TULA 8 MÅNADER

På tiden för en liten uppdatering om den här lilla, eller inte så lilla längre, damen 🙂 Nu är hon ju lite över 8 månader men har äntligen tid att skriva.

Tula har fått sin första tand och en till är på G. Skönt att man minns att första var värst 😉 Men det har faktiskt gått bra. Hon är också i separationsfasen just nu så jag får inte försvinna ur åsyn förutom om hon är med min kille. Hon är besatt av Lou, vattenflaska med sugrör och att bita på allt.

Hon kryper/krälar SUPERsnabbt sen ett bra tag tillbaka, omöjligt att kolla bort i flera sekunder för då är hon i ett annat rum haha! Sen står hon mot allt nu och är helt orädd. Hon sätter sig dock ner på rumpan men inte helt kontrollerad så ibland dimper hon ner med huvudet före = alltid på standby. Hon kan även stå utan stöd några sekunder och ”promenera” med allt möjligt här hemma, våra stolar är favoriten. Hon stoppar också allt hon hittar i munnen. Så just nu är vi i överlevarfasen 😉 skillnaden mot sist är att man har en till liten dam man ska hålla ögonen på också. Men måste ändå säga att det känns så mycket bättre än vad jag trodde. Vet liksom inte när ”det värsta är” med två barn men jag tycker att det går över förväntan nu! Mycket enklare nu än i början.

Hon sover faktiskt majoriteten av nätterna helt just nu, alltså utan uppvak. Hon får en flarra välling när jag ska sova vid typ 23 sen vaknar hon vid 08(?!) haha. Det kommer ju knappast vara så njuter av det så länge det funkar helt enkelt. Men ibland vaknar hon runt 03/04 och får en liten sipp ersättning. Men jäääävligt tacksam just nu. Tula är en riktigt glad tjej med hög pipa, i smyg kallar vi henne tutan haha. Nu är hon dock lite missnöjd om hon inte får vara hängandes i mitt hår, i min mun med hela handen eller hänga på min höft hahah!!! Men njuter av denna period faktiskt för snabbt går det innan dom helt plötsligt inte vill vara lika nära och är lika beroende av en. Jag har fått söva Tula mycket sista 2 v (hon brukar somna själv i sängen annars) och att ha henne sovandes på mig är så jäääävla mysigt.

Såhär ser vår rutin ut på dagen ungefär:

8.00 vaknar och får gröt

10.00 en flaska ersättning och sen första napen. Allt mellan 40 min-2 h.

12.00 lunch, 1/2-1 hel burk barnmat

14ish (beror på när hon vaknade från förra, ca 2 h efter) en flaska ersättning och andra napen som också varar typ 40 min-1.5 h.

15.00 ungefär ett litet mellis, en banan eller en macka av rån.

16.30 middag. Något av det vi käkar + barnmat.

18/18.30 en portion gröt.

19.00 dags att sova!

8 reaktioner på “TULA 8 MÅNADER”

 • Johanna Grankvist skriver:

  Har en liten fråga ?? hur mycket mat ungefär får hon vid halv fem? Skulle vilja få i min son gröt vid 18/18.30 men då är han fortfarande mätt från middagen ? en till fråga haha, vid 19 dricker hon ingen flaska då? ? Kram ❤

  • Alexandra Bring skriver:

   Typ 1/2-1 burk ? men jag brukar ge henne små bitar av rån när jag matar med gröt och då brukar de gå bra när hon får sitta och pilla med nåt! Neej ingen flaska vid 19!

 • Emma skriver:

  Kollar just på din youtube video där du ger bort julklappar. Alltså vilket fint initiativ! Att använda dina kanaler till detta säger så mycket om dig. Jobbar med barn och ja det finns de som inte firar jul eller fick någon julklapp och att höra det är fruktansvärt. Tack för att du sprider budskapet och tsm kan vi alla göra något som gör stor skillnad för någon.❤️

 • camilla skriver:

  Hej! Tyckte också den perioden var intensiv, men mest tålamodskrävande är det just nu med en otroligt bestämd storasyster och en lillebror som också har kommit in i trotsåldern! De triggar igång varandra till att vägra allt, vilket gör att det känns som ett maraton bara att ta sig igenom morgonrutinerna ?

 • Emma skriver:

  Haha, va fan du får sätta triggervarning om du ska skriva om en bebis som sover hela natten.
  Vänliga hälsningar från en som inte sovit mer än 2 timmar i sträck på, ja, jag vet inte hur länge

 • Felicia skriver:

  Sitter och kollar på din youtube video där du hjälper familjer. Så otroligt fint intiativ av dig! Du använder verkligen dina kanaler till rätt saker ❤️ Du är värdefull för många i dessa tider!

 • Sanna skriver:

  Hur känner du angående kritiken mot NA-KD? Kommer du fortsätta samarbeta med dem, trots allt som kommit fram om förtaget? Vore intressant att få höra din åsikt.

 • Jeanette skriver:

  Alltså du skulle sett mitt ansikte när jag försökte fatta varför Tula skulle få ha sin NAPP klockan 10. Samt mellan 40min-2h?! Innan jag förstod att det stod NAP ?❤ tänkte har jag missat nått trendigt nappschema.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.