ÖVNING – STÅNGRODD

ryggövning stångrodd-3
ryggövning stångrodd-4

Hello  babes! Igår var det onsdag = ryggträning =) Jag har börjat prioritera ryggen över all annan träning då den är så viktig. Övningen ovan är en riktig favorit. Viktigt att tänka på att dra in stången in mot höften, jag kör med omvänt grepp så handflatan uppåt. Ta inte för mycket vikt, det är viktigt då det är lätt att tappa kontakten!  Hade i alla fall ett perfekt pass och min rygg kändes lagom slut efteråt.

Mitt ryggpass bestod av följande:

10 x 4 latsdrag (se min video på IG för ett bra tips!)
10 x 4 smala latsdrag med omvänt grepp
10 x 4 sittande rodd
10 x 4 ryggresningar med vikt
10 x 4 stångrodd

//English: 

Hello babes! Yesterday it was wednesday = Back day! =) I have begun to prioritize the back of all training because it is so important. The exercise above is a real favorite. Important to remember to pull the barbell toward the hips, I do it with the reverse grip palm up. Do not put on too much weight, it’s important because it’s easy to lose contact! Had a great workout and my back felt sore afterwards.

My back workout:

10 x 4 lat pull-downs (see my video on IG for a good tip!)
10 x 4 tight reversed grip pull-downs
10 x 4 seated rowing
10 x 4 back extension with weight
10 x 4 bar row

3 reaktioner på “ÖVNING – STÅNGRODD”

 • Isabel skriver:

  Hej Alexandra!
  Jag är en 15 årig tjej som är 168 cm lång och har precis gått upp i vikt från 53 kg till 62, vilket har varit väldigt deprimerande då jag alltid har brytt mig om min kropp, vikt, att min mage ska vara platt och att jag ska ha mellanrum mellan benen osv.
  Det har jag inte längre och känner mig numera väldigt missnöjd med min kropp. Jag vill göra förändringar!

  Mitt mål är att ha en tonad och slimmad kropp, precis som du! Ha vältränad rumpa, armar och rygg, men ändå ha hyfsat smala (inte riktigt vältränade och bulkiga) ben. Liksom se slank ut, men inte som en vandrande pinne.

  Jag undrar då hur jag ska ta mig tillväga? Jag vill ju bränna en hel del fett, men vill samtidigt bygga muskler utan att på något sätt bli bulkig. Hur mycket ska jag styrketräna och hur mycket ska jag konditionsträna? Ska jag köra styrketräning med ”tunga” vikter i maskiner osv. eller arbeta med min egen kropp (som VS modellerna gör)

  Vet inte riktigt bästa sättet att förlora fettmassa, då det i min ålder när man växer är farligt att ligga på ett för lågt kaloriunderskott. Och om jag styrketränar måste jag väl äta mer kalorier för att bygga upp musklerna?

  Det skulle betyda så otroligt mycket om du kunde hjälpa mig med detta genom att besvara mina frågor. Beundrar och ser upp till dig jättemycket. Du har värsta drömkroppen och verkar samtidigt så härlig och mänsklig.

  Tack på förhand!
  Många kramar Isabel

 • Annie skriver:

  Sjukt snygga tights! Vart är dom ifrån?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.