KROPPEN EFTER ANDRA FÖRLOSSNINGEN

Tjena från den här barnvagnsmorsan! 🙂 Hoppas ni mår bra? Nu är det måndag och det känns lite rutinigt ändå även fast vi bara glider runt hemma i mjukisar och pyjamas för det mesta. Tänkte ta ut Lou och blåsa såpbubblor idag i alla fall. Det är svårt hur strikt man ska vara men vill verkligen inte åka på Corona-viruset nu så vi undviker alla risker tillsvidare.

Spännande att läsa alla kommentarer från gårdagens inlägg. Alla har väldigt olika åsikter främst kring barn men jag är 100% säker på att jag ger mina barn trygghet och närhet. Lou är för mig ett kvitto på att det fungerar toppen och sen får vi se hur syrran är helt enkelt och självklart anpassa oss efter hennes behov. Känner mig otroligt säker på att jag gör det bästa för mina barn och det hoppas jag att alla känner. Finns liksom ingen mening med att berätta för andra vad som är bäst för deras barn, eftersom alla känner sina egna barn bäst och gör allt för att ge dom bästa verktygen för en trygg och kärleksfull uppväxt oavsett hur ens rutiner ser ut. Jag delar bara med mig av vad som fungerar här hemma, för jag anser att det fungerar bäst för oss! 🙂

Fått några frågor om hur kroppen känns efter förlossningen. Efteråt hade jag mycket eftervärkar och hade svårt att hålla tätt. Jag körde typ inga knipövningar denna graviditet och dagarna efter förlossningen var det viktigt att skynda sig till toan direkt jag kände mig kissnödig för annars kissade jag och det gick liksom inte att stoppa. Då började jag köra massa knipövningar och nu är det lugnt. Kanske inte läge att push it men nu kan jag i alla fall stoppa det. Utöver det undviker jag tunga lyft i den mån det går med en 2-åring och försöker ge min kropp tid att läka. Ur ett ytligt perspektiv hade jag inga förväntningar. Nu känner jag mig mest naken utan gravidmagen och tom typ? Förra gången kände jag mig mer pressad av mig själv på hur kroppen skulle se ut efteråt. Nu känner jag mer att det är tur att allt fortfarande fungerar och att jag är tacksam för att jag inte haft ont.

Känner mig dock extremt otränad då jag redan har ont i ryggen, och min skolios gör sig verkligen till känna. Ska försöka sätta igång med lite aktiveringsövningar för inre magmusklerna så att jag senare kan börja styrketräna. Det tog ca 1 år efter Lou innan jag kunde träna ”normalt” så jag räknar med att känna att jag varit gravid lika länge denna gång om inte längre, men förhoppningsvis kan jag i alla fall starta med lite vikter etc om några månader. Känner ingen stress då jag vet att det tar tid men hoppas jag har orken att ge mig själv bra verktyg inför det! Förra graviditeten tränade jag ju hela vägen fram och då kände jag mig mycket starkare efteråt och nu har jag inte tränat på nästan ett år så kroppen har nog tagit ganska mycket mer stryk. Med tanke på det är jag väldigt ödmjuk för min kropp och att jag inte har mer problem då jag innan det här styrketränat jämt och aldrig haft ett sånt här långt uppehåll. Det var lite uppdatering på den fronten!

Kosten efter Tula har också varit väldigt energifattig men jag behövde det och att få njuta av att bara äta för min egen skull. Har hela graviditeten försökt tänka på bra näring för Tula. Men nu ska Alex också få lite näring så jag har mer energi. Har börjat göra smoothies som jag dricker som mellis istället för att äta godis hehe. Väldigt smidigt när tiden är knapp och bra sätt att få i sig lite frukt och grönt. Jag förbereder en kanna som jag sen fyller på när den är slut med lite olika innehåll för att variera. Lou får också smoothie varje dag. Win! 🙂

9 reaktioner på “KROPPEN EFTER ANDRA FÖRLOSSNINGEN”

 • Johanna Grahn skriver:

  Jag har cirka noll intresse av hur andra uppfostrar sina barn så länge de mår bra och för mig är alla peckpinnar som dyker upp vid minsta lilla grej så himla…. obehagliga. Människor blir så besatta för att alla inte gör som hen. Jag litar på att alla gör sitt bästa för sina barn och mer än så kan väl ändå ingen göra.

  http://johannagrahn.se

 • Emma skriver:

  Håller inte riktigt med dig. Att vara otroligt trygg i att man som förälder gör rätt – grattis till dig – jag hoppas verkligen att det innebär ständig reflektion, att ta in kunskap även från andra och medvetna val. Som jag skrev igår, ödmjukhet! Saknar den i de här inläggen. Mitt föräldraskap är ständigt en balansgång och jag undrar ofta vad som är rätt väg att gå. Jag är ingen osäker person, tvärtom. Men att vara förälder är otroligt svårt. Kanske kommer den känslan senare, små barn – små bekymmer osv…

  • Olivia skriver:

   Så otroligt onödig kommentar? Märks verkligen att du bara vill sprida negativitet och få Alex att må dåligt bara för att du själv kämpar med ditt eget liv. Roligt att du tar upp ödmjukhet när det uppenbarligen är något du behöver lära dig om gentemot andra männsikor/mammor :))

 • Matilda Berlin skriver:

  Du är verkligen sån otrolig inspiration fining! Kram

 • Emelie skriver:

  Hej!
  Tack för att du så öppet delar med dig om amning osv.. Jag hade det själv jättetufft med amningen då jag hade låg mjölkproduktion på grund av massa olika orsaker, men fortsatte kämpa då alla sa att det skulle bli bättre. Det blev det inte, vi fick börja ge ersättning som tillskott då min dotter inte gick upp i vikt och efter 3 månader orkade jag inte mer. Att sluta amma är det bästa beslut jag tagit, det kändes som ljuset kom tillbaka! Att amningen är viktig för anknytningen gäller nog inte alla, för mig var det bara ångest att ha en skrikande bebis vid bröstet och jag kände mig värdelös som mamma, ville bara ha mitt gamla liv tillbaka och njöt inte en sekund. Sen slutade jag amma och fick en mätt och glad bebis och först då kunde vi knyta an till varandra och livet blev bara bättre och bättre!
  Idag känner jag en stor osäkerhet kring hur jag vill göra om vi skulle få ett syskon. Tänkte först att jag nog vill försöka men får direkt tryck för bröstet och känner stor ångest för att det kan bli likadant som förra gången, och tror att även för mig att det är bäst att inte amma. Tack för att du är så ärlig, du är inte ensam i denna situation och du vet vad som fungerar för din familj!
  Grattis till nya söta dottern ? hon är ljuvlig!
  Kram ?

 • Ella skriver:

  Fina Alexandra. Var har din sambo köpt ditt fina halsband som du visade på Instastory igår? Love it? eller om du vet vad märket heter? Blev helt kär i det, precis min stil, såå fint. Blir så glad att läsa dina inlägg, så jordnära, självdistansierade och du bjuder på sig själv utan någon låtsasfasad.

 • Sanna skriver:

  Du ser fantastisk ut och det strålar om hela familjen! Stort grattis! Kan du inte skriva ett inlägg om bästa inköp, mama/life-hacks osv – insikter i samband med bebis nummer 2 🙂

 • Louise skriver:

  Du känns som en väldigt lugn, trygg och självsäker mamma. Fortsätt lita på dig själv! Barnen inspireras av det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.