MIN FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE- andra barnet

Hej på er! Dags för mig att berätta om min förlossning. Har spelat in ett poddavsnitt som kommer på måndag om ni inte blir trötta på att höra om förlossning 🙂 Jag själv älskar att läsa andras/höra om så därför delar jag gärna min <3

Torsdag morgon kl 04 vaknar jag och känner, här var det blött? Blev osäker på om det verkligen var vattnet (hehe) så ville inte väcka min kille i onödan. Gick upp, tog en handduk och stoppade den i trosan för att se om det fortsatte komma och gick runt i lägenheten lite. Kollade status och jo, det var ljusrosa och blött. Väckte min kille vid 4.15 och sa du, nu har vattnet gått!!! Han tog allt som en rutinerad farsa och blev taggad istället för stressad denna gång 😉 Jag ringde förlossningen och berättade om vattnet och att jag inte hade några värkar men födda snabbt sist. Hon som svarade berättade att vi skulle återkomma ifall jag fick värkar och annars komma in på kontroll vid 8-9. Min kille ringde sin mamma ändå, eftersom man aldrig vet hur snabbt det sätter igång och det var bra. Efter ca 10 minuter kommer värkarna med bara 2-3 minuters mellanrum så jag ringer tillbaka till förlossningen. Hon säger då att BB är helt fullt och att hon ska kolla hur vi ska göra. Min kille tar över telefonen och får då veta att alla BB i stockholm är fulla och förklarar även han att det gick fort sist. Hon sa att vi skulle komma och att dom löser något, skönt! Blev lite stressad där men det släppte fort. Jag hann under dessa 10 minuter utan värkar borsta tänderna och dra en snabbfix medan min kille städade. Prioriteringar.

4.40 – 05 Vi satte oss i bilen och körde till förlossningen efter min svärmor kommit och önskat oss lycka till. Vi bor väldigt nära och fick direkt komma in i ett rum som dom ställt i ordning provisoriskt. Vi ställde av oss all packning och hälsade på barnmorskan samt en student som frågade om hon fick vara med, vilket jag sa självklart till då jag inte var nervös för förlossningen. Här undersöktes jag och var 5 cm öppen.

05-05.30 La mig tillrätta med CTG och det var dags att hoppa i den vita skjortan. Hade lite svagare värkar än hemma men dom ökade sakta men säkert. Här låg vi bara och snackade och hade sjukt nog en trevlig stund. Så himla bra barnmorska också, fick bra feeling. Min killes uppgift var att vara DJ så han satte på musik och jag blev riktigt peppad. Så taggad på att få bli mamma igen! <3

5.3006 En sista selfie innan det satte igång på riktigt. Här bad jag om lustgas då jag började känna av värkarna. Jag var riktigt peppad på att föda med lustgas igen och kände direkt att jag fick in det. Tog precis innan värken och slutade när den toppade. Det var perfekt för det här stadiet! Här någonstans blev jag undersökt och var 7 cm öppen, fick också en elektrod på bebis huvud så dom kunde mäta hjärtljuden bättre och slapp CTG. Vi snackade på mellan värkarna och tiden flög förbi! Värkarna ökade i kraft men med lustgasen lyckades jag tajma så bra att dom inte var så farliga alls. Jag gick också på toa (med en elektrod som hängde ut haha) och när jag kom ut från toan ställde jag mig vid sängen.

06.10. JÄVLAR tänkte jag. Nu är det tryck! Sa till barnmorskan att du nu är det fan krystningsvärkar här. Hon tog en snabb kik i min nättrosa och hörde henne ropa ”UNDERSKÖTERSKA NU”! Nu händer det. På något sätt kom jag upp på sängen och stod med händerna på det upphöjda ryggstödet, och på knä i sängen med lustgasen i högsta hugg haha. Dom klipper upp mina trosor och jag känner att nej, nu ska huvudet ut. Det här är den delen av förlossningen där jag vill dö av smärta. Barnmorskan sa åt mig att inte krysta och jag försökte bara att slappna av medan kroppen gjorde sist. Plopp. Då släppte trycket. Huvudet hade tydligen kommit ut nu. Så sa hon om du krystar nu så kommer hon ut. Sagt och gjort! Kl 6.15 var hon ute och jag var helt chockad över att jag precis avklarat förlossningen. Är hon ute var jag tvungen att fråga. Japp. Hon skrek knappt men ett litet skrik kom allt. Vad hade jag ens oroat mig för? Kändes nästan pinsamt att vända sig om och möta alla blickar pga jag några minuter innan stått och snackat som ingenting och nu hade jag fött. HELT otroligt tacksamt. Det var så jääääävla roligt och jag kände typ att va, nej, är det redan över haha. Fick i alla fall äntligen uppleva en första stund med mitt barn utan att läkare stressade iväg med henne.

Hon låg på mig medans moderkakan kom ut och sen fick hennes stolta pappa klippa navelsträngen <3 Nu var vi tvåbarnsföräldrar och vi var så himla glada över hur smidigt allt gick och hur fin vår lilla dotter var. 3165 g och 51 cm vår Tula. Redan så så så otroligt älskad! Jag oroade mig innan över att det skulle vara svårt att anknyta till ett nytt barn men det kändes naturligt direkt att jag var hennes mamma. Även fast jag kanske förväntat mig att bli lite mer gråtande och känslig? än skrattande och glad. Otroligt tacksamma också. Hon var så himla lugn att dom var tvungna att kolla hennes syresättning men jag var aldrig orolig. Den här tjejen är så lugn och kollade på mig. Snälla lilla Tula.

Dom kollade och konstaterade att jag fått några små ytliga grad 1 bristningar som dom ändå ville sy. Då frågade barnmorskan om jag inte ville ha lite lustgas medan dom bedövade mig. Ingen hade missat hur mycket jag och lustgasen lirade ihop hehehe så jag kände bara att ja, låt oss förlänga den här festen. Med Tula på mitt bröst och lustgasen i andra handen kände jag inget när dom stack. Det här borde fler barnmorskor erbjuda. Höll på att dö när min kille visade bilden haha. Finns också en bild från när Tulas huvud sticker ut i världen men den bjuder jag tyvärr inte på.

Efter det fick vi bara vara med varandra och andas in ögonblicket. Min livmoder var lite seg på att dra ihop sig så dom fick trycka ut lite blod som inte ville komma själv. Det var inte skönt men kände samtidigt att jag typ förtjänade lite smärta när allt gick så himla bra. Det tyckte också mina eftervärkar. Dom var helt galna denna gång! Men det höll i sig 2-3 dagar.

I alla fall så låg vi där med vår nykläckta älskade unge och bad om en tidig hemgång. Vi ville hem till hennes storasyster. Mina förlossningar och det ögonblicket när systrarna fick träffas för första gången är dom tre finaste stunderna i hela mitt liv och mitt hjärta dubblerade sig minst.

Nu är vi en mer i familjen och såhär gick det till. Kanske ingen tårfällande berättelse men jag önskar alla att få uppleva en smidig förlossning och kanske jag gör någon lite mindre rädd för allt för fyfan vad roligt jag hade och jag hade lätt gjort om det igen vilken dag som helst!

38 reaktioner på “MIN FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE- andra barnet”

 • Ebba skriver:

  Perfekt kvällsläsning! Så himla fint!

 • Jenny skriver:

  Du skämtar va snabb förlossning! Så härligt!

 • Beatrice skriver:

  Hoppas min förlossning om 5-6 veckor går lika lätt som din! Dröm ju! Och grattis till den nya familjemedlemmen!

 • Keidi skriver:

  Amazing! Congratulations ? if you find any time, can you please write the English version? ?

 • Ida skriver:

  Aldrig fött barn men är livrädd för smärtan och att spricka. Detta lät som en riktig drömförlossning!! Hoppas få uppleva en sådan. Tula är för övrigt jättefin.

  • Ida skriver:

   Heter också Ida och kommentaren kunde lika gärna vara skriven av mig. ?
   Är totalt livrädd för både graviditet och förlossning och vet inte ens om jag kommer våga skaffa barn på grund av det.?

   Stort grattis till dig Alexandra! Så himla söt hon är.?

 • Angelika skriver:

  Jo, jag grät! Powerkvinna! Så häftigt. Så fin hon är ? Grattis! Längtar tills det är dags för mig igen.

 • Edith skriver:

  Ingen tårfällande berättelse?? Jag GRÅTER ?? Så fint! Grattis till er alla ♥️♥️

 • Daria skriver:

  Hejj
  Måste verkligen säga vilken dröm förlossning va lyxigt.
  Lyssnade på kenzas förlossningberättelse kommer jag ihåg 3veckor innan min, blev typ ärrad för livet för fick uppleva en liknande förlossningberättelse själv :/
  Grattisss till Er älskar din Insta förresten

 • Tina skriver:

  ❤️

 • Malin skriver:

  Blev helt tårögd av det här. Tack tack tack för att du delar.

 • Sofia skriver:

  Asså wow!! Tänk om man fick en sån förlossning ? låter som rena drömmen. Min var en mardröm hehe.
  Men främst vill jag bara säga STORT GRATTIS till en underbar liten flicka. Hon är otroligt söt! Mamma upp i dagen ju. All kärlek till er!

 • Nina skriver:

  Tack för du delar med dig, nu är jag mindre rädd för att skaffa en till! Grattis till er och tack för du orkar dela med dig när du precis fått barn. Jag är tacksam ❤️

 • Ella skriver:

  Åh shit vilken upplevelse! Måste ha varit surrealistiskt. Blir själv så taggad men också så rädd… min första förlossning för drygt ett år sedan gick snabbt precis som din och nu väntar vi tvåan till hösten och vi har drygt en timme till förlossning. Hur ska detta gå??
  Stort grattis till er underbart söta tjej!

  • Sofis skriver:

   Åh låter lite som vår situation (fast vi har 15 min till BB). Fick en dotter för nästan exakt ett år sedan och väntar en andra dotter i september. Tog 3 timmar från första känning till helt öppen men sedan tog det tyvärr tid innan hon vred sig rätt så tog nästan 10 timmar tillslut ändå. Är dock lite orolig hur snabbt det kan gå nästa gång när ”vägen är banad” för lillasyster redan. Stort lycka till ?

   Alex – jag blev tårögd ändå! Så fint med en positiv förlossningsberättelse – kan säkert vara provocerande ”lätt” för många men så jäkla skönt att inte bara mardrömshistorierna skrivs ut. Jag blev iaf ännu mer peppad på lillasyster här till hösten! Längtar efter att föda barn igen. Lustgasen var också allt som hanns med för mig sist – mitt livs bästa fylla ??

 • Linnéa skriver:

  ??

 • Mia skriver:

  Grattis!! Låter som rena drömmen. Är mest nervös för hur jag ska kunna vara borta från vår pojke. ? Senast var vi på förlossningen 34h innan han kom ut o sen 3 nätter på bb. ? Blev dock igångsatt (38+4) så hoppas det skulle få komma igång spontant o gå ens liiite snabbare. ?

 • Johanna skriver:

  Hihi så supersnabbt men också så fint. Bra jobbat och stort Grattis! Hon är ljuvlig ?

 • lissel skriver:

  Så underbart! Min gick också smidigt, bästa jag varit med om ????

 • Felicia skriver:

  I v 39+2 och är så tacksam över att bli påmind om att JUSTE såhär kan det också vara. Räknar inte på något vis med så smidig förlossning, men behöver kanske inte heller räkna med 40h(som jag typ gör idag).
  Tack för påminnelsen att alla förlossningar är olika, och kan vara en riktigt härlig upplevelse. Bra jobbat & grattis❤️

 • Pernilla skriver:

  Andra barnet är en fest ????❤️ Fin berättelse?

 • Iida skriver:

  English version pleaseeee!<3

 • Maria skriver:

  Så härligt! Grattis! Jag fick andra barnet i januari och det var också en SÅ bra förlossning. Första förlossningen var hemsk och utdragen så det var en sån revansch! Kände mig så grym!
  Håller med om att eftervärkarna med andra barnet var ruggiga, haha!

 • Jennifer skriver:

  Blev tårögd av att bara läsa detta, så fint!!!!

 • Sanna skriver:

  För mig som är extremt förlossningsrädd och inte vet om jag kommer behöva föda vaginalt eller få kejsarsnitt så kändes det väldigt upplyftande att läsa ? bara några veckor kvar nu. ❤️

 • Susanna skriver:

  Vad snabbt du födde! Underbart! Föder också mitt andra snart, taggad!

  Instagram: susanna_hautala

 • Annica skriver:

  Stort grattis, fick tårar i ögonen. Så stort det är. Har inga barn själv men hoppas jag kan vara lika lugnt inställd den dagen jag föder. Om jag kan få barn : )

 • Isabell skriver:

  Så himla sjuk och härlig upplevelse! Läskigt att min dotter hade exakt samma vikt och mått som eran lilla när hon föddes. Grattis till er

 • Matilda Berlin skriver:

  Stort, stort, stort grattis igen finaste <3

 • Emma skriver:

  Wow vilken drömförlossning! Väntar vårt första barn om 6 veckor och det var skönt att läsa en så positiv berättelse.

 • Karin skriver:

  Åh vad roligt att läsa din förlossningsberättelse❤

 • Karin skriver:

  Rätt glad att vi slipper den bilden haha?

 • Olivia skriver:

  Men ÅH , GRATTIS till er underbart fina Tula <3 Är själv många år från barn/familjeliv men wow vad sådana här berättelser och inlägg berör mig <3 Så otroligt fint det är, är verkligen från botten av mitt hjärta glad för eran skull!
  Tack för ett underbart inlägg <3

 • Wallbergz skriver:

  Hej, jag var rädd för att läsa om din förslossning först men sen så bestämde jag mig för att jag måste läsa.. var så nyfiken!
  Jag är själv gravid med mitt första barn och är så nervös och rädd för smärtan inför förlossningen. Men att läsa detta gjorde mig mera avslappnad och jag tyckte om din berättelse så mycket. Väldigt fint skriver 🙂 Kram!

  Älskar din blogg!

  • Stina skriver:

   Vill bara tipsa om boken ”Föda utan rädsla”! Jag läser den nu och är också gravid med mitt första barn. Tycker den är jättebra och givande. Den finns även som ljudbok <3

 • Stina skriver:

  Vilken underbar och stärkande berättelse! Bra jobbat och stort grattis! ♥️ /@fodelsefotografen

 • Ida skriver:

  Såååå lugnande att äntligen läsa en fin berättelse när man själv är gravid för första gång!

 • Ida skriver:

  Vilken fin berättelse ❤️ Jag är i alla fall tårögd med ett stort leende ? Ni verkar vara ett superstarkt team! Förberedda, taggade och kan se det positivt även om det är smärtsamt ❤️ All lycka till i livet som tvåbarnsmamma ?‍?‍?‍?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.