TULA UPDATE – 1 månad

54 cm, 4.1 kg

Hej babes! Äntligen lite tid över att sitta här. Kommer bli lite enklare när vi vågar släppa Lou till förskolan igen MEN skitsamma – här kommer en liten uppdatering om Tula. Igår var det en månad sen hon föddes så tänkte att jag skulle uppdatera lite om hur allt går helt enkelt. Så kul att ha det sen också 🙂 säg till om ni vill att jag inkluderar något speciellt här i uppdateringen.

Mat: Tula käkar ju 100% ersättning sen start och det fungerar toppen. Vi kör nan 1 som förra gången. En jävla massa flaskor som diskas nu kan jag lova er, haha. Även en hel del blöjor som byts i detta hemmet 😉 Men fan vad soft det är att Lou kan äta själv. Känns som en sjukt bra åldersskillnad mellan kidsen för oss! Kommer nog bli rätt svettigt om några månader men just nu flyter det ändå på bra.

Sömnen: Fram tills nu har man typ kunnat lägga Tula vart som och så har hon bara somnat haha. Men nu börjar hon ta in lite mer saker och kommer inte till ro lika lätt. Hon kan vara vaken hur länge som helst om det händer för mycket så om hon blir övertrött måste jag gå iväg med henne lite så täcker jag hennes ögon med en filt och ibland får hon nappen så somnar hon.

Tula är helt annorlunda än Lou. Lou sov ju mest och behövde ta ikapp tiden utanför magen. Tula är sjukt vaken och har följt med blicken nästan sen hon föddes, så man märker att hon tar in mycket mer som händer runt om. Sen är det väldigt annorlunda att ha en bebis och ett annat barn som ropar varje gång hon somnar typ haha. Så nu sover Tula oftast när jag och Lou går upp på morgonen, sen sover hon när Lou sover vid lunch och sen lite olika (ibland inget) resten av dagen innan det är läggdags kl 19. Hon käkar innan hon somnar vid 19, sen ibland väcker jag henne vid 22/23 och matar henne eller så matar min kille henne vid 00/01 när hon vaknar. Sen så vaknar hon oftast bara 1 gång under natten innan det är morgon för lite mat. Brukar alltid ta över henne till vår säng då, hon somnar i sin egen. Hon har inga problem att sova i sin säng nu men jag saknar alltid henne hehe plus är så trött så skönt att bara lägga henne bredvid.

Hon är annars en väldigt nöjd tjej vilket gör allting mycket smidigare. Jag får dock stress när hon är vaken så mycket för har verkligen ingen aning vad man gör med så små barn haha??? När båda är vakna försöker jag bara ta med henne dit Lou är för hon är väldigt intresserad av att kolla på Lou så det är ju bra. Annars är hon väldigt nöjd med att bara ligga och kolla runt men får lite dåligt samvete.

Jaja, det flyter ändå på väldigt tacksamt här hemma trots situationen. Vi pusslar på som vanligt helt enkelt! Känns lite som att livet är på paus <3

19 reaktioner på “TULA UPDATE – 1 månad”

 • Lina skriver:

  Haha gud vad jag relaterar! Har en dotter som är 8 veckor och som börjar vara mer och mer vaken dagtid och jag blir precis som du stressad och får typ prestationsångest av att jag måste underhålla henne haha. Måste påminna mig om att så små barn inte behöver så mycket stimulans direkt utan det räcker med ögonkontakt, prata med dom och träna på att ligga på mage typ.

  Grattis till en månad som tvåbarnsmamma, de är så fina dina döttrar!

 • Karin skriver:

  Kul att läsa. Har saknat dina inlägg. Hon är ju otroligt gullig❤Tror du att hon också får bruna ögon?
  Båda mina barn var väldigt mycket vakna hehe?Man får sänka ambitionsnivån lite när man har två små barn… Kram!

 • Hannah skriver:

  She is SO cute! Congratulations from California. ?

 • Matilda Berlin skriver:

  Typ världens sötaste ju ?

 • Lee skriver:

  Grattis till tillökningen! Så roligt att läsa det du delar med dig av. Som tvåbarnsmamma var min räddning att bära i sjal. Så enkelt, och var så rogivande för ”vår” lillasyster att vara nära så hon somnade i sjalen medan jag kunde leka med hennes storasyster, fixa o dona med div. Sjal är verkligen inte bara snyggt utan även ergonomiskt, skonade min rygg, armar o axlar och bra för barnets utveckling. Finns så fina sjalar, ex fr Artipoppe. Våga testa! https://shop.artipoppe.com/?fbclid=IwAR3b3QhgPcn4xswOHC5EpSAk9clwT5JdElCd67W93ebXsYjnNNqmEc2-yYc

 • Johanna Grahn skriver:

  Hahaha, tror inte man behöver underhålla så små barn men vad vet jag? Ändå en skön reflektion as usual från dig 😀

  http://johannagrahn.se

 • Olivia skriver:

  Åh jag känner precis likadant! Har en liten på 8 veckor och jag har känt mig så dum för att jag inte kommer på massa saker att göra med henne. Vad skönt ändå att höra att någon känner samma!
  Tack för en superbra blogg? Och podd☺️ Kram

 • ule skriver:

  Google translate translates really weird.
  Anyway, you have the most gorgeous looking babies. Wow. And Lou seems like such a nice sister! All the best!

 • Josefin skriver:

  Alex! Står inför det ångestladdade beslutet att ge upp amning (en dryg veckas gammal bebi, mjölk finns det gott om men varje amning är en kamp där bebi blir så frustrerad och jag får sån ångest inför varje tillfälle. När vi desperata gett handpumpad mjölk på flaska så bara gick det så lätt. Noll ångest, bara mys. Överallt står det ” ge inte upp, det är värt det.” Men till vilket pris? Vill minnas denna tid som fin och mysig. Nu står jag i för att helt ge upp amning och kanske pumpa blandat med ersättning. Eftersöker ett inlägg från dig med en guide till flaskmatning. Typ allt. Vad behövs, hur gör man (dvs med blandning, vatten, förvaring, temp, tips och trix som underlättar etc). Även tips på bra flaskor etc.samt varför har ni valt nan?
  Har ju även stött på det argumentet att ”kämpa på för det är såå värt att sen ha Färdig mat i rätt temp och bebis väljer helt själv hur mkt etc etc). Vill liksom veta från dig som flaskmatat två hur jobbigt det är?
  Hopps du har tid att svara på detta. Behöver lite pepp och stöd. Och info från en erfaren mama

  • Olivia skriver:

   Inte alexandra men vill ändå bara ge en stor kram och kom ihåg att lyssna på vad dina behov säger att du behöver och vad du mår bra av <3 Det är lätt att glömma bort det bland alla pekfinger, anknytning och närhet har såå otroligt mycket mer än just bröst till mun att göra <3

  • X skriver:

   Åh..vad jag lider med dig! Behöver också råd och tips kring flaskmatning med ersättning..främst om hur mycket man ska ge?? Min bebis är över 1 månad gammal nu ..har kämpat med amningen sedan start. Sen någon dag tillbaka har jag gett ersättning i flaska och hon har varit så nöjd. Jag känner att jag håller på att gå sönder och blir förkrossad varje gång hon börjar gråta när jag försöker ge bröstet.. Jag vill så gärna amma..har kämpat med att få igång min mjölkproduktion och nu är det mycket mjölk men hon kan ändå inte ta ett bra grepp ..känner mig otillräcklig och värdelös ..

  • Alexandra Bring skriver:

   Gjorde ett inlägg om det nu <3 Tycker inte alls det är jobbigt, tvärtom så funkar det toppen för oss. Sjukt skönt att kunna ha med pappan på matningarna som är typ en miljard. Hoppas det gått bra för dig. Sorry för så sent svar!!!!! <3

 • Emelie skriver:

  Alltså hon är såå fin! ?

 • mini skriver:

  hur går det med blogguppdateringen hehe… saknar bara att läsa dina inlägg! mvh, jobbig cheeyyy

 • Sara skriver:

  Hur gammal är Lou? Hur länge är det vanligt att man matar barn? Min pojke är 10 månader och äter helst själv redan nu 🙂

  • Alexandra Bring skriver:

   Hon är 2 år. Alltså menade bara att det är skönt att hon äter själv. Hon har gjort det typ ett år! 🙂

 • Frida skriver:

  Hej Alexandra! Vi har precis fått vårt första barn som vi ger ersättning till. Håller på att hitta rutiner som passar oss på bästa sätt. Har ni försökt att tidigt hitta rutiner för när Tula äter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.