TULA UPDATE – 2 månader

4.8 kg, 57 cm

Hej babes! Hur mår ni? Själv har jag en sån där dag när man hinner med ALLT. Allt bara flyter på, Tula ligger och jag tänkte uppdatera er lite eftersom det idag var 2 månader sedan jag låg där på BB Karolinska och skrattade för att hon kom ut med ett plopp.

Hon är ur sin fas nu i appen och det märks! Det har ju varit lite struligt med sömnen på dagen på slutet främst när vi varit hemma allihopa. Men nu är det nemas problemas igen. Varje kväll somnar hon fortfarande i sängen själv (efter att jag myst och varvat ner med henne) men på dagtid har det varit lite blandat sista månaden. Idag har hon dock sovit i sitt nest själv och i vagnen – supersmidigt! Hon är mellan sovstunderna väldigt nöjd men gillar inte längre att ligga stilla lika mycket, haha. Hon vill gärna ”sitta” upp i mitt knä när hon är vaken och tröttnat på sitt babygym eller vad vi nu gör. Hon ler stort så fort hon vaknar och extra mycket när hon ser Lou. Sömnen på natten är fortsatt ungefär som innan, hon somnar vid 18.30/19 och äter nån gång vid 01-02 sen vid 05-06 igen och somnar om innan vi går upp. När hon blivit lite större ska jag försöka ta bort sista målet där innan vi går upp, för hon äter ändå så sjukt lite  då!

Annars har vi inte några speciella rutiner fortfarande, hon klarar nu att vara vaken upp mot en timma innan hon börjar bli lite trött. Det blir ju längre perioder hela tiden, och nästa månad tänkte jag ha lite  mer tider på hennes sömn för att det ska bli enklare att planera dagarna helt enkelt 🙂 Hon sover ganska korta stunder men ofta, det hade varit härligt att få dom lite längre och mer planerade om man fick drömma. Vi får väl se helt enkelt vad damen vill. Annars har jag några hacks att dela  med mig av. 1. Babylift! Den jag postade häromdagen från Najell är så smidig att ha i vagnen och bara flytta runt henne när man är på språng. 2. Låta henne sova med en stl större på blöjan = slippa byta massa blöjor på natten. Hon käkar ju ersättning och brukar tajma dom lite andra blöjorna på dagtid och en gång per dag har varit rutinen så oftast slipper vi nattliga blöjbyten. 3. Har på TV när hon sover = vaknar inte alls lika lätt av plötsliga ljud.

10 reaktioner på “TULA UPDATE – 2 månader”

 • Emelie skriver:

  Vad är det för färg på nagellacket du använder som du har på din instastory idag? Och vilket märke ?
  Det är verkligen så fint!! ?

 • Johanna skriver:

  Men gud – antar att du menar 57 cm? 😉 känns som att 47 cm vid två månader skulle vara sjukt hahah

 • Mjölk skriver:

  Jag förstår inte det med blöjan. Menar du att du sätter på en storlek större på blöjan så att du slipper byta. Men då betyder det att hon ligger i kiss och bajs hela natten?

  • Lena skriver:

   Många bebisar bajsar inte på natten, så utgår ifrån att det gäller Tula med. Kisset störs de flesta inte av så länge blöjan håller för det.

  • Alexandra Bring skriver:

   Haha trodde det var så självklart. Nej om hon bajsar byter jag såklart men hon gör aldrig det på natten längre. Och blöjorna har så bra uppsugningsförmåga så om dom inte är fulla behöver man inte byta. Blir dom det byter jag också såklart 🙂

 • Sara skriver:

  Hej, var läser ni om rutiner och faser mm.. vilken app? Snälla tipsa en ovetande mor. (Ligger vaken just nu, haha)
  Kram Sara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.