MÅNDAG

Heeej solig måndag! 🙂 Dom här bilderna kommer dock från i helgen. Idag jobbade jag lite mer lager på lager haha. SVINkallt ute men det var ändå friskt. Nya rutinen nu när jag och Tula jobbar solo på vardagarna är en långpromenad efter jag lämnat Lou. Det är skönt för Tula kan sova och jag får röra på mig lite. Nästan hela graviditeten var jag ju stillasittande och senaste veckorna så jag försöker vara lite på G nu. Startade en fb-grupp ”Bring Balance” (väldigt cheesy namn jag vet) för att jag behövde lite pepp. Pepp på goda gröna saker, goda vanliga saker och tips för att hålla igång lite. För mig går allt hand i hand. När jag inte tränar etc äter jag mycket sämre. Dvs mycket mindre. Nu av att jag är ute och rör på mig kommer jag igång på ett helt annat sätt och kan äta mycket bättre. Sen T föddes har vi typ kört alla kalorier efter kl 19 när kidsen sover och då blir man så sjukt sugen på massa skit. Jag vill hellre äta mer mat, bättre mat och mer regelbundet och ha mer energi!

Jag är en sucker  för mål. Jag blir så motiverad av siffror. Av siffror så menar jag absolut inte vågen. Jag har fortfarande inte vägt mig sen jag var några månader gravid och har inga planer som helst på att göra det. Vikten för mig är helt oväsentlig. Jag vill däremot få tillbaka lite energi. Då har jag satt upp två mål! Det första målet är att gå 50000 steg/vecka. Då tänker jag att jag ska gå 10000 steg på vardagarna och allt på helgen är en bonus. Då har jag en anledning att ta mig ut. Mitt andra mål är att få in mer grönt i maten.  Dricker nu minst en smoothie/juice per dag och försöker göra sallad till middag. Ingen av oss bryr oss egentligen om att ha sallad till maten, så därför är det lätt att skita i det. När jag var gravid åt jag för Tula och då åt jag väldigt energirikt och försökte att aldrig prioritera tomma kalorier förrän jag ätit bra saker. Nu har det varit extremt skönt att få tänka lite ego men energin tryter verkligen och jag känner stor skillnad.

Egentligen vill jag styrketräna men det är en lång väg kvar tills jag är där i kroppen och dessutom vilja gå in på ett gym, men också tidsmässigt så hade det inte varit så bra läge att dra iväg som förut. Då får man jobba med det man har! Börjar i alla fall med mina steg nu och sen är tanken att jag ska få in ett träningspass varje vardag (ett kort med mammamage appen/dylikt bara). Känns som rimliga mål och passande för livssituationen och för min kropp. Efter två barn känner jag att jag måste jobba lite hårdare på att stärka upp bäckenet, inre magmusklerna och jobba knip. Det är dock så jääääävla tråkigt haha. Har nån något bra tips för att göra det lite roligare så säg till. Men nästa vecka – då jävlar. Känner att jag inte har någon ursäkt nu när jag ändå sover såpass bra att jag har energi. Det kan ju vända fort så får passa på 😉

Nu ska jag mata Tula innan det är dags att bocka av lite måsten i mailinkorgen. Hoppas att ni har en härlig måndag!

6 reaktioner på “MÅNDAG”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.