SPARANDE

Hej babes! Hur härligt med lite ljus imorse? Grå dag men ändå inte novembergrått så man ska inte klaga! Är så extremt påverkad av ljus och lycklig i själen av ljusare tider nu <3

Nu sitter jag i soffan och dricker juice innan jag ska till barnmorskan. Tre dagar av mycket förvärkar och jag är lite slut på. Tror jag ska lägga mig och sova en stund när jag kommer hem igen, eller tvätta håret haha! Det får vi se.

Loggade nyss in på mitt aktiekonto och det är ju himla skönt att det ser lite roligare ut än igår hehe. Sjukt att Corona kunde komma att påverka allt så mycket! Köpte dock mer aktier när allt gick ner så jag hoppas att det var rätt beslut. Tycker det är så sjukt roligt med aktier. Är verkligen ingen fena på det eller så men jag älskar att läsa om vad som händer hos olika företag och har en hel bevakningslista som jag följer. Det kanske ni inte visste tänkte jag. För några år sedan hjälpte min kille mig att skaffa ett konto men det är nu senaste månaderna som jag faktiskt börjat vara lite mer aktiv.

Jag tänker mycket på framtiden och är ganska duktig på att spara men med en balans av att leva ändå. Jag sparar också i fonder till Lou och mig själv (mitt pensionsspar), sen varje år lägger jag in en summa i lägenheten och det har jag gjort i många år nu och där jag har nästan alla mina besparingar, och sen har jag ett vanligt hederligt sparkonto som jag inte får något alls för men som känns bra att ha ifall det blir lite kaos! Aktiekontot har jag satt in en klumpsumma och där försöker jag bara få den att växa, förutom nu då när jag la in lite extra. Men där lägger jag inga pengar som är livsnödvändiga och inga megasummor eftersom jag provar mig fram lite. Fonder har jag automatisk dragning varje månad. Mitt vanliga sparkonto har jag alltid en hel summa så att jag aldrig bryter några nollor. Så jag för alltid över jämna belopp. Så har jag ett till sparkonto där jag kan nalla lite men för över från om det blir ett jämt belopp till mitt riktiga sparkonto. Vet inte om det är intressant att läsa hur andra gör men jag tycker det är skitkul iaf haha!

Hur gör ni? Är ni duktiga på att spara?

7 reaktioner på “SPARANDE”

 • Frida skriver:

  Har exakt som dig med sparandet! Min kille fick också in mig på aktier.

 • Josse skriver:

  Jag månadssparar i fonder sedan några år tillbaka! Bytte nyligen till savr som har lägre avgifter än tex avanca som jag hade innan. Är väldigt nöjd med det! Har, som du, också ett gammalt vanligt sparkonto där jag sparar då och då, men utan risker så att säga:-) lägger undan ca 3000kr i månaden, plus ett eget sparande till mitt barn (även det på savr). Kommer sparar mer när jag inte är föräldraledig och vi har bättre ekonomi igen. Jag tycker det är spännande att läsa hur andra gör så hoppas fler skriver!

 • Mia skriver:

  Ooh nu fick du mig att bli ännu mer intresserad av dig och din blogg. Älskar att du tar upp det och hoppas fler kvinnor får upp ögonen för fonder och aktier och börjar spara. Är föräldraledig nu men lyckas ändå spara lite varje månad. Känns viktigt för mig att ha pengar sparade i fonder. Det var min kille som fick mig att bli intresserad och jag tycker det är synd att ingen tidigare pratat med mig om detta.

 • Anna skriver:

  Har ett fondkonto från när jag föddes som växt något enormt genom åren, en trygghet och roligt att följa. Jag och min kille för över samma summa till ett gemensamt konto varje månad, de överblivna för vi sedan över till sparkonto. Ska även börja aktiespara och de gör vi då av pengar vi sparat genom saker vi sålt då de känns som ”extrapengar”.

 • Emma skriver:

  Kul att du tar upp ämnet, älskar er podd och har följt er sedan starten men hade ingen aning om att du var intresserad av aktier. Jag läser ekonomi på universitet och sitter med i styrelsen för en lokalförening för Unga Aktiesparare. Ett superbra nätverk där man verkligen kan få hur mycket kunskap som helst, och dessutom lära känna nya kompisar. Så ett stort tips till andra som är intresserade! Även Aktiespararna har många bra och informativa träffar även om målgruppen där tyvärr oftast blir 65+, men de tycker alltid det är kul med yngre förmågor också.

 • C skriver:

  Sparar tyvärr inte så mycket som jag önskar. Har förvisso börjar studera på universitetet igen. Det i kombination med att vara husägare och ha ett barn gör det lite svårt att spara särskilt stora belopp. Nu köper jag fonder och sparar på ett hederligt sparkonto. Men innan jag började plugga så sparade jag en hel del, så det känns ju skönt att man kan leva lite mellan alla måsten också 🙂 Sparar barnbidrag och presenter i form av pengar på ett särskilt konto som vår dotter ska få tillgång till när hon blir äldre

 • Elin skriver:

  Hej,

  Nu blev jag verkligen intresserad av din blogg.
  Älskar att diskutera aktier och börsen.
  Berätta gärna, hur ser din portfölj ut? Vad har du för tänk? Utdelningar och långsiktigt investerande? Kul att fler kvinnor tar upp detta viktiga ämne. Har du några investerare du ser upp till?

  Superkul!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.