GRAVID – VECKA 27

Hej fina ni! Dags för en ny veckouppdatering 🙂 Idag går jag ju in i v 28, dvs 90 dagar av graviditeten kvar. Men – dags att gå genom veckan som varit. Så här kommer vecka 27:

Magen: Barnet är ca 32 cm långt och väger nu över 1 kg. Från att ha haft ingen mage alls till att den bara sa poff, och det kan se så sjukt olika ut från dag till dag när jag kollar mig i spegeln. Här ovan fick jag i alla fall till några riktiga preggobilder, YES 😉 Naveln har verkligen ploppat. Det är en del rörelse i magen men mycket mer vridningar än sparkar.

Alexandra: Har inte mått lika bra som magen förhoppningsvis gjort. Haft feber och nu är jag istället förkyld. Jag orkar inte gå långt och jag har såklart inte tränat på hela veckan heller. Njuren började också ömma efter flyget, tror det blev lite trångt med all svullnad efter planet. Den här veckan har jag också sovit väldigt oroligt och drömt knäppa drömmar. Jag har också fått för mig att jag kommer föda för tidigt och jag är sjukt orolig att det ska hända, men det är bara något jag fått för mig och jag ska se till att ta det väldigt lugnt framöver så bebisen får växa och må gott i magen tills det är dags. Tillsammans med sjuk har jag också varit väldigt ynklig, en kväll grät jag för att jag kände att jag ville känna mig som vanligt igen inuti kroppen och tyckte såååå synd om mig själv. Det var dock bara lite släng av graviditetshormoner och vaknade upp glad dagen efter igen!

Nu sitter vi på väg hem och när jag kommer hem ska jag äta sparris, bästa efter flyget om man binder massa vätska som gravid. Tips!

Hello, you guys! Today it’s time for a new weekly update 🙂 Today I go to week 28, ie 90 days of pregnancy left. But – time to go through the week that has been. Here’s how week 27 was:

The belly: The baby is about 32 cm tall and now weighs more than 1 kg. From having no belly at all, it just said poff, and it may look so different from day to day as I look into the mirror. In any case, I got some real preggo images, YES 😉 The belly button has really came out. There is some movement in the stomach but much more twists than kicks.

Alexandra: Has not been as good as the belly hopefully been. Had first fever and now I am instead having a cold. I can not walk far and, of course, I have not been working out all week either. The kidney also began to feel sore after the flight, thinking it became a bit crowded with all the swelling after the plane. This week I have also slept very worried and dreamed weird. I have also imagined for myself that I will born too early and I am very worried that it will happen, but it’s just something I’ve got an idea about in my head and I’ll make sure to be very calm in the future so that the baby may grow and feel good in the belly until it’s time. Along with sickness I have also been very pitiful, one night I cried because I felt that I wanted to feel as usual again inside the body and so sadly felt sorry for myself. However, it was just a bit of pregnancy hormones and woke up the day after happy again!

Now we are heading home and when I get home I will eat asparagus, best after the flight if you bind a lot of fluid as pregnant. Good advice!

8 reaktioner på “GRAVID – VECKA 27”

 • K skriver:

  Så vacker!!

 • Kristina skriver:

  Stort grattis till graviditeten! Inte hunnit läsa sen början av december pga att jag själv fått en liten bebis så hade helt missat detta 🙂
  Blev därför så glad och förvånad att läsa detta inlägg. Följt dig i många år på bloggen och du är alltid inspirerande. Blir extra spännande att följa nu 😉
  Kram

 • THE MINIMALISTA skriver:

  Du är jättefin! 🙂

 • Madde skriver:

  Hej Alexandra,
  Så kul att följa din resa med graviditeten du kommer bli en fin mamma? Jag hade oxå många konstiga drömmar under mins graviditeter?? Födde min första pojke i v.35+1 och den andra 40+5 och det har gått hur bra som helst med båda. Ta det lugnt och stressa inte upp dig i onödan, förlossningsvården idag är såååå långt kommen att många förtidigt födda barn räddas utan problem om du nu skulle få förtidigt. Jag håller tummarna för att det inte blir så, men kan vara skönt att veta! Kram på dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.