RUTINER MED TULA

Många som undrade kring rutiner med Tula. Vet inte riktigt vad jag ska säga om det för vi har inga direkta rutiner just nu haha! Hon blir sjukt övertrött enkelt och tar in så mycket intryck så merparten av vår tid tillsammans handlar om att få henne att sova, att hon sover eller att hon är övertrött om jag ska vara helt ärlig. Hon är superglad och nöjd men när hon väl varit vaken länge vet man att det blir en kamp för sömnen och det ger mig lite känslan av att det är på liv eller död haha. Man vet ju att ju längre det dröjer desto svårare blir det.

På morgonen vaknar hon när Lou vaknar, aldrig innan 07 dock. Hon somnar för kvällen kring 19 varje kväll och äter oftast vid 01, sen vid 04 och när hon vaknar. Min kille brukar ta matningen vid 00/01 och jag den nästa. Hon somnar i sin säng nästan varje kväll med nappen. Tar en del vändor med att stoppa in nappen innan hon somnar, och innan hon ska sova har jag henne hos mig tills hon blir sömnig i nedsläckt sovrum och ro. Det går snabbare när hon får bada innan så när det går försöker jag få in det innan. Vissa dagar går det skitbra och andra dagar får man kämpa lite mer. Märkt att om Tula tar en bra nap på morgon/förmiddag flyter resten av dagen på som fan. Men det är enklare nu när Lou är på förskolan minst sagt! Så, sålänge hon får sova är allt frid och fröjd och allt flyter på enkelt 🙂

När det kommer till ersättning fick jag många frågor om våra rutiner. Vi har bara gjort exakt samma som med Lou! Hon använder nan 1 och oftast kör vi tetrapack. Vande henne direkt med rumstempererad ersättning så behöver inte värma på den vilket är otroligt smidigt och nåt vi tog med från Lou. Vi använder mam-flaskor med antikolik som vi diskar i maskinen nu när hon inte är helt nykläckt. Hon äter oftast var tredje timme. Har inga bestämda tider, men vet på ett ungefär när hon åt sist.

Ser framemot att hon blir lite äldre på det sättet att det är enklare med rutiner. När hon är ca 4 månader ska jag börja med rullavagns sömnschema. Tyckte det funkade så bra med Lou! Så kunde man tajma innan hon blev för trött liksom. Jag själv älskar rutiner och mår bra av det men alla är ju olika. Känner dock att det skulle vara bra för Tula med lite rutiner men hon är nog lite liten för det än. Hon har korta vakna stunder innan hon blir trött igen så försöker bara lägga henne innan det slår över 🙂

4 reaktioner på “RUTINER MED TULA”

  • Malin skriver:

  • Lisa Nilsson skriver:

    Hur gör ni med tetrapack om hon inte äter upp en hel, och den då måste in i kylen? Då blir den svinkall ju! Vill köra samma men ej funnit en lösning haha

  • Anna skriver:

    Hur bestämde du dig för att köra med ersättning? Har du annat något med någon av dina döttrar? Min första dotter är snart 2,5 månader och jag känner inte att jag uppskattar amningen och mår bra själv av det men känns som man bara hör om Hur bra det är för barnet och kan typ därför inte med att sluta och köra ersättning istället :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.