Recept – Salmalax i sesamfrön med asiatisk sås

Hej igen! Här kommer ett recept på världens enklaste mat. Haha, vet inte ens om jag kan kalla det recept? Men ta i alla fall salmalax, skär upp i längder och rulla i sesamfrön, skär upp i smala bitar och servera med soja, teriyaki sesamolja och lite vatten. Klart! =) Det är en bra sak att bjuda på om man inte hinner göra något förrätt, eller bara vill äta lite mer proteinrikt. Jag älskar salmalax, använder det i mycket och den laxen är så galet fräsch att bara äta som den är.

Hello again! Here’s a recipe for the world’s simplest food. Haha, do not even know if I can call that recipe? But take salmon (I use salma salmon without bones and skin), cut into lengths and roll in sesame seeds, cut into thin pieces and serve with soy, teriyaki sesamoil and some water. Clear! =) It’s a good thing to have if you do not have any time for a appetizer, or just want to eat a bit more protein-rich. I love salma salmon, use it a lot and the salmon is so crazy fresh to just eat as it is.

3 reaktioner på “Recept – Salmalax i sesamfrön med asiatisk sås”

  • Lovisa skriver:

    Alltså, WOW love it. Men om man gör eget och inte går till restaurangen, var hittar man salma lax? Har inte hittat det i butik nämligen! Bor ej i sthlm men en rätt så stor stad ändå, har fiskbilen det? 😛 Tycker de borde ha på ICA i fiskdisken liksom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.