SUNday

Hej darlings! Hur mår ni? Såhär har delvis av BF+4 sett ut hos oss haha! Imorse vaknade L i vanlig ordning vid 6.30 och det var SOL! Vi myste först i sängen och gosade med hennes pappa (min kille haha så förvirrande vad jag ska skriva) sen lekte vi och åt lite frukt. Efter det frågade jag L om hon ville följa med mig och handla vilket är bland det roligaste hon vet så hon sa givetvis ja direkt. Testade för första gången att göra det utan vagn. Det gick SÅ bra! Det var helt tomt ute typ 8 en söndagsmorgon och affären var lika tom den, så det var perfekt tid för att gå med en busig 2-åring lös 😉 vi köpte mjölk för att vi sen skulle kunna baka. Så roligt litet äventyr haha. Det är roligt för barn är verkligen så tacksamma över typ vad som helst. Sen gick vi hemåt. När vi kom hem gjorde vi scones ihop som vi sen käkade <3 På helgerna försöker vi alltid göra lite roligare brunch och ser till att ha lite juice och sånt hemma inför helgen. Det är en mysig grej!

Sen sov Lou i 3 h som hon ibland fortfarande gör på helgerna utan att det påverkar natten. Sjusovaren! Vi kollade Nyhetsmorgon och bara chillade. Sen tog min kille över rodret att hitta på roliga saker för L så jag kunde vila lite. Dom badade, la pussel och spelade memory innan jag checkade ut. Jag passade på att ta en nap. Så ungefär ser en helgdag ut för oss nu när vi är hemma haha. Det är faktiskt riktigt mysigt. Tycker det är mycket enklare att underhålla Lou nu sen hon kan vara med och göra lite mer. Hon är mycket enklare att ha att göra med när vi kan kommunicera än när hon var mindre. Hon har ju väldigt mycket vilja men oftast fungerar det mesta om man förklarar för henne och är pedagogisk (med undantag såklart). Det är kul nu för vi övar lite bokstäver, hon börjar äntligen uppskatta böcker lite mer och dessutom vill hon så gärna vara med på ALLT som har med vardagssysslor att göra. Enkelt att få dagen innehållsrik om man tar med henne på allt även fast det kan ta lite tid och tålamod 🙂

Hoppas ni haft en bra söndag! Jag har inte haft något ont alls idag vilket har varit otroligt skönt för har inte varit nervös för att föda eller haft jobbigt ont. En riktigt underbar söndag med min lilla familj. Nu ska jag snart lägga L och min kille är och träffar några vänner, han får passa på. Ikväll börjar Robinson och jag är SÅ pepp! <3

12 reaktioner på “SUNday”

 • Emelie skriver:

  Haha får du inte skriva första bokstaven i hans namn i alla fall? Så slipper du skriva min kille/hennes pappa ?

 • Karin skriver:

  Jag skulle nog också skriva första bokstaven i namnet?
  Ni verkar ha haft en jättemysig dag! Båda mina barn var 1.5 när de slutade åka vagn. Och det är 1.5 år emellan dem så jag var ständigt runtspringandes efter en 1.5-åring och en 3-åring. Mycket motion?

 • Helena skriver:

  Håller med ovanstående! Många vet ju redan vad han heter så att skriva första bokstaven i namnet måste väl ändå vara okej? 🙂

 • m skriver:

  En sak jag inte fattar med gravidmånader.. Om du fick reda på din graviditet i början av juli, då borde du blivit gravid där i slutet av juni. Hur kan du då gå in i 11:e månaden nu? juli, aug, sep, okt, nov, dec, jan, feb, mars.. är ju 9 mån. Haha sorry för dum fråga men fattar verkligen inte hur man räknar då?

  • J skriver:

   Ingen är gravid i 11 månader, vad menar du? ? man är fullgången efter 40 veckor sedan kan man gå över ett par veckor så efter ca 42 veckor har de allra flesta fött (så lite drygt 9 månader totalt om man går hela vägen)

   • Mia skriver:

    En graviditetsmånad = 28 dagar. En fullgången graviditet 280 dagar = 10 månader. Går man över tiden är man gravid i 11 månaden.
    Pratas ofta om 9 månader eftersom då man plussar är man redan i vecka 4 och har således 9 månader kvar av graviditeten. ?

    • Josefin skriver:

     Visst är det som du räknar att 280 delat med 28 är 10, isf blir det 10 månader. Men månader är ju fortfarande månader, alltså oftast 30 eller 31 dagar och då blir det drygt 9 månader. Det finns ju inget som heter ”gravidmånader” vad jag vet, det är ju därför man räknar i veckor. Man måste ju utgå från vanliga månader när man pratar om månader och då är man inte gravid i 11 månader.. för annars får man ju helt enkelt prata om veckor. Men förstår hur du tänker.. ?

     • Malin skriver:

      En graviditetsmånad är ett exaktare begrepp som ofta används inom vården. En graviditetsmånad består alltid av 28 dagar och påbörjas i vecka 0+0. En graviditets består således av ungefär nio kalendermånader men alltid av 10 graviditetsmånader. Preglife app beskrivning. Så graviditetsmånad begreppet existerar, bara flummigt allt ?

     • Josefin skriver:

      Svar till Malin nedan ( gick ej att svara under): att en app beskriver det med gravidmånader säger ju inte så mycket. Betvivlar starkt att man ofta använder detta begrepp inom vården. Inom vården använder man veckor och trimestrar. Att använda ”gravidmånader” ger ju inget exakt att gå efter och just därför använder man sig av veckor inom vården. Väntar mitt 4:e barn och aldrig hört detta som något exakt mått inom vården, men man kan ju ha fel ? släpper detta nu ?

 • Rebecka skriver:

  Jag tycker det vore lite kul om du hittade på et annat namn till din kille, typ som ett arbetsnamn som en del har när de är gravida. Pablo och Benny var favoriter hos mig! Tycker det är både roligare och bättre än första bokstaven som andra skriver 🙂

 • Mathilda skriver:

  Åh mysigt att kunna handla ihop utan stress! Vi har också en tvååring hemma som gärna kör lilla kundvagnen på affären och om vi är på en stor tycker hon kundvagnen som är en bil framtill är superkul! Hon rattar på och tutar och vinkar och hejar, så uppskattat!

 • SMB skriver:

  Vilket bra inlägg.
  Läs gärna nya sociala medierbloggen.
  https://nouw.com/socialamedierbloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.