READERS VOICE: fritidssyssla?


Babes! Jag har en fråga till er. Det här kanske låter lite knäppt men jag undrar verkligen. Jag har väldigt sällan fritid då jag jobbar sent osv men ibland känner jag verkligen för att vara ledig, men jag vet inte vad man gör då?! Typ om ni sitter hemma en kväll och inte har nåt att göra, vad gör ni? Jag blir så rastlös av tv och sånt, har jättesvårt att koncentrera mig en hel film utan att sväva iväg. För någon vecka sedan la jag ett 1000-bitars pussel några kvällar, det var verkligen nice och hjärnan kopplade av helt men kanske lite enformigt att göra hela tiden haha! Berätta, vad gör ni?! 

14 reaktioner på “READERS VOICE: fritidssyssla?”

 • L skriver:

  Målar i målarböcker, både sådana för vuxna & för barn. Löser korsord. Bakar. Rensar skåp typ kryddhyllan, garderoben, badrumsskåpen. Tvättar

 • Jonas skriver:

  Jag känner igen mig, jag driver också eget bolag och har väldigt svårt att göra annat än jobba. Ibland försöker jag läsa en bok eller spela något men det stressar mig bara då jag känner mig rätt oproduktiv.

  Kram Jonas

 • Alice skriver:

  Tips är ju att börja kolla nån serie om du ej orkar kolla film. Mina serietips är typ Game of Thrones, Gossip Girl, Westworld och Big Bang Theory.

  Kram kram

 • Johanna skriver:

  Peelar face:et, lägger en fuktmask, målar naglarna, tar en extrasväng m hunden, kollar på serier, ringer en kompis, lyssnar på en podcast o stökar hemma. Typ i den ordningen 🙂

 • Marielle skriver:

  Kollar bra serier medans jag sippar the och stretchar. Har blivit väldigt vig och slipper vara rastlös. Idag vilar jag från all träning och stretch och sitter här med min thekopp och undrar va fasen jag ska göra med all tid. 😀 Stretcha är det bästa jag vet på kvällarna. Man sover gott och kan kolla på serier utan att ruttna bort. 😛

 • pilla skriver:

  Träning är mitt intresse så tränar mycket på min fritid eller reser. Ogillar verkligen titta på tv (blir också rastlös), laga mat gillar jag inte heller, inte pussla och sådant heller.

 • Bella skriver:

  Förstår precis hur du känner och menar Alexandra.
  Jag flyttade hemifrån till en ny stad 75 mil bort i juli förra året. Jag skaffade en egen studentlägenhet och började plugga på universitet. Omställning blev mycket större än jag trodde den skulle bli. Man tror inte det ska bli så annorlunda att bo själv men det blir det. Även om jag inte ”aktivt umgicks” med min mamma och lillasyster när jag bodde hemma så hade man alltid någon att prata med och någon som pratade med en, någon som bad en göra något eller som man bara hängde med och tog det lugnt och inte gjorde något särskilt. När man sedan bor helt ensam så blir de stunderna (ofta på kvällen efter middagen innan man ska sova) helt plötsligt så annorlunda. Man tröttnar snabbare när man ser en film själv, samma sak med serier. Plötsligt inser man hur mycket man faktiskt ”umgicks” med de man bodde med. Därför tror jag du känner dig rastlös nu. Du har inte mindre att göra nu, du har bara ingen där som man gör spontana småsaker med/pratar om spontana saker med. Precis som jag inte har någon där när jag flyttat hemifrån. Man är så van att alltid ha någon där.

  Men efter ett tag vänjer man sig nog. Jag börjar precis vänja mig nu. Jag klarar precis som du inte heller av att titta på film, väntar bara på att klockan ska gå och att filmen ska ta slut så att tiden har gått framåt. Istället har jag börjat tycka om att läsa böcker som man kan försvinna in i, även en riktigt bra serie kan vara kul men då måste den verkligen vara bra. Men det som varit bäst för mig tror jag är att jag lärt mig att man kan göra saker själv. Det är okej att t.ex. baka ensam en vardagskväll och sedan njuta av en god kladdkaka utan att man gör det tillsammans med någon annan. Det är okej att göra sådant som man brukar göra med andra men istället göra det själv. Sen är ett tips också att hitta ett spel du verkligen tycker är roligt, t.ex. Play station spel som man ska ”klara”. För det är viktigt att känna sig tillfreds även när plugget är klart eller jobbet är gjort. Ibland väntar jag bara på att tiden ska gå, tiden till middagen, tiden till kvällsmålet, tiden till man ska sova osv. Men då är det viktigt att våga göra saker själv. Ibland kan jag bara ta med en bra bok och gå och köpa en muffin och varm choklad på espresso house 10 minuter från mig för att få lite miljöbyte och göra något. Sådant som man innan kändes helt naturligt att göra tillsammans med den man levde med måste man även våga göra själv. Gå ut och äta middag själv, gå på kvällsfika osv osv.

  Du är verkligen en stor inspiration för mig, ditt balanstänk är verkligen någon som jag önskar att alla får ta del av!
  Stor kram!

 • Jennifer skriver:

  Förstår dig, bröt nyligen foten och har därför fritid 24/7 i 6 veckor framöver. Jag har börjat läsa böcker, kollar inspo videos på youtube på allt från make-up tutorials, till the voice auditions och resvloggar. Finns även bra sidor som babbel om där man kan lära sig nya språk eller fräscha upp den gamla spanskan. Sen som någon innan kommenterat pysslar jag mycket med att ta hand om kroppen och ansiktet, skrubbar och gör ansiktsmasker etc. Kan även tipsa om att kolla sex and the city eller newgirl, avsnitten är ca 23 minuter så man hinner inte tröttna eller hålla fokus speciellt länge!

 • Mikaela skriver:

  Jag läser böcker och dricker te! Ta en tur till biblioteket och låna roliga böcker. Rekommenderar Denise Rudberg tex 🙂

 • Filippa stranne skriver:

  Hänger på börsen mao kollar aktier. Läser böcker baserade på historia eller fakta så att man lär sig ngt samtidigt (helst ljudbok så att man oxå kan göra ngt samtidigt). ”Pysslar” hemma. Promenerar.
  Tycker att det är så missvisande att fritid/avkoppling ska vara en tv-kväll, att göra saker utan tidspress en kväll (typ ovan) är ju oxå avkopplande.
  Kan inte heller se en hel film och att slökolla på tv är min mardröms kväll.

 • ule skriver:

  I’m home alone a lot, but I’m never bored. I’m very curious so I spend most of my time reading books and foreign newspapers, taking online courses (for me mostly about engineering on EdX platform), practicing Spanish and German. I also like to sew, so researching how to design and cut the pieces also takes some time. I used to make jewelry and drew, but I barely do that anymore. I love technical stuff, I could read about how to change the bathroom tiles yourself for a whole afternoon, which I understand is not that exciting to most people… I have a hard time watching movies or series, although I admit I did watch both seasons of Mr. Robot in 3 weeks, which is a record time for me.

 • Evelina skriver:

  Kollar på serier/bakar ibland städar!! Lunchar med vänner ?

 • Astrid skriver:

  Jeg har begynt å strikke, det funker kjempebra for å koble av. Kunne ikke strikke fra før da jeg begynte, men brukte YouTube for å lære 🙂 Lurt å begynne med noe ganske enkelt, denne fine genseren feks (gratis oppskrift): http://www.linelangmo.com/2015/03/18/strikkeoppskriften/

 • Pernilla S skriver:

  Jag sitter sällan vid datorn, så för mig blir det att ta igen lite bloggar de dagar jag har igång datorn då jag inte orkar läsa bloggar via mobiltelefon. Sen kollar jag Youtube, kollar serier på netflix/viaplay, gör ansiktsmask några gånger i veckan, dricker massvis med te, pysslar på i hemmet medans jag lyssnar på musik. I perioder lyssnar jag på poddar också. Sen har jag ju mina sminkningar som jag gillar att pyssla med då och då! 🙂 Har sambo också så ibland hänger jag ju med han och vi tittar en film eller nåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.