Q/A – vilken är den bästa träningsformen för viktnedgång?

Q: Hej Alexandra!
Har följt din blogg länge och tycker den är så himla bra! Och jätteinspirerande med dina träningsinlägg, de gillar jag!
Jag har en fråga till dig angående viktnedgång, vad skulle du rekommendera som bästa träningsform? Har väldigt svårt att gå ner i vikt men tränar mycket så kanske skulle du kunna skriva ett inlägg med lite tips, även fast du själv inte är inne på det spåret. ?

Tack för en bra blogg!

A: Tack fina <3 Jag är som sagt inte någon guru inom viktnedgång, men OM jag skulle velat tappa lite vikt hade jag först sett till att jag åt bra, inget socker och regelbundet med näringsrik mat istället, det är verkligen A och O.  Många tjejer struntar i att äta för att tappa i vikt och det är varken hållbart eller bra för kroppen. När det kommer till träning är det snabba powerwalks som förbränner bäst. Men intervallträning har en hög efterförbränning. Jag hade mixat dom två tillsammans med vanlig styrketräning för att stärka upp kroppen.

Jag tycker att bra mat + lite treats + träning är den vinnande kombon för en vanlig människa. Att tvinga sig på en extrem diet bara för att vara lite snygg i sommar känns lite onödigt. Bättre att hitta nåt man trivs med! Sen såklart ändras livet och allt går lite upp och ner för oss alla, men jag försöker i alla fall hålla mig till ungefär träning och matstandard i mitt liv genomgående.

Jag gillar inte att skriva om viktnedgång för att så många har hjärnspöken och vill gå ner i vikt till varje pris, jag vill absolut inte uppmuntra någon till osunda ideal men samtidigt ge svar på hur man gör det ”rätt” enligt mig. Dvs att svälta sig, träna sönder sig är inte ett hållbart levnadssätt för någon.

img_0759.jpg

PEACE eller nåt! Haha. Bjuder på en varm och somrig bild i mina mer kurviga former som jag älskar och är rädd om att inte tappa, älskarttt!

15 reaktioner på “Q/A – vilken är den bästa träningsformen för viktnedgång?”

 • Anna skriver:

  TACK!!! ??? Verkligen bästa jag läst på länge

 • Bella skriver:

  Kan du göra en What I eat in a day – vlogg??:D eller bara en vanlig vlogg, var så himla längesen!

 • Sandra skriver:

  Alex! Du är en så viktig pusselbit i så många tjejers liv! Det kanske låter märkligt men din klokhet i kombination med ditt utseende och din livsstil tror jag når igenom bruset <3 Det är få förunnat att vara både driven, vacker och ödmjuk! Heja dig och det du gör! Du bidrar till ett bättre och tolerantare samhälle! Kram Sandra #30ljuvaår

 • emma skriver:

  Alex, jag vill bara ännu en gång säga, damn vad du är grym!!! Svar som detta bevisar det återigen! Du är verkligen en förebild på alla sätt – för alla <3 Tack för allt du gör <3 Kram!!!

 • Josefin skriver:

  Åh vad kul att du svarade på min fråga! Tack! Bra och kloka tips som jag ska testa med! Och kan inget annat än att hålla med om att du är en förebild på alla sätt och vis! Massa credd till dig <3

 • Evelina skriver:

  Om man ändå kunde se ut som dig! Haha du är fan perfekt! 😀 <3

 • Marina skriver:

  Hej Alexandra!
  Jag vill börja med att säga att du är sjukt grym, inspirerande människa! Jag följer inga bloggare eller särskilt aktiv bland sociala medier så jag har ingen större koll på bästa träningsövningar osv. därför tänkte jag fråga dig om bra övningar för vader? 🙂

  Jag önskar dig en god fortsättning på din resa genom livet. Å fortsätt peppa tjejer till att hålla ihop och stötta varandra. Fortsätt vara du! Världen behöver fler människor som inte bara lever för det ytliga, jag hoppas ditt inlägg om livet gör lika stort intryck på andra tjejer som de gjorde på mig :).

  Kram på dig! /marina

 • Felicia skriver:

  Du är så vacker och klok Alexandra! Alltid lika inspirerande att läsa din blogg!! Kram <3

 • Annika skriver:

  Hej!

  Jag tycker verkligen du är en så bra förebild!
  Har själv haft hjärnspöken angående mat och vikt i flera år och att läsa en blogg som din där du skriver om träning, bra mat men också sötsaker och treats är verkligen guld. Känns som du har en sund inställning till ämnet och det smittar verkligen av sig på oss som läsare!
  Grym är du! 🙂

 • Emelie skriver:

  Du är så jävla grym Alexandra, bästa förebilden! Din syn på hälsa och träning, allt dit peppande och hur orädd du är. Och allt detta om din kropp: du har aldrig varit snyggare och sett så strålande hälsosam ut. GIRL GANG <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.