Q/A – VAD GÖR JAG PÅ MINA DAGAR?

Q: Intressant att veta vad en bloggare gör egentligen. Kan tyckas väldigt lätt att skriva ”dagbok” varje dag om sitt liv, men det kan ju inte bara vara det tänker jag. Utveckla gärna dina känslor och tankar om blogglivet, samt hur du får betalt för det hela. Vad är det som lockar till att bli bloggare? Vilka känslor finns efter du skrivit ett inlägg som kanske får kommentarer som kan tyckas ”jobbiga” eller argsinta osv. Vad är det för seminarium etc du går på?

Många frågor, men det är för att jag alltid undrat vad en bloggare egentligen jobbar med. 

A: Once upon a time kunde man peppra ut saker och kvantitet gick före kvalité, nu är det inte så längre. En Instagram-bild t ex kräver extremt mycket planering, bra ljus, ställe, redigering osv. Det kan ta en halv dag att få till en bild. En video på Instagram kan ta mig 6 h att fixa, haha sjukt va! Ett blogginlägg går ju snabbare men samtidigt efter att ha bloggat i många år kan inspirationen sina, och just att hitta saker att fota, skriva om, ladda upp tar också mycket tid, man är aldrig ledig och tänker hela tiden på saker att posta 🙂 Det många inte tänker på är att när vi gör en kampanj t ex, är vi ofta våra egna stylister, make-up artister, fotografer, creative & producenter om ni hänger med? Samarbeten är det vi går runt på och därför är det extremt viktigt att hålla en bra kvalité där varumärken känner att dom vill synas. Det finns typ ingen stor bloggare jag känner som äger kamerautrustning under 100k, just för att det är så viktigt att leverera bra kvalité och för att det är samarbeten vi tjänar pengar på primärt! För min del är dock bara det en del av mitt jobb, jag driver ju även Bring Sportswear och där gör jag flera tjänster i ett. Jag är på allt från design, inköp, produktion, marknad, sälj, sociala medier, kampanjer, strategier, ekonomi (dock ej bokföring men all ekonomisk planering) och allt annat man får hoppa in på när ett företag är nystartat. Seminarium som jag varit på under sista tiden har varit för Bring Sportswear, inom e-handel 🙂

Att jobba som influencer är väldigt annorlunda och pressat. Det är egentligen kontant jämförelse och tävling med andra profiler om kampanjer, statistik, hur aktuell man är, vad man får för engagemang på det man postar etc. Dock tänker man bort det, men det är lite konstigt att ha så med sina vänner om ni förstår vad jag menar? Man vill såklart alla väl och också att det ska gå bra för en själv. Vi får ständig feedback på våra kanaler från kunder och får höra att vi är för mycket av något eller för lite av något annat. Det är ju vårt varumärke men samtidigt oss som person som kritiseras, så det är lätt att ta saker personligt eftersom man indirekt får personlig kritik från människor som dömer en baserat på några scrollningar. Det är dock ett väldigt roligt och mångsidigt jobb, och det har baksidor som alla andra jobb. Jag får ju jobba med precis det jag själv vill, och det är en magisk känsla. Det är också magiskt att kunna nå ut och påverka andra och bomba er med massa goda recept och grymma övningar och funderingar haha. Jag känner att jag har massa vänner som jag vet bara finns där, och jag vill dela med mig av allt till er och vet att om jag behöver tips/råd så får jag alltid det i gengäld. Det är en otroligt häftig känsla! Det är också kul att jag har många som hängt med här i flera år och i min utveckling som människa,

Jag började blogga för att ha en öppen träningsdagbok, fast jag har haft flera andra bloggar innan det. Det har bara funnits ett behov för mig att dela med mig av allt från tankar till ett fint klädesplagg. Kanske för att jag har varit rätt ensam genom livet och ni är typ mina molgan. Nu har jag svårt att föreställa mig ett liv utan att fota min frukost, slå upp laptopen direkt jag vaknar och kolla genom kommentarer på daglig basis.

När det kommer till elaka kommentarer så har jag verkligen blivit skonad ju mindre jag lägger upp träning/kropp då det är något många tycker till om. Jag har dock lärt  mig att inte ta saker så personligt, men vissa kommentarer etsar sig verkligen fast hos en. Det är oftast kommentarer som bara är extremt hemska och elaka, eller såna som det faktiskt ligger något i. Som nu, har jag haft så jävla mycket efter förra veckan när jag låg sjuk och bloggen har inte uppdaterats som vanligt, så fick jag en kommentar om att jag bloggar för lite och då fick jag lite ångest för att jag känner samma sak (och här kommer dagens andra post som det ”ska vara”)! Jag tror att det är viktigt att ta åt sig kritik men inte bry sig om hat och nedtryckningar. Med åren har jag blivit mer självsäker och även fått mer självdistans, då är det också lättare att ta åt sig av kritik men vara medveten om när folk bara vill hata 🙂 Men  som sagt, det är mest kärlek här inne och feedback, vilket jag älskar och är tacksam för.

Så, det var lite kort om bloggtankar haha 😉  Det är såklart olika för alla men det här är min uppfattning. Jag väljer ut några frågor som ni ställer och gör inlägg av dom, så om det är något ni skulle vilja att jag berättar mer utförligt om är det bara att kommentera under Q/A posterna. Puss

Sorry babes, you’ll have to use a translator on this one <3

8 reaktioner på “Q/A – VAD GÖR JAG PÅ MINA DAGAR?”

 • Malin skriver:

  Kan inte du visa upp dina tatueringar och berätta om de står för något speciellt. Vad har du för syn på tatueringar inom business, tycker du att det är okej att visa tatueringar som t.ex. receptionist på ett stort företag? Skulle du vilja ha fler tatueringar? Vore kul att veta 🙂 Du är grym, ha en bra dag. Kram!

 • Lovisa skriver:

  Hej! Nu kanske det från det här inlägget lät lite som att du inte vill skriva så mycket om träning om det gör att du får fler tråkiga kommentarer, tråkigt att folk ska ha onödiga kommentarer om det 🙁
  Men om du vill ha ett förslag på inlägg om träning skulle det vara kul att se lite övningar med resistance-band! Har sett att vissa använder såna band när de gör squats och annat, gör det att övningarna tar mer eller finns det andra anledningar att använda såna band? Och gärna också tips på något sånt band som du tycker är bra som man kan köpa 🙂 kramar

 • ule skriver:

  Your blog is much better now than a couple of year ago, the variety is good! It’s nice to see how it is evolving.

 • voula papazoglou skriver:

  im not going to use gt because is very bad so im not reading that byeeeee

 • Nadine skriver:

  Hej Alexandra!
  Kul att läsa dina tankar!! Jag brukat ofta läsa din blogg för att få inspiration till allt möjligt, du känns mer genuin än flera andra bloggare. Du visar inte bara dem bästa bilderna utan även mänsklighet som jag tycker är så otroligt viktigt i den värld vi lever i, där folk bara visar det perfekta och detta skapar konstiga ideal.

  Tack för en bra blogg!!

 • diana skriver:

  Kul o höra om ditt bloggliv och vad det innebär. Sådan information tror jag gör att många tänker till och faktiskt förstår allt slit bakom det hela. Intressant! 🙂

 • Sig skriver:

  Älskar att du valde den bilden till inlägget. You go girl. Tack för en fin blogg. :))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.