Q/A – Min viktuppgång, före & efter!

Processed with Moldiv

Q: kan du inte lägga upp före och efterbilder på din viktuppgång och skriva lite om den, hur du äter och tränar nu vs då osv? 

A: Att jag gått upp i vikt är det nog ingen som missat! Jag har under mitt liv pendlat några kg i vikt, jag var nere på 43!!!! kg när jag mådde väldigt väldigt dåligt för, vad kan det vara nu? Jag skulle gissa på ungefär 7-8 år sedan. Det är min värsta mardröm. Jag tränade inte och jag mådde väldigt psykiskt dåligt. Jag började må bra igen men levde ohälsosamt så gick upp typ 10 kg på kort tid men mest vätska. Efter det började jag träna och tränade väldigt mycket. Jag har aldrig varit en mellanmänniska, jag är allt eller inget så då tränade jag helt plötsligt sju pass i veckan under några år. Jag åt mycket men inte lika mycket som jag gjorde av med. Jag har en väldigt hög förbränning tillsammans med en aptit som påverkas väldigt lätt.

Sista månaderna har jag äntligen hittat en balans, jag tränar och äter det jag tycker är gott. Vissa veckor kan det bli sex pass, andra veckor 1-2.  Jag försöker ligga på 3-4 pass i veckan men stressar inte upp mig om det nu inte skulle bli så. Jag försöker att äta bra mat på vardagarna och äta lite onyttigare på helgerna.  Det har varit en stor omställning i huvudet för mig. Kan jag verkligen vara en träningsprofil utan att jag är ”superfit”? Jag har granskat mig själv, känt efter och kommit fram till vad jag vill stå för.  Jag är ju så mycket mer än bara ett träningspass om dagen. Jag vill att andra också ska känna att man inte behöver äta en kycklingfilé och salladsblad och ändå vara hälsosam. Jag har faktiskt ingen aning om vad jag väger idag och jag bryr mig inte heller. Jag trivs väldigt bra i min kropp även fast det känns annorlunda än innan.

Förra året var ett år av förändring och jag kom in i 2017 som en lycklig, balanserad och målinriktad människa. Att jag delar med mig av mer mat här, mer om mitt liv och mer än träning är för att jag inte längre bara är träning. Mat har alltid varit ett ångestladdat ämne för mig, den ständiga stressen att få i mig tillräckligt men inte onyttigt har förföljt mig sedan barnsben då jag drack grädde efter varje måltid för att jag helt enkelt inte tyckte om mat. Mat för mig var hela tiden en kamp. Nu är mat säkert hälften av min livsnjutning. Att äta gott och varva hälsosammare mat med goda desserter är exakt hur jag vill leva. Jag äter lösviktsgodis ett fåtal gånger per år, bakar hellre och undviker att äta raffinerat socker i mängder pga hälsorisken med det. Jag är inte perfekt och det är heller inget jag strävar efter, men jag vill ändå må bra! Jag bakar på helgen och bjuder min närhet istället för att trycka i mig en hel nutella-cheesecake själv hehe.

Jag försökte sätta ihop några ”före- och efterbilder” då det efterfrågades. Hoppas att det gav en liten inblick i ”mitt nya jag” =) Jag är väldigt tacksam att ni tagit emot det med öppna armar. Och att ni tydligen också är foodies som jag haha! Men jag tänker bara att livet är väldigt kort, man ska göra det man mår bäst av. Om det är att äta en asgod middag mitt i veckan eller köra ett crossfit-pass så får det vara så. Jag mår bäst av mitt liv precis som det är nu. Ingen press, ingen stress. Bästa!

//Sorry babes, you have to use google translate on this long post <3 

Processed with Moldiv
Processed with Moldiv

40 reaktioner på “Q/A – Min viktuppgång, före & efter!”

 • Aleena skriver:

  It’s so nice to have seen you grow as a person! Honestly you inspire me so much. I strive to live my life balanced and hopefully one day I’ll get to where I want to be 🙂

  I have a random question. What is your advice to anyone who is dealing with a breakup and how to keep a positive attitude? Thank you!

 • Natalie skriver:

  Wow, you gained weight in such a wonderful way! You looked amazing before and after but what is most important is your health and how YOU FEEL. I think you have an amazing body now and you’re weight gain went to all the right places! Much Love from Texas! <3
  -Natalie

 • andrea skriver:

  du er min største inspiration Alex!! Fy so flott du er, har fulgt deg i flere år, men jeg syntes virkelig mycket mer om deg nu som du er mer ærlig og åpen, føles det som. Og jeg elsker din utvikling, hoppas jeg også kan ha en slik utvikling snart. Tackk tackk!!!

 • Andres skriver:

  Hej hur blev du känd? Går rykten om att du utnyttjade Ako för kändisskap 🙂

 • Inka skriver:

  I’d also like to hear your advice on how to keep a balanced lifestyle and positive attitude towards life when dealing with a breakup. I have a tendency to go out more when I’m single, but I don’t want to go there this time and I’d like to hear what are the things I need to do or consider in order to be healthy and happy in this situation.

  Your blog is very inspiring and you look absolutely gorgeous!
  Greetings and much love from Finland! 🙂

 • Sara skriver:

  Hej, om jag ska va helt ärlig så ser jag ingen skillnad på bilderna. Jag tycker du är lika vacker då som nu och jag älskar verkligen när du lägger upp recept 🙂 Jag tycker om ditt nya jag, men jag tyckte också om ditt gamla jag, jag tycker om dig helt enkelt 🙂

 • antonia skriver:

  i really dont see a difference 🙂 maybe i am blind but i dont see it. maybe you cant see the collarbone is not as visible as before but you definitely didnt gain 10 kg as you previously said 😉 maybe 2 or so but seeing this before and after pics it cant be more. i mean it doesnt matter as long as you feel good anyways but i am just saying 🙂

 • Isabelle skriver:

  Bästa! En förebild. Och du ser fortfarande ut att vara ”superfit” i mina ögon.

 • emblas.se skriver:

  Jättebra inlägg, det viktigaste är ju som du säger att man trivs och mår bra själv!:)
  kram
  Emma

 • I skriver:

  Tack Alexandra för att du delade med dig av detta! Tycker bara om dig ännu mer efter att ha läst detta.Jag har själv en väldigt komplicerad relation till mat och har mått dåligt av all tränings/vikt-hets de senaste åren.
  Du visar att man kan leva sunt men att man inte ska stressa ihjäl sig över kroppshetsen.
  Stor kram från en skellefte-tjej.

 • Céline skriver:

  Thanks for this post, as inspirational as usual. You’re beautiful in both ways and I think everyone would love gaining weight the same way as you aha !
  Your vision of things and of food helped me evolve as well and now that I think I found the right balance, I partly owe it to you 🙂

 • Erica laeri skriver:

  Hej Alexandra, kanske minns du mig, kanske inte. jag läste detta inlägg som dök upp i min Facebook. Jag blev genuint glad. Glad för att du med detta inlägg visar unga tjejer som följer dig att det nu är detta nya du står för och också visar upp din skörhet i denna träningshets som döljs av en klapp på axeln när man tränat 7 pass i veckan istället för en fråga om hur man egentligen mår. Du verkar stark och det gör mig glad att du ger den bilden till unga tjejer nu. Hejja dig! /Erica

 • Karin skriver:

  Hej, tycker verkligen inte man måste vara super fit för att vara träningsprofil! Dessutom är du verkligen fit, vältränad och så så tycker verkligen att din viktuppgång gjort dig ännu vakrare! Dessutom känns det bra och skönt att du skriver så som du gör, att de inte är farligt att ibland skippa träningen, äta sådant man gillar och att man inte måste vara pinnsmal så att varje ben och muskle syns, känns som om många träningsprofiler är allt för radikala så man bara får ångest av att logga in där för man själv inte har sådan självdiciplin. Du är en super fin, bra och inspirerande person och bloggare!❤

 • Linnéa skriver:

  ❤❤du verkar vara så go, inspiration är vad du är, kram till dig och Loki?

 • Bella skriver:

  Wow vad mycket mer hälsosam du ser ut nu! Du är så jäkla snygg! Kram och fortsätt med det du gör. Du hjälper oss som inte riktigt hittat den där balansen än…

 • Wilma skriver:

  Du är så så vacker Alexandra!!

 • Agata skriver:

  Du är bäst Alexandra! ?

 • Marie skriver:

  Du är en riktig förebild Alexandra och jag gillar mer att läsa din blogg nu än då. Du är fortfarande en förebild inom fitness men en mer jordnära sådan. Underbart att få läsa om din förvandling och ditt sunda tänkande.

 • Lisa skriver:

  Hi! First of all, I love love love your blog (and your vlogs). You are the ultimate inspiration for healthy living <3 I was wondering if you could write some more about how you workout from home, what kind of workout equipment you use etc. xoxo

 • Isabell skriver:

  Har följt dig länge men aldrig kommenterat, men vill bara säga att du verkar vara en sån himla härlig tjej! Lite tråkigt att det är mycket utseendefixering i denna branschen (vilket till viss del dock är förståeligt då det är en fitness blogg), men du har alltid skött det bra och varit en fin förebild!

 • Martin skriver:

  Glad to hear that you’ve found balance in your life.

 • Mikaela skriver:

  Så vacker! Du verkar så himla go och snäll och det gör dig ännu finare! ❤️

 • Emmy skriver:

  Vilka bilder är före & efter?

 • Daria skriver:

  You look SEXY AF !

 • Amanda skriver:

  Du rockar och är sjukt vacker! Det syns att du mår bättre nu.

 • Johanna skriver:

  Så vacker!! Och det allra vackraste är att du mår bra. Träningsprofil eller inte, vad spelar det egentligen för roll om du inte mår bra? Den bästa profilen av dem alla är en sund 🙂
  Kram

 • Sara skriver:

  Jag tycker att du är grym. Du är grym för att du har hittat balans. Jag har själv svårt att hitta balans och TACK för att du hjälper mig en bit på vägen. <3

  Måste tillägga att du ser helt fantastisk ut. Att du dessutom framstår som en ödmjuk jordnära person gör dig ännu snyggare! Hehe.

 • Sarah skriver:

  Du ser verkligen helt fantastisk ut! 🙂

 • antonia skriver:

  <3 <3 <3 <3

 • Tycker din resa som entreprenör och mot den här balansen och livsglädjen är tusenfalt mer inspirerande än alla magrutor i världen! Du gör ett grymt jobb: heja, heja! ?

 • Erika skriver:

  Du är så vacker & seriöst världens BÄSTA inspiration åt alla tjejer!! GIRLPOWER!!! DU är bäst <3 <3 <3

 • Jennifer skriver:

  Det här var typ världens bästa inlägg! SÅ otroligt skönt att läsa! Jag får så dåligt samvete då man ser fitness och de tränar typ varje dag och äter kyckling varje dag. Har känt att 3-4 pass är lagom liksom för vill ändå träna för att må bra, men det får inte bli för mycket. Och sååå skönt att du skrev så för man ser upp till dig.
  Jag har alltid räknat kalorier osv. men samtidigt känt att jag inte njuter av livet fullt ut. Det här fick mig att tänka om, vilken push! Du är så fin Alexandra! Så klok! Tack <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.