TULA 6 MÅNADER

Om några dagar blir Tula SEX MÅNADER!! Jävlar vad snabbt tiden går. Har ju inte hunnit blogga så mycket :'( sen hon föddes så tänkte passa på nu när båda kidsen (!!) sover på dagen. Händer seriöst aldrig så man får ta sina tillfällen..

Tula är verkligen en sååå glad bebis! Hon skrattar och ler mot alla och är väldigt ”enkel” att ta med. Har haft båda sorter, en lite mer krävande, så jag njuter tills hon börjar springa runt och leva rövare haha! Hon hänger på mig överallt. Fixa naglar, träna, luncher osv. För nån månad sen började hon kräla och jag kände bara NEJ. Börja fan inte krypa redan, haha! Skillnaden mellan första och andra 😉 Men hon har stannat av lite där. Hon ställer sig på alla fyra men hon krälar fortfarande sakta framåt. Dock tar hon sig ju typ runt i rummet så vi måste se till att inget smått ligger framme.

När hon var 4 månader började vi med smakportioner. Nu käkar hon typ ett ”mål” per dag till middag och även en grötklämmis som efterrätt. Eftersom det är så lite gröt i dom ger jag välling senare på kvällen när hon vaknar vid typ 23/00 för sin flarra. Oftast dricker hon inget annat än den flaskan (några sippar av det dom är kvar senare på natten) tills morgonen. Hon sover fortfarande tyvärr skit men vaknar kanske totalt 15 gånger så allt är väl relativt! Förut var det säker 40-50 gånger per natt så det går iaf åt rätt håll =) Hon är ju inte hungrig men ibland om hon har svårt att somna om behöver hon en liten sipp för att komma till ro. Annars räcker nappen. Så hon är oftast inte vaken speciellt länge när hon vaknar iaf!

På dagen sover hon 2-3 gånger. Oftast 2 och har gjort det rätt länge nu. Då sover hon längre svängar. Oftast somnar hon i sin säng med lite sånger/TYVÄRR flaska (vet att dom inte ska associera mat och sömn men helt ärligt, vad gör man inte när man försöker söva och har en annan som röjer samtidigt?). Nu sista dagarna har hon varit lite mer needy då har jag hållt om henne och kramat henne och sjungit henne till ro.

Annars rullar allt på som vanligt! Känns faktiskt väldigt naturlig med två barn och den där chocken som infann sig i början är som bortblåst. Eftersom L är hemma rätt mycket nu finns det inte så mycket tid till annat. Sen när hon är snuvig är vi ju hemma = mest inomhus och gör kaos med hemmet haha!

5 reaktioner på “TULA 6 MÅNADER”

 • Lisa skriver:

  HON ÄR SÅ JÄVLA SÖT!!! alltså dina ungar!!!! ???

 • J skriver:

  Samsover ni? Om inte så tänker jag att de många uppvaken kanske kan botas med att hon får sova med er. Att få närhet och trygghet genom att ligga nära sina föräldrar kanske lugnar henne och får henne att sussa tryggt genom natten. Om jag inte kommer ihåg fel har jag för mig att du skrev någon gång att eran äldsta alltid sovit själv sen start typ och varit nöjd med det men ville bara säga att det vanliga är nog att små barn (och större) inte är särskilt nöjda med att sova själv utan behöver närheten och tryggheten som samsovning ger. Tänkte så ni inte utgår från hur er äldsta är för det är nog som sagt rätt ovanligt. Hoppas du inte tycker jag ”lägger mig i”, vill bara tipsa om ni inte tänkt på det.

  • Alexandra Bring skriver:

   Jag har provat, eller provar minst en natt i veckan typ. Hon sover tyvärr sämre i vår säng 🙁 hade dock gärna velat att det funkade haha!

   • J skriver:

    Aah jag förstår, jobbigt läge.. man får trösta sig med att det blir lättare när de blir äldre (typ). Hoppas hon sover lite bättre snart, många uppvak och ständig sömnbrist är inte att leka med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.