BABY T

Ibland glömmer jag typ bort att jag är mamma igen. Vissa dagar är jag JÄVLIGT påmind om att jag har två, men den här veckan har flutit på så himla bra 🙂 <3 Första veckan jag verkligen kunnat njuta och inte bara stressat över allt. Allt börjar verkligen lägga sig och börjar känna Tula lite bättre och få ordning på hur just hon vill ha det. Det har blivit så mycket enklare när jag svarat på hennes behov och läser dom bättre! När man är med två stycken är det dock svårt hehe. Men om dagen börjar i fas brukar det mesta flyta på. Tula behöver sova när hon varit vaken ca 30 min-1h MAX annars slår det över.

En annan sak är att jag försökt införa samma nattningsrutin som med Lou. Jag lägger ju henne i sin säng i nestet efter att ha varvat ner i mörkt och lugnt (matar henne i sovrummet) och byter till pyjamas. Sen kramar jag henne lite och lägger ner henne i sängen. Stoppar in nappen och lägger snutten bredvid. Sen får jag stoppa in nappen några gånger och sen sover hon! Har försökt göra det på sistone och ibland med gott resultat och ibland att jag behövt plocka upp henne och myst mer om hon känts orolig, och vissa kvällar har hon bara velat sova på mig då har hon fått göra det. Men – sen några dagar tillbaka har det gått skitbra! Knepet är att lägga ner henne när hon är ca 75% trött men inte har somnat så hon lär sig att komma till ro själv. Efter det sover hon från 19-05 i sin säng (med en matning) och sen ibland lägger jag tillbaka henne i sängen efter hon ätit och ibland sover hon kvar bredvid mig. Beror på hennes mode eller hur trött jag är, haha! Och ibland saknar jag henne så jag nästan spricker. Nu ska jag inte jinxa och fullt medveten om att alla barn går genom faser där dom har mer behov av närhet och trygghet än i vanliga fall men just nu verkar hon otroligt nöjd. Det går supersnabbt för henne att somna utan krångel! Ikväll gick hon från 100-0 på typ 10 minuter. Nu är hon ju fortfarande väldigt liten så vet inte hur det kommer bli när hon blir äldre men vi har redan märkt att hon har lite svårare att komma till ro än L hade så det känns jätteskönt om detta fortsätter fungera.

På dagarna sover hon ibland på mig, ibland i sjal, ibland i vagnen eller sitt nest. Jag försöker att överösa henne med närhet på dagarna så gått som det går! Sen får vi se hur allt går framöver helt enkelt 🙂 Ska bli spännande att se om hon kommer vara lik Lou eller helt annorlunda. Är dock mer nervös för vagnen, eftersom Lou aldrig gillat vagnen och Tula inte sover sådär jättemycket i den nu. Man blir sjukt låst med ett barn som bara vill sova hemma som har ca 4-5 naps per dag eller vad det nu var där i början. Men det är kanske en vanesak också? Blir så stressad bara om jag är ute och allt inte flyter på. Har i alla fall med mig både bärsele och bärsjal under vagnen varje gång vi går ut haha.

Kommer ihåg att Fas 4 i wonderweeks var en av dom mest krävande. Tror jag förträngt dom andra? Så spännande att se hur allt kommer gå nu med nummer 2. Kommer det vara lika påfrestande eller kommer man vara lite mer cool är frågan.

5 reaktioner på “BABY T”

 • Didi skriver:

  Alltså såå söt !!!
  Hoppas du får en underbar helg med din fina familj.

 • Emma skriver:

  Fas 4 höll på att ta knäcken på mig totalt. Herregud alltså. De andra faserna har inte varit i närheten, även om fas 9 som snart är slut varit väldigt gnällig.

 • Minhal skriver:

  Åhh läste detta precis efter att jag själv skrivit om att min dotter är i fas 4 och sömnen är inte den bästa just nu.

  Om du minns den som den värsta så förstår jag varför! Är konstant trött och hon behöver mycketmyclket närhet!

 • Sofia skriver:

  Hon är så himla söt! Hade Lou lika mörkt hår som Tula när hon var bebis?

 • Emelie skriver:

  Åh alltså hon är så fin ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.