SHANTARAM – BOKTIPS

shantaram-3

Hello babes! Hur härligt ser inte ovan ut?! Har faktiskt redan börjat kika på semester i vår. Nu när jag har så mycket jobb måste jag planera med framförhållning för att det inte ska krocka med nåt! Så kul, älskar att jobba 😀

Måste i alla fall tipsa om den här boken, har inte hunnit läsa ut den än men jag har verkligen fastnat. Shantaram. Den är 1000 sidor och baseras på en verklig historia. Det är en kriminell man som rymmer från fängelset och sedan får man följa hans liv i Indiens slum. Jag passar på att tipsa om den innan jag läst ut den för jag är sämst på att återberätta något utan att avslöja för mycket haha!

Vet inte om jag skrivit om det förut, men när jag var liten var jag en riktig bokmal. Började läsa när jag var 5 år gammal och det var helt klart mitt största intresse när jag växte upp. Sedan jag startade eget företag har tiden dock inte funnits, så jag passar på att läsa när jag reser. När jag väl börjar läsa en bok är det kört – då måste jag läsa ut den och inget annat runtom existerar. Någon annan som känner igen sig? Ni får gärna dela med er om ni har någon sån här galet bra bok. Men jag gillar inte läskiga böcker haha! Får fan mardrömmar av reklamfilmer av skjutspel hahaha! Jaja nu ska jag fortsätta skissa på nya designer och gå genom färgkoder. Vi hörs senare älsklingar! Tack för peppen, blir seriöst lycklig av er i själen. Puss

Hello babes! How lovely does it look above?!  I’ve already started to look at vacation this spring. Now that I have so much work I have to plan with foresight for it not to collide with anything! So fun though,  I love to work: D

Anyway I must tell  you about this book, I’ve not had the time to read through yet, but I’m really stuck. Shantaram. It is 1000 pages and is based on a true story. It is a criminal man who escapes from prison and then  you get to follow his life in the slums of India. I take the opportunity to tell about it before I read it out because I’m the worst at retell something without revealing too much ha ha!

Do not know if I’ve written about it before, but when I was little, I was a real bookworm. Started reading when I was 5 years old and it was clearly my main interest when I grew up. Since I started my own business, I have no time for it, so I take the opportunity to read when I travel. Once I start reading a book – I read it all the time and nothing else around exists. Someone else who recognize themselves? Feel free to share if you have a good book. But I do not like scary books haha! I get nightmares of commercials of shooting games hahaha! Well now I shall continue to sketch on new designs and go through color codes. Talk to you later, darlings! X

12 reaktioner på “SHANTARAM – BOKTIPS”

 • Visst är den bra! Har du läst Inte som andra döttar (biografin om Nancy som var tillsammans med en kille i Six pistols)? Den är verkligen superbra, gammal men går nog att hitta i butik eller på bibliotek.

 • Marianthi skriver:

  ENGLISH pleaseeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Aaron skriver:

  I love to read also Alexandra. One of my obstacles is that sometimes I’m just too tired to focus and do it, so one solution is to just lay down and put on the audio book if available, it’s not as satisfying as reading it for real, but it’s still taking in the content and enjoying it and learning it.
  I’m reading a true crime book, but I won’t tell you about it, because it is scary, haha. But if you tell about the kinds of stuff you do like, maybe I can think of some that you will enjoy.

 • Sara skriver:

  Bokmal jag med, men pluggar och har inte riktigt tid/ro till att läsa mer än all kurslitteratur.. Längtar till sommarlovet!! Då ska här läsas!

  Kan tipsa om Våga Flyga av Lisa Jewell (inte av en svensk kille för då är det nån erotikbok, kan iofs säkert också vara bra haha!) så mysig bok om en blandning människor i ett kollektiv.

  Och även Lipstick Jungle av Candance Bushnell, handlar om några karriärskvinnor, lite sex and the city-liknande. Kom även som serie en säsong för några år sen!

  Båda dom är härliga, lättsamma!

  Sen en bok som heter Innan floden tar oss av Helena Thorfinn. En av de hemskaste och bästa böcker jag läst. Handlar om klädindustrin i Bangladesh och om en svensk diplomat som flyttar dit för jobb och lär känna en ung flicka som jobbar i en fabrik. Stark och ger en hel del nya insikter!

  Hoppas du får många bra tips som jag kan sno! 😉 <3

 • Caroline skriver:

  okej, ÄLSKAR alla böcker skriva av Jojo Moyes men bäst av alla är Livet efter dig (som även finns på film) är ingen bokmal men dessa kan man inte sluta läsa! lovar att du inte kommer bli besviken 🙂

 • Marianthi skriver:

  Thank you for the english Alexandra!! I read Shantaram last summer amd I was so sad when I finished it!! I wanted to travel to India!! It’s a fantastic book, too bad they didn’t turn it into a movie

 • My skriver:

  Gone girl av Gillian Flynn (tror jag att hon heter). Filmen gick förvisso på bio för nåt/några år sedan, men boken är 100ggr bättre! Så galet spännande! Den blev på riktigt som en drog, när jag inte kunde läsa gick jag bara och tänkte på boken och när jag skulle få läsa härnäst. ? Har Shantaram hemma men ej läst den, är väl kanske dags att ta tag i det nu då… ?

 • Dzejna skriver:

  Åh jag är exakt som du, börjar jag läsa en bok så kan jag aldrig sluta. Kan läsa långt in på natten bara för att boken är spännande och då vill man inte lägga ifrån sig den haha :). Tyvärr har mitt läsande minskat en hel del pga skolan och all kurslitteratur men jag försöker läsa så gott som det går.

  Här kommer mina boktips, hoppas du faller för någon av dem iallafall. Jag älskar varenda en av böckerna 🙂
  – Dorian Grays poträtt – Oscar Wilde
  – främlingen – Albert Camus
  – Alkemisten – Paulo Coehlo (han är en av mina favoritförfattare så tycker egentligen att alla hans böcker är bäst!)
  – Norwegian Wood – Haruki Murakami (även här, grym författare med fler bra böcker)
  – konsten att höra hjärtslag – Jan-Phillipe Sendker

  Hade kunnat skriva fler böcker men någongång måste jag säga stop till mig själv haha. Trevlig läsning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.