TULA ELSA

Här är Tula! <3 Tula Elsa. Lou heter Lou Nadia (efter sin pappas mormor) och Tula fick Elsa som mellannamn efter min pappas mormor och även samma mellannamn som min farmor har. Var noga med att sätta mellannamnet som tvåa efter att ha kallats Frida (mitt mellannamn som är först) på varje läkarbesök genom livet typ och senast på förlossningen haha!

Nu är vi inne på dag 2 tillsammans här hemma och försöker lära känna varandra och komma in i rutiner som tvåbarnsföräldrar. Vi delar upp oss för att få så mycket sömn som möjligt och får prova oss fram lite. Men det är svårt att sova när man vill sitta och stirra på lillan. Det är en sån skillnad med första tiden nu med ett fullgånget barn. Även om vi har en till som behöver oss känner jag mig så lugn och avslappnad, och allt flyter på än så länge. Hon sover mest efter förlossningen men alla vi blir så glada när hon är vaken. Lou är inte lite taggad på att hon ska vakna.

Nu är det dags att försöka väcka lillan för lite mat! Svårast är att väcka henne på natten när det är matdags men antar att hon snart kommer vakna lite mer av sig själv och ha lite mer energi. På dagen är det enkelt men på natten måste man trilskas för att hon ska vakna till. Känns så taskigt. Men snart är dessa tider med mycket sömn säkert ett minne blott 😉 Eller hur länge måste man väcka bebis för att äta? Har inte varit på återbesök än men antar vikten styr det och att det ändras när hon blir lite större. Så sjukt för det känns som att få barn första gången eftersom det var så annorlunda med prematur.

31 reaktioner på “TULA ELSA”

 • Sofia skriver:

  Jag tror att om hon är fullgången behöver du inte väcka henne:) det är främst första dygnen de sover mycket sen kommer hon ” säga till” när hon vill ha mat. Så om ni inte fått andra direktiv så passa på att sova 😀 superstort grattis ❣️❣️❣️

  Vi lät vår sova 7 h på dagen trots de sa mata var tredje timme, men hon gick upp i vikt å så haha

 • Mikaela skriver:

  Så himla fint och jättefina namn! Stort grattis <3

  Vi fick sagt till oss att när bebis nått födelsevikten igen så behöver vi inte väcka var 3e timme för mat.

  Kram!

 • Karin skriver:

  Tror det är en prematurgrej att väcka och mata efter klockan? Har aldrig gjort det med mina två barn, utom med lillebror som vi fick åka tillbaka med till sjukhuset. Efter en vecka på Neonatal, där jag upplevde det väldigt hetsigt att mata med tre timmars mellanrum, började ställa klockan och väcka.

 • Karin skriver:

  … nej, menar neonatal och barn i vård, för vår son var inte prematur.

 • Jessie Johansson skriver:

  Vi har aldrig väckt för mat, utan vi tänker att dom vaknar när dom är hungriga 🙂

 • Matilda Berlin skriver:

  Men jag dööör vad söt hon är <3

 • Katarina skriver:

  Grattis bästa familjen <3 Är Tula lik Lou ? Härligt <3

 • Maria skriver:

  Jag skulle säga som de flesta andra, väck inte om hon sover gott! Då får hon rutin på att vakna på nätterna, och det är ju skönt att slippa!?

 • Nathalie skriver:

  Man behöver ej väcka för mat med ett fullgånget, friskt barn som suger bra ?

 • Madeleine Mattsson skriver:

  Vilket fint, ovanligt namn? Passar ju super ihop med Lou.

 • Sanna skriver:

  Till oss sa de att vi skulle väcka var tredje timme. Vår dotter åt heeeela tiden och sov knappt dagtid och det gjorde mig superstressad att väcka henne för ännu mer mat om hon väl sov på natten. Så tog faktiskt beslutet att gå på min egen magkänsla, jag vill tro att ett friskt fullgånget barn säger till när de är hungriga? Så vår dotter åt konstant dagtid men på natten sov hon ofta 7-8 timmars pass istället vilket var guld värt! Verkar hon ointresserad skulle jag inte väcka henne för mat så länge hon går upp i vikt som hon ska ?

 • Sofia skriver:

  Jag väckte aldrig min dotter på natten, kanske en prematurrutin/om dom inte nått rätt vikt? Eftersom hon vägde det hon skulle och mådde bra så matade jag henne när hon vaknade men när hon sov då fick hon sova ?

 • Sara skriver:

  Jag har aldrig väckt mina två fullgångna barn på nätterna för att ge mat. Det var ingen som ens rekommenderade oss att göra det. Dem vaknade av sig själva när dem behövde mat ☺️

 • Lina skriver:

  Grattis till skatten! På BVC sa de åt oss att väcka och ge mat var tredje timme men vi gjorde inte som de sa då hon sov hela nätter (ca8 h) från första början. Hon gick upp som hon skulle ändå. Gå på magkänslan tänkte jag säga.. men det kanske är svårt när den erfarenhet ni har är från prematur. Men jag tror inte på att väcka för att ge mat. Hoppas allt forsätter flyta på fint. ?❤️

 • Katarina skriver:

  Jag är från Finland och här det vanligaste kvinnonam är Tuula, med två u. Jag antar, att Tula uttalas typ ”Tuula” – eller hur? Det är ju jättefint, tycker jag, jag har alltid gillat min mammas namn, hon heter Tuula. Naturligtvis är Tuula inte samma som Tula, men you know! Bara ville säga, att fint namn, fin tjej!

 • Sara skriver:

  Men alltså jag kan inte hantera sötheten ? Och vilket fint namn ni har valt ❤️

 • Julia G skriver:

  Thanks for sharing these wonderful news with the world – so good to hear happy news, especially in times like these. Therefore extra appreciated! Wishing you and your little family all the best!

 • J skriver:

  Vi har tre små barn: 9 mån, 2.5 år og 4.5 å.. har aldrig väckt dem för mat, varken på dagen eller natten ? och alla har följt sina kurvor perfekt. Tror också kanske det är en rutin för prematura, för har aldrig hört om någon vi känner som gjort det heller.. grattis till er söta dotter ?

 • Marre skriver:

  Vi skulle väcka vårt fullgångna barn var 3e h tills hon passerat födselvikten ? hon vägde 2945 och gick ner till 2,7 första dagarna. Så gissar det handlar lite om de går ner i början eller inte ?

 • Elin skriver:

  Haha av precis samma anledning satte vi dotterns förnamn först. Jag har mitt förnamn i mitten(två mellannamn) och sambon har sitt förnamn sist(också två mellannamn)

 • Linnéa, stolt bonde från Småland skriver:

  Grattis! Du ska vara stolt 2barns morsa nu! Härligt att allt har gått bra!

 • Caroline skriver:

  Som många andra skrivit, du behöver inte väcka för att mata. Följde magkänslan och kände att det var jobbigt både för henne och mig att vakna mitt i natten för mat. Hon sov från start 6-7 timmar nattetid och följde ändå sin kurva perfekt.
  Stooooort grattis!!
  Snacka bebissugen man blir nu ?

 • Josefin skriver:

  Vi var tvungna att mata två av våra tre barn var tredje timme den första tiden, av lite olika skäl. Vår första var så stor och vägde 5,2 kg och då var det jätteviktigt att mata var tredje timma för när de är så pass stora är det risk för att de får för lågt blodsocker. Sen nr 2 fick vi mata utan tidsschema eftersom hen var helt normalviktig och gick upp bra i vikt. Tredje föddes också normalviktig men gick inte upp i vikt så bra som man ville så då var vi också tvungna att mata var tredje timme tills viktkurvan började peka uppåt. Så när de är normalviktiga vid födseln vill man nog bara se att de vänder uppåt i kurvan och sen är det bara att följa bebisen! Så himla fina bilder! Det är så fantastiskt med syskonen och den första tiden, börjar nästan gråta för det är verkligen bland det finaste i hela livet när man ser kärleken mellan ens barn.

 • Alex skriver:

  Jättesöt är hon! Måste bara berätta en rolig grej, ”Tula” betyder snopp på spanska haha. Men det är ett väldigt fint namn på svenska!

 • Elin skriver:

  Väckte aldrig min son heller början, han kunde sova väldig långa sovpass utan att vakna för att äta men han gick upp i vikt utan problem ändå ?? Men rekommendationerna är kanske olika 🙂 Stort lycka till med lillasyster! ❤️

 • Felicia skriver:

  Du får säkert råd från BB, det är ju så individuellt. men till oss sa dom att vi skulle väcka var 4e timma tills vår son passerat födelsevikt och efter det kunde vi börja gå efter hans egen klocka, tror man vill se till i början att de går upp i vikt som de ska ☺️. Många som tyckte å hade åsikter om att det va onödigt att vi väckte i början, men tycker man ska följa de råd man från från BB avdelningen.

 • Louise skriver:

  Så fina namn! Även Lous såklart <3
  Önskar er all lycka.

 • Sofia skriver:

  Grattis till Tula och till hela familjen! Vår första dotter föddes för tidigt och då var det ju väldigt viktigt att växla för mat var tredje timme, lääänge. När vår andra dotter föddes (fullgången) så gjorde jag exakt samma sak. Tills barnmorskan sa till mig. Att hon inte behövde det! Att lillasyster själv skulle säga till när hon var hungrig. Det var några nervösa nätter innan man blev van det, haha. Så kolla med din bm! Kram och ta hand om er! Längtar efter att få höra om allt i podden framöver!

 • Elin skriver:

  Haha känner igen det där med mellannamnet… mitt är också sådär tokigt så hos läkaren ropar dom upp Margareta istället och man tänker vem är det??? Inte superkul när man var yngre att bli kallad för Margareta??

 • Sabina skriver:

  Vad glad att du heter frida, själv heter man Ulla Sabina ? Har blivit kallad Ulla x-antal gånger…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.