Hej fina ni! Igår bestämde jag mig för att göra egna ingefärashots för att boosta immunförsvaret 🙂 Känner mig alltid så fräsch efter en sån shot, men det är inget jag köper varje dag så därför tänkte jag göra det själv, och det blev ju jättebra plus typ 1 miljard gånger billigare än att köpa.
Jag tog en stor bit ingefära (ca 200g),
drygt 1 liter vatten,
två citroner,
två tsk gurkmeja och
två msk honung.
Och sen gjorde jag såhär: Rev ingefäran med skal och la i vattnet, hade på plattan på 4 (vattnet ska inte koka eller komma över 60 grader) och lät det stå i typ 1 timme. Sen hällde jag vattnet genom en sil och silade bort bitarna av ingefära och sedan tillsatte jag honung. Efter det väntade jag tills vattnet svalnat och pressade ner citron + tillsatte gurkmejan. Ställde in i kylen direkt och började dagen med en shot! Alla ingredienser har en positiv effekt på hälsan och ett perfekt sätt att hålla immunförsvaret redo.
Hello, you guys! Yesterday I decided to make my own ginger shots to boost the immune system 🙂 Feel so fresh after such a shot, but it’s not something I buy every day so I thought I’d do it myself and it was great plus like 1 billion times cheaper than buying.
I took a large piece of ginger (about 200g),
just over 1 liter of water,
two lemons,
two teaspoon turmeric and
two tablespoons honey.
And then I did this: Reefed the ginger without peeling it, into the water, put on stove on 4 (the water should not boil or exceed 60 degrees) and let it stand for 1 hour. Then I poured the water through a sieve and removed the pieces of ginger and then I added honey. After that I waited until the water cooled and squeezed down lemon + added the turmeric. I put it into the fridge right away and started the day with a shot! All ingredients have a positive effect on health and a perfect way to keep the immune system ready.
When I have a cold, I make the same mixture! 😀 but I make it warm when I drink and I also add carnations and sometimes chilli 🙂
It’s really tasty!
It’s the best!!!!
Hej!
Vad gott det låter! Måste ju absolut testa! Hur länge tror du det håller i kylskåpet?
Kram
En månad typ! 🙂
Använde du färsk gurkmeja, eller den torkade och malda på kryddburk? ?
Jag använde ekologisk på burk! =)