RECEPT – GALET god kyckling i ugn

Fick så otroligt många dms om den här rätten igår och det förstår väl jag. Blev helt galet gott! Sett receptet på Fornis blogg för ett bra tag sedan och igår kom jag på det. Så jag gjorde det med lite modifikationer (äter inte griskött så därför tog jag bort parmaskinkan). Tack Michaela för ett nyttt favvorecept!

Det här behöver du:

800g kyckling
1 creme freiche basilika tomat
3 dl grädde
Sriracha-sås
Soja
Sweet chili sås
1 hönsbuljong
1 burk strimlade soltorkade tomater
1 färsk basilika
50 g riven parmesan

Tillbehör:

Potatis
Sallad (hade lime, babyspenat, tomat, gurka och rödlök + salladskrydda)

Gör såhär: Sätt ugnen på 225. Gör klyftor av potatisen. In i ugnen (jag hade olja, pommeskrydda hehe och salt + peppar på). Skär upp kycklingen i stora strimlor och lägg i marinad med sriracha-sås, soja och sweet chili. Förbered såsen med creme freiche, grädde, hönsbuljong och lite soja i en kastrull och låt koka upp samtidigt som du steker kycklingen. Jag stekte den nästan helt genomstekt. Lägg kycklingen i en ugnsform. Häll över såsen + soltorkade tomater och toppa med färsk basilika och avsluta med parmesan. Använde nästan hela krukan basilika. In i ugnen. Jag hade inne kycklingen ca 15-20 min.

Under tiden – gör en fräsch sallad! Håll koll på kycklingen och potatisarna. Servera och NJUT!

Skar upp allt i lite mindre bitar och tog inte så mycket sås till Lou. Hon ÄLSKADE det! <3

14 reaktioner på “RECEPT – GALET god kyckling i ugn”

  • lissel skriver:

    Gottt ska testa, har sån mattorka! ??‍♀️

  • Bella skriver:

    Det låter galet gott 😀

  • Johanna skriver:

    Såg ju hemskt gott ut 🙂
    Detta kommer garanterat att testas på framöver!

  • Emma skriver:

    Vill man få det gå fortare så blev det SVIN gott att stela kycklingen och slänga i ingredienserna till såsen direkt i pannan. Godaste rätten jag gjort!

  • Michaela skriver:

    Såååå gott!!!!!!!!

  • Amanda skriver:

    Jag veganiserade detta recept! Så sjukt gott och det blev riktigt populärt här hemma 🙂

    • Alexandra Bring skriver:

      Hur??? ?

      • Amanda skriver:

        Istället för kyckling använde jag ”hälsan kök- filébitar” och istället för creme fraiche och grädde tog jag Oatlys Havre Fraiche och Oatlys matlagningsgrädde. Tog vanlig grönsaksbuljong istället för hönsbuljong och Violife parmesanost ? viktigt att bara krydda extra eftersom havresmaken kan ta över annars och filébitarna stekte jag på ganska hårt sen kryddade med det du hade som marinad direkt i stekpannan. Annars följde jag bara ditt recept ?

        • Alexandra Bring skriver:

          Smart!!!!! Ska prova dom filébitarna ?

          • Amanda skriver:

            Ja, gör det!! Stek på dom ordentligt bara och krydda extra. Brukar ha dom i alla ”kycklingrätter” tex i wok, kycklingcurry osv ? riktigt bra ersättning

  • Frida skriver:

    Hej!
    Undrar hur mycket man ska ha på ett ungfär av sojan, sweet chilin och sirachan? 🙂
    Testat dina morotsbiffar och paprikasåsen wow!! Är besatt av paprikarätten.

  • Frida skriver:

    SAAAAAAATAN vad gott detta var!! Gjorde detta nu ikväll och jag som aldrig lagar mat hemma (har min kille till det hehe) kan glänsa rejält!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.