. Men vad vet jag :). Funkat för mig i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.