RYGGÖVNING: ENARMSRODD

enarmsrodd ryggövning-2
enarmsrodd ryggövning

Det här är en av mina favoritövningar för ryggen! Enarmsrodd  i cablecrossen. Jag har lite svårt att få kontakt med ryggen ibland pga min skolios och att jag är så ojämn. När jag tränar rygg har jag oftast låga vikter och kör mycket unilateralt dvs med en sida i taget. Igår var det i alla fall onsdag och det innebär oftast ryggträning för mig. Såhär såg mitt pass ut, det var kort men räckte för min rygg:

10×4 latsdrag
10×4 enarmsrodd 
10×4 latsdrag med omvänt smalt grepp 
10×4 sittande rodd

//English: 

This is one of my favorite exercises for my back! One arm row in the cablecross. I have a little hard time to get contact with the back sometimes because of my scoliosis and I am so uneven. When I train my back I usually have low weights and I mostly do unilateral exercises, one side at a time. Yesterday it was Wednesday, and it usually means back training for me. Here’s how my workout looked like, it was short but enough for my back:

10×4 lateral pull-downs  
10×4 one-arm row 
10×4 lat pull-downs w reverse narrow grip
10×4 row

4 reaktioner på “RYGGÖVNING: ENARMSRODD”

 • Sindy skriver:

  Älskar ditt nya jag!

 • Johanna skriver:

  Hej! Jag har också skolios och blivit opererad för det. Är fortf sne och är starkare i vänster sida. Upplever samma problem som dig i träningen. Upplever att det är svårt att hitta högersidan eftersom den starka sidan tar över. Har du några tips hur du undviker detta?

  • Alexandra Bring skriver:

   Var noga med uppvärmning och aktivering samt som jag skrev ovan enarmsgrejer. Lägre vikter och fokus på kontakt!! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.